pühapäev, 7. jaanuar 2018

ELU PÄRAST ELU 3. (20.pt)


  1. peatükk
  Pärast paaritunnist sõitu jõudsid Lembit ja Mathilde Tallinna lennujaama. Ilm oli suhteliselt tuuline ja varahommik lennujaamas oli kuidagi morn ja kõle, olgugi, et inimesed silblisid ringi nagu usinad mesilased. Lembitule tundus nagu hakkaks iga hetk lund sadama, sest karge õhk nõelus ta nägu, kui ta õe käsipagasist auto pagasnikust välja võttis.
  „Sina võid ära minna. Ärs sa ometi ootama jää. Küll mina ise hakkam saan! Ega ma mingi väeti imik ei ole!“ saatis õde venda koduteele.
  „Ega mul see tuli nüüd nii takus ka ei ole, et kõrvetama hakkaks. Aitan sind kenasti minema saata ja mul aega küll kojusõiduga. Ja kes mind ikka seal ootab. Tühi ja kõle maja ning neli seina, ei muud!“
  „Tohohh, egas ma siis maja päris tühjaks ka ei tarinud, kõik eluks vajalik jäi ju alles!“ oli õde jahmunud.
  „No seda küll. Ah, mis me siin ikka vaidleme, lähme sisse sooja, külm tahab ära võtta!“tegi vend õele ettepaneku.
  „Mille ta sult ikka ära võtab? Kardad, ei Reilile ei jätku, jah?“ muheles õnnelik Mathilde.
  „Jah, Seda ma just mõtlesingi.“ oli vend päri.
  „Kuule, mine nüüd! Muidu veel mõni noormees vaatab kes see vana ätt mind saadab!“ oli memm endast heal arvamusel.
  „Olgu, olgu, lähen, lähen!“ kallistas vend oma õde, soovis head lendu, läks, istus autosse ja pani tümaka põhja. Vana mees armastab üle kõige hard rock bändi AC/DC-d kuulata, eriti autos. Pealegi oli teda nooruses kutsutud Dave Evandsiks, AC/ DC laulja järgi, sest Lembit olevat temaga äravahetamiseni sarnane olnud, mustade pikkade ja kahuste juukstega musklimees. Aga ennist ta ei saanud kuulata, sest õde ütles, et seda vaibakloppimist kuulates hakkavad tal kõrvad virtsavett jooksma. No kujatad sa ette milline virtsa hais autos oleks olnud? Lembit säästis mõlemat reisijat sellest, aga nüüd oli tal vaba voli. Ta oli nagu vaba mees, vabal maal. Vaba õe tujudest ja käskudest. Lembit sõitis kodupoole ja unistas kuidas ta Reili oma koju viib ja teda Mathilde hiigelsuures ja pehmes voodis võtab. Märkamatult läks sõidukiirus nii kiireks, et ta ei saanud arugi kui sõitis juba 120 km tunnis. Vot nii võib mehele vanadusetunne mõjuda! Ja naised, naised, naised!
  „Ohh, varsti ma jõuan paradiisi, ei mingit tagasiteed! Jätan oma mineviku, mis mind üha enam painama hakanud on, kus see ja teine, ning kaon! Minu elu alles algab!“ oli Mathilde paadunud optimist.
  „Tere, mu maailma kenan daam!“ ulatas Lembit roosibuketi kollaste roosidega oma südamedaamile, ise muheledes ja silma tehes.
  „Sohh!? Mille puhul siis?“ ehmatas naine.
  „Eks ikka selle puhul, et sa olemas oled ja saatus sind taas minu teele juhatas!“ säras mees nagu ehtes jõulupuu.
  „Ohhoo, ma ei teadnudki, et selline romantik sinus peidus on! Lembit, sa üllatad mind iga päevaga üha enam! Millega ma selle kõik välja küll teeninud olen?“ tahtis Reili meelitusi kuulda ja sai ka.
  „Naised kipuvad Eesti mehi matsideks ja romantikavaeseteks pidama, aga oma vingumistega nad just tõrjuvad neid. Milline mees ikka tahab naisele lilli tuua, kui saab kogu aeg sõnadega peksa. Küll ei sobi üks ja küll ei sobi teine, kolmandast rääkimata. Tegelikult on Eesti mehe tugeva koore all peidus hiigelsuur romantikalaegas, mida ta vahel ka poikvel hoiab, ja seda teeb ta teatud inimeste tarvis. Alati, kui ma sind näen, hakkab minus miski avanema, lisaks sellele, et veri tõuseb teatud kohtadesse. Ütle naine, mis võime sul minu üle küll on? Sa oled maailma ilusam, ahvatlevam , targem ja seksikaim naine! Minu armas Reili!“ lausa ülistas mees teda.
  „Mis kell sa vabaned?“ uuris Lembit.
  „Umbes pooleteist tunni pärast. Kas sul on mingid salakavalad plaanid minu suhtes?“ tahtis Reili teada.
  „Kas sa arvad, et ma räägiks praegu nendest? Eksid, mu arm, eksid!“ kavaldas mees naise üle.
  „Oh sind, kavalpead!“ muigas Reili.
  „Ma tulen siis pooleteist tunni pärast sulle järgi. Diil?“
  „Diil!“ muigas naine.
  Lembit sõitis koju ja hakkas ettevalmistusi tegema. Tema kokakunst ei olnud just kõige parem, aga selle mure lahendas market, kus kohast saab tänapäeval valmistoitu osta. Lembit ostis grillkana, pistis pooleldi täis õllepudeli kana sisse ning pistis ahju, et enne Railile järgi sõitmist ahi tööle panna, nagu oleks selle ise küpsetanud. Õnneks oli Mathilde keller head ja paremat täis, sealt tõi mees soolaseened, pani need kupatama, et nii soolased ei oleks. Segas kokku sibula, seene ja hapukooresalati. Ja kartulate koorimine ning keetmine ei käinud Lembitul üle jõu. Nii see poolteist tundi mööduski.
  „Mathilde, aee, Mathilde! Ava uks, mina olen, postiljon!“ käis postikana ümber maja, nähes, et praeahi töötab, kartulad keevad, aga keegi ei kuule teda.
  „Oh heldeke, loodan, et Mathildega ei ole midagi juhtunud! Viimase visiidi ajal nägi ta väga halb välja. Kõige imelikum on veel see, et telefon üldse ei kutsu. Peaks ju ütlema vähemalt kui on levist väljas või välja lülitatud, aga vaikib täielikult. Nüüd jääb mul küll süda valutama, äkki on memme elu ohus ja just mina olen see kes teda veel päästa saaks? Kus see Lembit jälle on? Mul pole ta telefoninumbrit ka kahjuks..“ oli naine püsti hädas, kuid ta oli sunnitud lahkuma, sest tööpõld ootas.
  Teepeal tundis ta ära Lembitu auto, postiljon andis signaali ja peatas selle.
  „No, mis sinuga juhtus?“ ehmatas Lembit.
  „Tead, Mathildega on midagi lahti. Ta telefon ei vasta, lõhkusin uste ja akende taga, kui ei mingit liikumist majas. Ma kardan, et ta tervisega on tõsised lood!“ vadistas postiljon ühe hingetõmbega.
  „Mathildega on kõik hästi, ära muretse. Ma jõuan kohe koju ja vaatan mis seal sünnib.“ jäi Lembit kidakeelseks ja pani autol hääled sisse tagasi.
  Postiljon seisis tükk aega tee pervel, sest ta ei teadnud mida teha. Hirm oli teda segadusse ajanud. Kuid ta oli sunnitud liikuma, muidu oleks ta enda töökoha ohtu seadnud.
  „Ohoo millised hõrgud lõhnad siit vastu tulevad! Õde on sul ikka hea kokk küll!“ kiitis Reili, kui ta juba vöörusel olles toidulõhnasid tundis.
  „Reili, mina korraldasin sulle ikka selle piduliku pärastlõuna, mitte Mathilde!“ oli mees isegi natuke pettunud, et naise kiitust ei saanud. Aga kus oleks võinud naine arvata, et mees selle taga seisab?
  „Kus Mathilde ise on? Mõne sõnranna juures? Kas tal on juba niipalju parem, et suudab ise pikki maid läbida?“ muretses meedik.
  Lembit pani oma karused käed ümber Reili õlgade ja suudles teda kaelale.
  „Lemps, lõpeta!“ oli Reili pisut tõre.
  „Ma pole veel alustanudki!“ teatas mees.
  „Aga võta istet, praad peaks valmis oleme, serveerin kohe.“ juhatas ta naise pehmele sohvale istuma.
Reili istuski ja jäi huviga ootama mis edasi toimuma hakkab.
  Lembit võttis kana ahjust välja, kuid see oli veidi üleküpsenud, aga nägi ahvatlev välja. Ja kartulad olid ka kenasti keenuks saanud. Mees kurnas need ära, ehkki tal oli sellega tükk tegu, aur tahtis vägisi käed ära kõrvetada. Siis tõi ta külmkapist seenesalati ning külma shampuse. Reili oli vaimustuses sellise vastuvõtu eest.
  „Lembit, kas ma saan sulle kuidagi abiks olla?“ pakkus naine.
  „Ei, ei! Sina oled täna minu kuninganna ja mina teenindan sind. Soovida võid kõike!“ tegi mees naisele silma.
  „Kavalpea! Meelitaja!“ naeris naine.
  „Kui oled sina mängus, siis teen mida iganes. Tead, ma vist armastaks su vigu ka, kuigi ma pole kindel kas sul neid üldse on. Kui inimene teist inimest armastab siis ta reeglina ei näe armastatu vigu, ja tihtilugu enda omi ka. Aga minul on hetkel selline tunne, et kui sa isegi saadaks mingi hullu asja korda, mis oleks lausa julm, siis ma ikka kiidaks su teguviisi heaks, sest ma jumaldan sind, mu kallis!“ muutus mees nii avameelseks, et Reili läks lausa näost punaseks. Just seda samat tunnet oli ta kogu elu Lembitu vastu tundnud ja talle tundus, et mees oleks justkui tema sõnad suust välja öelnud. Reili hakkas sellest hetkest uskuma, et tõeline armastus on ikkagi olemas. See on tunne mida ei saa sõnadesse panna, see on situatsioon kui sa iga kord armastatud nähes armud temasse enam ja enam, tahad teda kogu aeg näha, temaga koos olla ja oleksid nagu kinni liimitud tema külge, ei jagu õhku, kui ta juba paar tundi sinust eemal on viibinud. Naine unustas isegi, et nad võivad Lembituga sugulased olla, sest armastusetunne oli kõigist üle, see haaras ta üleni endasse ning reili sõi hiigelprae ära ning pärast lausa ägises. Ja shampus läks ka nii suurte sõümudega alla, nagu oleks mahla joonud. Naisel lihtsalt oli suur janu, nii toidu, joogi, kui Lembitu järgi. Ning kõik ta isud said järgemööda rahuldatud
  „Lembit, sa oled parim mis minuga elus juhtunud on!“ tunnistas naine hommikul, kui ta mehe kaisust kellatirina peale ärkas.

  „Tõesta seda?“ oli mees kaval, ning asi jätkus sealt kus vastu hommikut pooleli oli jäänud.  


7. jaanuar. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar