kolmapäev, 3. jaanuar 2018

ELU PÄRAST ELU 3. (13.pt)


  1. peatükk
  „Lähme minema, Max! Lähme siit kohe minema!“ tormas Trevor nagu hull ööpubi ukse suunas.
  „Kuhu sa jooksed!? Nagu väike laps, ausõna!“ haaras Max oma tagi ja kiirustas sõbrale järele.
  „Mis kuradi pervertide baar see on?! Kuhu sa mind tõid? Ära ütle, et oled ise ka mõne kiiksu siit kaasa saanud?!“ oli Trevor närvis.
  „Mis sul hakkas? Kena tsikk ju. Oleksid ehk õndsaks saanud!“ jätkus Maxil jultumust sõbra mõnitamiseks, olgugi, et see tsikk ei olnud ka talle endale millegipärast sümpaatne.
  „Idioot! Käis kus kurat oma tsikkidega! Kas siin riigis üldse normaalseid naisi ongi? Ma tõsiselt kahtlen selles.“ torises sõber.
  „Mis sul viga on? Nägid tonti seal kus seda ei olnud vä? Räägi asjast, saaksin ehk mina ka osa?“ tahtis Max põhjust teada miks sõbral nii kiire hakkas.
  „Saad sa aru, sellel tüübil olid mehe sugulelundid!“ oli Trevor väga vihane.
  „Ha-ha-haa, mis asja?! Lolliks hakkad minema vä?“ hirnus sõber valjul häälel.
  „Ah, sinule ei saa millestki rääkida, pöörad kõik asjad kas omakasuks või naljaks, aga sellel korral on asi naljast kaugel!“ oli Trevor pettunud sõbra käitumises.
  „Mida sa ajad? Mis meeste suguelundid? Kas kippusid juba võõrast naist kohe esmakohtumisel käperdama? Ja mulle mängid nagu süütut poisikest. Oi, sõber, ma vist ei tunne sind üldse enam!“ ei uskunud Max Trevori väiteid.
  „Püha müristus! Ta, va pervo, haaras mu käe ja pani selle oma suguelundile ja ma pidin samas öökima hakkama. Saad sa aru?Ei? Jah? Trantsvestiitide baar on see urgas!“ kõlas Trevor väga vihasena.
  „Tegelt ka vä? Jah, ma tean et seal igasugused kahtlased tegelased ringi saalivad ja tegelikult ma isegi olen imestanud, et osasid kundesid turvamehed isegi kardavad. Kas mitte see sama tegelane ei ole üks nendest? Kas ta mitte ei ole Ali pundist, kuulus judokas, kellel on lausa must vöö?“analüüsis Max.
  „Kus mina tean! On või ei ole, ei ole või on, aga ühte asja tean ma kindlalt- mina sinuga enam sellesse urkasse ei tule!“ ei saanud Trevor ikka veel oma pahast kogemusest võitu.
  „Olgu, olgu, aga õhtu on alles poisike, ehk lähme vaatame teise baari?“ leppis Max sõbra sooviga.
  „Tead, sina mine, mina eelistan koju magama minna. Ausalt! Anna mulle andeks, aga mul pole täna tõesti enam mingit isu lakkuda!“ avameelitses Trevor.
  „Mis seal ikka, eks sa mine puhka ennast välja jah. Mina lähen igal juhul lohakaid lantima!“ oli Max juba veidi svipsis.
  Trevor lonkis koju ja tal oli sihuke tunne nagu oleks kogu ta ihu määrdunud mingi roppusega, mis nagu kit ta küljes on Mehel mõlkus peas ainuke mõte, et saaks koju duši alla. Teda isegi ei huvitanud kuidas Maxi õhtu kulgeb, sest tal oli endagagi tükk tegu. Oi, kuidas ta oleks tahtnud praegu kodus olla, koos ema ja väikevennaga. Oi, kuidas ta oleks tahtnud praegu Marisega armataseda, teda hoida, kui maailma hinnalisemat talismani, kordumatut ja õrna. Aga kahjuks kõik päevad ei ole vennad, ja ööd ei ole õed, nagu ma juba rahvatarkusest teame. Kui dušš võetud, avastas Trevor, et kell ei olegi palju koju helistamiseks ning ta valis ema numbri.
  „Ooo, mu kallis pojake, räägi nüüd!“ oli Mirell üliõnnelik, kui poeg helistas.
  „Mis mul siin ikka väga rääkida on, aga igatsesin sinu ja venna häält kuulda. Jõudsin kenasti kohale, võtsin just dušši ja vedelen oma helesinises hommikumantlis, mille sa mulle sünnipäevaks kinkisid, teleka ees ja vaatan rootsikeelseid uudiseid, kuigi ma nendest mitte mõhkugi aru ei saa!“ dikteeris poeg.
  „Emps, emps, kellega sa räägid?“ kuulis Trevor venna häält läbi telefoni.
  „Tule siis, Kusti, saad ka vennaga rääkida!“ hõikas ema oma nooremat poega.
„Oi, venna! Tere venna. Kas sa oled kaugel?“ värises veidike Kusti hääl.
  „Jah, ma olen tõsti kodust väga kaugel. Aga räägi kuidas teil emmega seal kahekesi läheb? Kas sa oled hea laps olnud?“ tahtis vend teada.
  „Jah, olen ikka...natuke. Ma enne jonnisisn aga ma ausõna enam ei jonni. Mina ei teagi miks aga jonnisin. Oleks sina kodus ja mängiks minuga, siis ma ei jonniks. Emme ei viitsi minuga mängida.“ kurtis noorem vend.
  „Ole ikka hea laps emale, muidu hakkan ka mina muretsema. Ja kui ema ütleb, et sa oled hea laps olnud siis ma toon ka sulle midagi head, kui koju jõuan.“ lubas Trevor.
  „Olen hea laps. Aga kas sa juba ostsid mulle midagi head? Mis sa mulle ostsid? Kas see on magus? Kas see on auto või motikas? Venna, kas sa tuled ikka koju tagasi? Venna, sa ei sure ju ära?“ pommitas Kusti küsimustega nagu kuulipilduja.
  „Jah, jah, ma ostsin juba sulle midagi head, aga ma ei saa öelda mida, muidu poleks see enam üllatus.“ vastas vanem vend.
  „Aga ma tahan teada juuu!“ muutus venna hääl jonnivaks.
  „Kusti, kallis, kes lubas hea laps olla?“ küsis Trevor.
  „Ma ju olengi hea laps.“ mossitas noorem vend.
  „Ja kui sa oledki juba hea laps, siis luba, et sa seda surma asja enam ei maini. Ma rääkisin sellest juba sulle.“
  „Olgu. Head aega, venna!“ andis ta telefoni emme kätte.
  „Kusti meel läks palju lõbusamaks ja ta tõesti igatseb su järgi, räägib pidevalt sinust ja küsib ka minu käest et kas sa ikka tuled koju. Aga usun, et sa mõistad miks ta nii väga pabistab. Meil on ka kõik endine. Mõned külalised on käinud, tervis on mul enamvähem korras, ei saa kurta ja elu läheb edasi. Vaata, et sina ka ennast hoiad ja üle ei pinguta. Ega see Rootsi ei ole just pagulassõbralik, kui uudiseid lugeda. Puhka ka siis vahepeal, või võta puhkepäevi, muidu töötad veel üle. Me mõlemad Kustiga igatseme sind väga.“ oli ema veidi mures.
  „Rahu nüüd, ma pole tööga veel alustanudki ja sina juba muretsed! Ära, sa ema, üle ka muretse! Ma olen juba suur poiss, hambad suus ja keelt näidata oskan ka, küll ma hakkama saan. Ja ma saan teile aegajalt ikka helistada, ärge teie oma kõneaega küll rasikama hakake. Või vajadusel tehke vastakas. Kusti kindlasti vajab mind, ma usun. Seniks aga kõike kaunist ja kuulmiseni!“ soovis Trevor.
  „Kuulmiseni“ vastas Mirell.
  „Nägemiseni!“ hõikas Kusti.
  „Emme, miks suured poisid peavad nii kaugel tööl käima? Trevor on ju suur poiss? Kas nad siis kodus ei saagi tööl käia? Kas Rootsi on väga kaugel?“ uudistas poeg.
  „Vaata, Kustike, seal kaugel maal nad saavad töö eest rohkem raha ja siis saab su suur vend sulle ka rohkem kingitusi osta. Meie kodumaal ei anta töö eest nii palju raha, kui Rootsi riigis, sellepärast su vend just sinna riiki tööle läkski. Kui Trevor meid kunagi ehk külla kutsub, siis näed kus ja kui kaugel see riik asub, aga sinna tuleb laevaga päris kaua sõita. Õhtul kell kuus väljub laev Eesti riigi pealinna-Tallinna sadamast ja Rootsi aja järgi jõuab ta kohale alles hommikul kell kümme. Terve öö tuleb laevas veeta.“ selgitas Mirell.
  „Oi, aga kas laevas saab siis magada ka?“ tegi Kusti suuri silmi.
  „Ikka saab! Laevas on ka toad, nagu meie koduski, aga laeva tubasid nimetatkse kajutiteks ja kajutites on voodid täitsa olemas.
  „Aga kas siis voodist välja ei kuku seal? Kas need hääästi suured merelained ei kõiguta laeva?“ oli poeg endiselt imestunud.
  „Ei kuku. Selliseid suuri laevu, millega vend Rootsi sõitis, ei kõiguta. Ja kui juhtuvad väga tormised ilmad olema, jäävad sõidud ära, sest siis võivad tuuled tõesti neid kõigutada ja inimeste elud ohtu seada, aga muidu ei kõiguta.“ selgitas ema.
  „Voohhh, kui vägev!“ oli nüüd Kusti juba vaimustuses.
  „Aga emme, millal me vennale siis laevaga Rootsi külla läheme?“ muutus ta nüüd juba kärsituks.
  „Me ei saa sinna veel minna, sest meil ei ole nii palju raha. Ilma rahata ei saa laevaga sõita, sest laeva pilet maksab raha.“ teatas Mirell.
  „Aga minu kassapõrssas on palju sente!“ tegi Kusti käega suuri kaari.
  „Nendest ei piisa, kullake. Läheb veel rohkem raha vaja.“ selgitas Mirell.
  „Aga kus kohast me siis saame palju raha? Emme, sa ju tead kus kohast, sest oled mitu korda öelnud, et lähed pangast raha välja tooma. Too siis pangast raha välja ja lähme vennale külla, ma niiiii tahan!“ soovitas poeg.
  „Kustike, sul on mõnes mõttes õigus, aga mõnes mõttes ei. Jah, raha on pankades palju, aga igal inimesel on pangas oma pangakonto, kus tal on kas palju raha, vähe või ei ole üldse. See, et pangas raha on, ei tähenda et alati minu kontol raha oleks. Ma ju ostan kogu aeg süüa ja asju, maksan makse, ei ole mul seal nii palju raha, et me saaks reisima minna. Aga kui vend tööle hakkab, siis ta teenib oma pangakontole palju raha ja saab meile laevapiletid osta, ainult siis saame su vennale külla sõita.“ muudkui selgitas Mirell kuidas need pangaasjad käivad.
  „Siis peab Trevor ruttu tööle minema, muidu me ei saagi Rootsi sõita.“ muutus Kusti kurvaks.
  „Vend ju sinna tööle sõitiski ja ka sellepärast, et meie saaksime reisima minna. Varu kannatust, mu kallis pojake, küll me ükskord su vennale külla ka jõuame!“ üritas Mirell Kustit rahustada.

„Okei, nüüd ma sain aru. Aga ma tahaks ju ka tööle minna, siis oleks meil palju raha pangas. Siis saaksime vennale kohe külla sõita,“ ei saanud noorema poja hing ikka rahu.


3. jaanaur. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar