teisipäev, 9. jaanuar 2018

ELU PÄRAST ELU 3. (21.pt)


  1. peatükk
  „Maris, kallis, mida sa arvad kahekesi päeva veetmisest? Liiga palju pingeid on viimasel ajal, võtaks kätte ja sõidaks loodusesse? Läheks Portost veidi välja, ma tean kus asub otseses mõttes palmimets. Palmid on ju su lemmikpuud ja ma usun, et sa tunneks nende all ennast õnnelikuna. Millal sul vaba päev on?“ tegi Rinaldo ettepaneku, kui ta peale emotsioonikat tööpäeva Marist koju saatis.
  „See oleks väga vahva! Aga kuidas me Rahulile sellest räägime?“ oli naine mures.
  „Just nii räägimegi, otse, ilma keerutamata. Ütleme, et tahame kahekesi olla ja ta peab seda mõistma. Ega meie ka ju ei longiks tema sabas, kui ta tahaks oma pruudiga kahekesi aega veeta.“ selgitas Rinaldo.
  „Tead, mul on Rahulist isegi kahju. Ta võiks tõesti omale sellise pruudi leida kes teda tõsiselt võtab. Ma usun, et siin ei ole kasu ainult kenast välimusest, Rahul on loomult liiga kärsitu ja loomust muuta ju ei saa. Nii tore oleks neljakesi loodusesse sõita ja puhata!“ põikles Maris vastusest kõrvale, sest ta pisut kartis Rinaldoga kahekesi olla. Naine kartis, et ta lõpuks annab oma ihadele alla ja ta polnud kindel kas ta selleks veel valmis on. Platooniline suhe rahuldas naist väga, aga varem või hiljem, kui nende suhe edasi areneb, võiks ta mehele, kes teda tõesti armastab, anduda. Maris polnud ise kindel kas ta oma põhjamaisest armastusest üle saanud on, ta tundis südames, et armastab ikka veel Tervorit ning see tekitas valu. Marise ja Rinaldo vahel valitses ülitugev seksuaalenergia, mida naine küll Trevori puhul nii väga ei tundnud, aga ta hing oli siiski Trevoris kinni. Praegu vajanuks ta enda kõrvale ühte head sõbrannat, kellele muret kurta, aga sõbrannat ei olnud ja Eestisse helistama ta ka ei kavatsenud hakata, sest läbi telefoni suheldes pole südamepuistamine päris see, mida naine vajas.
  „Kas ma pean seda vastust eitavalt tõlgendama?“ oli mees pisut pettunud.
  „Tead, las ma kaalun seda asja, annad mulle aega ju?“ vastas mõtteisse vajunud Maris.
  „Loomulikult, mu arm!“ oli Rinaldo naisega nõus.
  „Homme olen viimast päeva koos Rahuliga tööl, siis tuleb lausa 3 vaba päeva. Kõik on mõeldav. Aga esimese päeva magan ma ilmselt maha, või tahan endaga olla, pesu pesta ja kodu koristada. Ma tunnen, et vajan oma tunnetes ja mõtetes selgusele jõudmist.“ teatas Maris.
  „Mõistan sind, mu kallis! Igal juhul minu pakkumine on jõus ja ma väga ootan seda päeva, või neid päevi. Ma tõesti hoolin sinust, mu elurõõm, mu päikesevalgus, mu maailma kauneim tüdruk!“ oskas mees suuri sõnu teha ja Maris taas heldis. Naine klammerdus mehe kaela ja nad suudlesid Marise kodu ukse eest pikalt.
  Järgmisel päeval oli Maris tööl nagu äratehtu. Rahul mõtles, et laseb naisel nüüd juba üksinda tööd teha, aga Maris eksis peaaegu igal sammul. Portugalikeelsed sõnad ja väljendid, mis tal olid seged, läksid segamini ja osad sõnad ei tulnud meeldegi. Rahul käis korduvalt naist aitamas ning klientide ees vabandamas.
  „Maris, kas juhtus midagi? Mis sinuga täna lahti on? Ma olen su sõber, võid mulle rääkida. Ja pealegi tahtsin ma sind täna juba iseseisvalt tööle jätta, aga ma ju näen, et sinuga ei ole kõik korras. Oled hoopis teistsugune kui eelnevatel päevadel.“ kurtis boss.
  „Rahul, ma olen kuidagi ajameelne jah, aga ma saan hakkama. Meil kõigil tuleb elus ette selliseid päevi kus me ei ole justkui meie ise. Iga asi kipub vett vedama. Aga õnneks sellised päevad mööduvad ja siis oleme oma mõtetega taas enda juures. Ilmselt on minul täna see päev. Mitte midagi halba ei ole juhtunud ja ma loodan, et ei juhtu ka. Sa ei pea minu pärast muretsema, võid vabalt endale vaba päeva lubada. Usalda mind, ma saan hakkama.“ selgitas Maris.
  „Jumal tänatud! Ma mõistan sind, kallis sõber! Aga olen siesta alguseni siin sinuga ning õhtupooliku jätangi sind üksinda. Mõtlesin, et lähen jalutan natuke mööda Portot. Päevad on kõik nii hallid viimasel ajal minu jaoks olnud, ainult töö ja töö. Loodus laeb ja rahustab,“ teavitas Rahul.
  „Muidugi mine! Ma luban, et ei kuritarvita su usaldust.“ rõõmustas naine, et ta sõber sellise otsuse tegi.
  „Ohh, sa mu kullatükk!“ tegi indu Marisele, nagu väikesele lapsele, pai. Marist see ei häirinud, ta lootis südamest, et mees oli temast üle saanud ja suhtus Marisesse nagu sõbrasse.
  „Kas teil on Rinaldoga lähiajal suuremaid plaane ka? Kas mina mahuksin ka nendesse plaanidesse või tahate kahekesi aega veeta?“ tundis indu juba huvi.
  „Ütlen ausalt, Rinaldol on plaanid, aga minul mitte, sest võtsin mõtlemisaega. Aga kindlasti anname me teada, kui sina ka meie plaanidesse mahud. Lihtsalt asi on nüüd ju selles, et me ei saa sinuga kusagile koos sõita, kuna kui minul on vaba päev, oled sina tööl, ja vastupidi. Muidugi kui su vanemad juhtumisi vahepeal Indiast ei naase. Siis oleks mõeldav ju isegi.“ oli Maris sõbralik.
  „Oi, sa oled mul terane tüdruk!“ ei olnud Rahul komplimetidega kade, eriti veel kui naisel nii hea ja terane mõtlemisvõime on. Mehe enda mõtted olid vist mujal, sest ta ei arvestanud sellega.
  „Heh! Ma tänan! Ja ega me ju kusagile ei kao, jõuame koos möllata küll ja veel! Armsam oleks muidugi neljakesi, siis ei ole üks meist nagu kolmas ratas jalgratta all!“ tegi naine silma.
  „Millele sa vihjad?“ ei saanud indu pihta.
  „No, et nagu mina ja Rinaldo, sina ja...sul võiks kallim olla, ma usun, et saaksin siis ka endale siia linna sõbratari. Ja neljakesi oleks armas matkata.“ selgitas naine.
  „Seda küll, jah! Maris, ma tõesti vajan armastust ja peret. Olegi nagu üksildane hunt väljal ning ma ei saa tegelikult aru miks tüdrukud mind kardavad. Kas ma olen sinu arust inetu hindu?“ meelitas indu taas komplimente välja. Aga ega Maris polnud enam kade ka, ning ta vastas ausalt.
  „Sa ei ole üldse inetu. Oled kena mees. Liigagi kena. Aga katsu natuke tagasihoidlikumalt tüdrukutega käituda, sest pealetükkivus ei meeldi, no vähemalt põhjama tüdrukutele mitte. Jah, ma ei oska lõunamaa tüdrukute eest seista, äkki neile meeldib, aga rääkisin oma seisukohalt. Tead, kui sa leiaksid Eesti tüdruku...muide, Eesti tüdrukutele meeldivad väga India poisid! Ausõna. Ka minule on kogu teadliku elu meeldinud ja ilmselt selle vasikavaimustuse pärast jätsingi sulle ehk algul mulje nagu ma flirdiks. Sa lihtsalt olid ja oled ainuke India mees kellega ma elus suhelnud olen. Olin algul ikka väga vaimustuses, et lõpuks täitus üks mu unistus, leida endale hindust sõber. Ja ma ei osanud arvatagi, et sa minusse ära armuda võid, sest ma ei mõelnud sellele, kuigi su sharm ja kena välimus köitsid juba algusel mind.“ avameelitses naine.
  „Ausalt või? Ohh, küll mu sõbral on ikka pruudiga vedanud! Sa süstisid minusse praegu enesekindlust, kulla kallis sõber! Aitäh! Ma tõesti siiralt tänan sind, Maris! Ohh, nüüd ma julgen rohkem ringi vaadata ja ehk leian minuagi oma armastuse.“ Marisele tundus, et indu silmadesse valgusid pisarad.
  „Ausalt ikka. Rääkisin südamesõnadega. Ma olen õnnelik, et mul siin, väga kaugel kodust, on olemas kaks head sõpra, et ma pole üksinda võõrsil. Eks koduigatsus painab ka, aga ma armastan seda maad ja tunnen, et tahan siin olla. Kui midagi ei muutu, siis tahaksin oma erialale tulevikus tööle minna, eht siis meditsiinivaldkonda. Kas sa oskad portugali keelt? Tead, mulle tuli idee, kuidas ma saaksin kohaliku keele rutem selgemaks. Ainuüksi tähtede ja lausete õppimine, ning nende mittepraktiseerimine ei õpeta mind, kuigi targemad väidavad, et mul on keelte peale annet. Kui teeks nii, et te Rinaldoga hakkaksite minuga ainult portugali keeles rääkima?“ tuli naisele enda arust geniaalne idee.
  „Kallis Maris, ma pean sulle pettumuse valmistama, sest ka mina oskan nii palju seda keelt, kui palju mul poes vaja läheb. Aga samas, ehk sama taktika aitaks ka minul paremini keelt selgeks saada. Me võiksime Rinaldole sellest mainida küll, sest tema valdab ju nii hispaania, portugali kui ka inglise keelt puhtalt.“ meeldis sõbratari aade indule väga.
  „Geniaalne!“ lausa hõikas Maris.
  „Mis on geniaalne?“ seisis korraga Rinaldo poe uksel.
  „Heh, luksusid ka või?“ muigas Maris.
  „Kes? Mina või? Pidanuks?“küsis Rinaldo.
  „Muidugi, muidugi,“vastas Rahul rõõmsal häälel.
  „Ma näen, et te tahate millestki minuga lähemalt rääkida. Kas on nii?“muigas Rinaldo.
Indu ja Maris vaatasid teineteisele otsa ning muigasid.
  „Noohh, ärge hoidke mind teadmatuses!“ muutus Rinaldo kärsituks.
  „Prae omas mahlas, prae-sõbrake!“ itsitas Rahul ning Maris naeris kaasa.
  „Okei, okei, tegelikult nii kui hundist räägid, nii ta ka kohal on! Ehk siis hetkel pidasin ma hundiks sind, Rinaldo, kui sa juhtumisi aru ei saanud. Meil on sõber Rahuliga geniaalne plaan, aga ilma sinuta on seda plaani võimatu teostada. Noh, kas hakkas kergem?“ tegi Maris Rinaldole silma.
  „Mitte mõhkugi ei saa aru! Aga hea teada, et te siin minust puudust tundsite!“ muheles mees.
  „Tundsime, tundsime, ja kuidas veel!“ oli Rahul salalik.
  „Hea küll, ei me piina sind enam! Kas sa oleksid nõus meiege edaspidi vaid portugali keeles rääkima? Nii mina, kui ka Rahul oskame vaid vähesel määral portugali keelt, praktika puudub just minul. Aga me siin arutasime, et sa võiks meiega ainult portugali keeles rääkida, nii õpiksime mõlemad keele paremini selgeks. Mida sa arvad? Kas sulle sobiks?“ selgitas eestlanna.
  „Ooo, see oleks ülimau! Ausalt! Kas te mõlemad soovite tõesti kohalikku keelt selgeks õppida?“ oli Rinaldo meeldivalt üllatunud.
  „Loomulikult!“ vastasid indu ja eestlanna ühest suust.
  „Millal me alustame siis? Kas kohe?“ tahtis Rinaldo teada.
  „Mina natuke õpiksin või vaataksin laused ja sõnad, mille olen endale selgeks teinud, enne korra veel läbi.“ teatas Maris.
  „Sama siin.“ oli indu nagu Marise suuvooder.
  „Teeks mingi nädala pärast?“ tuli naisele idee.
  „Teeme jah!“ sobis see ka indule. Nii see suusõnaline diil sõlmitigi.
  „Okey, sõbrad, ma nüüd lähen!“ teatas Rahul ja marssis uksest välja.
  „Mis tal hakkas?“ehmatas Rinaldo.
  „Ei midagi!“ teatas Maris.
  „Ahahh, ammendav vastus.“ oli Rinaldo segaduses.
  „Rahul läks ja lõpetas tänaseks. Mina tuleb peale siestat üksida tööle. Vaat sellised on lood.“ oli naine põnevil.
  „Kuhu ta läks?“ ei saanud Rinaldo ikka pihta, sest indu lahkumine oli ootamatu.
  „Koju läks ilmselt või ma ei teagi kuhu, ei uurinud. Küllap ikka koju pessu ja siis jalutama.“ arvas naine.
  „Jalutama?“
  „Aa, miks ka mitte? Või oli see küsimus mulle suunatud? „ jäi naine salakavalks.
  „Miks ka mitte?“kordas mees.
  „Näehh, sa tögad mind!“ alles nüüd sai Maris pihta.
  „Aa, miks ka mitte?“ noris mees edasi.
  „Lõpetaaaa!“ naeris naine.
  „No lõpeta siis. Pane kenasti uks ka lukku. Või tahad siia jääda ja soovid, et jääksin koos sinuga?“ uuris Rinaldo.
  „Ei, ma tahan koju pesema minna, et peale siestat üksinda oma tööpäeva nautida.“ oli Maris resoluutne.
  „Ahnii!? Ja mina, loll, lootsin juba, et saan terev õhtu sinuga veeta.“ tegi Rinaldo pettunud nägu.
  „Totu! Aga jah, lootus olla lollide lohutus. Vähemalt meil Eesti öeldakse nii.“ tögas naine.
  „Ahahh, aitähh, sõber!“ sai mees naise tögamisel pihta.
  „Liigume?“ küsis mees.
  „Liigume,“vastas naine.

  Rinaldo, nagu tšentelmehel ikka kombeks, saatis Marise ta kodu ukseni, suudles, lehvitas ja läks. Ei trüginud ta vägisi ise naise koju.  


9. jaanuar. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar