kolmapäev, 17. jaanuar 2018

Üksinda Maailmas 9. pt


  9.peatükk

„Oihh, vabandust! Kas riivasin sind, kaunis naine?“ Kusti ehmatas. Laureen pidas vajalikuks vaikida, sest kogu ta sisemus värises ja oli pinges. Naine tundis, et ta on paljastatud, kogu tema elu oleks nagu sotsiaalmeediasse paisatud. Oli ta ju sisemas kartnud seda noormeest, kuid Kusti oli järjekindel ja jälitas teda ning naine kartis, et nüüd ongi kogu tõde teada. Olgugi, et Laureenist oli täiskasvanud naine saanud, värises ja kartis ta nagu väike laps karistuse ootel.
„Kes sa oled?!! Kes sind saatus??? Mida sa minust tahad!!??“ Laureen lausa räuskas.
Kusti ehmatas. Sellist rekatsiooni ta ei oodanud. Tal hakkas sellest haprast naisest kahju ning ta lähenes Laureenile, et teda rahustada. Samal hetkel võttis Laureen taskust pipragaasi ja suunas selle Kustile, joostes ise majast välja, metsa.
Kümme minutit oli Kusti pime, mõlemad silmad kipitasid ja ta otsis käsikaudu veeämbrit, kus silmi loputada. Kui pilt tagasi tulema hakkas, läks ta õue ja hüüdis Itit, kuid naine ei vastanud. Ta oli metsas, oma varjupaigas, mille ta oli igaks juhuks juba aasta eest endale ehitanud. See nägi välja nagu metsavendade varjend, paiknes maa all ning varjendi kaas oli puulehtede ja okstega kaetud.
„Ohh, issand! Oli mul vaja lõõpida? Mida ma nüüd teen? Kas minu tögamises võis tõetera sees olla? Aga ma ju mõtlesin selle välja, sest sihukesi asju juhtub. Täitsa lõpp!“ Kusti hoidis kahe käega peast kinni ja ta vesised silmad jälgisid ümbrust. Päike sillerdas nii eredalt ning tegi mehe silmadele haiget. Ta süda valutas. Kuna rooli minna polnud veel võimalik, läks mees majja tagasi, istus laua taha ning oli väga nukker, sest Iti meeldis talle. Üle mitme aasta tundis 23. eluaastat käiv mees ennast armununa ja iga hetkega hakkas see müstiline naine talle rohkem meeldima.
„Kus ma küll tegin vea? Kas tegin selle juba siis kui janusena siia metsatallu tulin? Või oleksin pidanud täna pisut tagasihoidlikum olema? Aga ma ju ei saa, sest, sest...ta tõesti meeldib mulle. Iti on kuidagi väga eriline ja täpselt minule sobiv. Miks ma ei oleks võinud oma keelt hammaste taga hoida? Alati rikun kõik ära.“ Kusti oli õnnetu.
„Issand küll! Kui ta mind siit leiab mis siis küll saab? Kas ta annab mind politseisse üles? Mis minust saab? Kas ma lähen vangi? Aidake mind, aidake!“ Laureen karjus varjendis, kuigi teadis, et sealt teda keegi ei kuule. Üle pika aja tundis Laureen emast, isast ja õest puudust. Kõige rohkem igatses ta oma kadunud vanaema, keda ta küll tihti ennast juhendamas tundis, isegi tema lõhna tundis Laureen aeg-ajalt ja siis ta pisarad hakkasid voolama, need voolasid ja voolasid, nagu ei tulekski lõppu. Naine oli taas üksinda maailmas, kuigi hetk tagasi tundis ta ennast kellelegi vajalik olevat, tundis, et maailmast ei ole inimesed otsa saanud, just üks inimene, kes tema vastu sõbralik ja aupaklik tundus olevat. Aga ühe hetkega purunes ta maailm taas. Laureen oli teadlik, et pipragaasi mõju on pikk, ta ei kiirustanud koju tagasi, sest oli kindel, et Kusti on veel majas. Naiel hakkas kohutavalt külm, sest maaalune rõskus aina tihenes ja naine oli kõigest lühikeste varrukatega t-särgi ning retuuside väel. Ta vandus tulist kurja, et oli alles hiljuti tekid ja vanad kasukad punkrist koju viinud, kuna need vajasid tuulutamist. Hetke pärast värises naine nagu haavaleht, mis on kohe, kohe hinge heitmas. Vappevärin haaras Laureeni endasse.
„Kes ta on? Kes see naine on? Ma pean teada saama!“ Kusti tõusis laua tagant, loputas oma punaseid silmi vees ning suundus, nagu sissetungija või varas, Iti magamistuppa, sest kusagil pidid ju naise dokumendid olema. Ta ju ometi ei jõudnud neid ensega haarta. Mees otsis kapist ja öökapi sahtlitest, voodi alt ja padja alt, riiete vahelt ja vaiba alt, aga ei leidnud kusagilt. Alles kööki minnes tabas ta, et naisel oli õlakott poest tulles, ja juba ta leidisiki selle helesinise ridiküli köögist pliidipuude riida pealt. Käte värisedes avas mees koti ja seal need olidki, pass ja idekaart.
„Laureen Kannike, hmm, huvitav kas mul siin levi on?“ Oligi. Kusti suundus telefoni kaudu netti ja guugeldas seda nime. Ei olnud tagaotsitavate hulgas sellist inimest. Mees pani dokumendid tagasi kotti ja koti samasse asendisse puuriidale. „Laureen Kannike, Laureen Kannike, selle naise nimi on sama ilus kui tema ise!“ tõdes ta. „Kuid miks ta põgenes? Miks küll minu huumor teda riivas?“ Kusti hing valutas. Ta mõtles välja plaani.
Mees läks välja ja käivitas auto, lootusega, et Iti või siis Laureen ei viibi kodust väga kaugel ja kuuleb auto häält. Ta keeras maasturi ümber ja sõitis maanteele. Seisis seal viivu, sest hing oli haige ja ta ei suutnud veel koju tagasi sõitma hakata. Kusti parkis auto maantee äärde ning hakkas vargsi jala talu poole tagasi liikuma, jälgides igat liigutust põõsastes ja puudel. Vahepeal istus ta tee äärde ning lihtsalt mõtiskles.
Laureen ei kannatanud seda külma ja rõskust enam välja. Naisele tundus, et kõik ta vähesed hilbud on seljas märjad. Midagi tuli ette võtta. Ta avas vaikselt punkti kaane, ronis välja ning kattis peidiku taas oksade ja lehtedega. Tippival sammul hiilis ta kodu poole ning peagi veendus, et autot ei ole hoovis. Ettevaatlikult roomas ta, nagu mõni sõdur sõjatandril, maja juurde ning silkas tuppa, pannes hiigeltaba ukse ette. Laureen keetis endale ruttu kuuma teed, tõmbas lambanaha üle õlgade ja istus pliidi ette teed jooma. Kui ta oli piisavalt rahunenud ja sooja saanud, läks ta köögikardinaid ette tõmbama, mitte, et õues oleks pime olnud, aga ta kartis. Peale esimese külgkardina ette tõmbamist vaatas ta Kustiga tõtt ja röögatas;“kao minemaaaa!“
„Iti, palun lase mind tuppa. Ma väga palun. Ma ei tee sulle liiga, tahan vaid rääkida.“ Kusti lausa anus naist.
Laureen mõtles. Tegelikult vajas ta väga seltsi, et hirmust lahti saada, pealegi ei suutnud ta sellises tujus niieknaa midagi teha. Ta avaski Kustile ukse.
„Ma ei ütle midagi! Ma ei ütle mitte midagi! Aga ma palun, palun südamest, et sa ei kardaks mind ja ei jookseks taas ära!“ Kusti tõesti mõtles nii nagu ütles.
Laureen vaikis ja kuulas. Ta oli alles shokis ega lootnud midagi head kuulda. Naine viskas silmad maha ja tundis häbi oma käitumise pärast, aga vabandama ta ei tikkunud. Nähes Kusti tulipunaseid silmi, oleks ta tegelikult tahtnud abikäe ulatada, aga pidas õigemaks vaikimist.
„Ma tegin nalja. Ma tegin tegelikult ka omast arust nalja ja mul ei olnud plaanis sind solvata, ega ehmatada, ega...Ma ei tea miks sa kohe nii hullult reageerisid, aga pole ka minu asi teada. Mul ei ole sinuga halbu kavatsusi ja mu süda tõesti valutas. Siiralt. Aga ma pean midagi tunnistama. Anna mulle andeks, Laureen!“ Kusti hoolis naisest.
Laureen sai kohe pihta, et mees oli ta dokumentides sorinud ja see ei meeldinud talle sugugi. Aga empaaitiavõimega naine mõistis ka seda, et olles Kusti nahas, käitunuks ta sama moodi, hakkaks dokumente otsima. Sestap ta väga ei pahandanud. Laureen rahunes, sest mehe silmad kõnelesid aususe keeles. Ta oli häbi. Tal oli nii häbi, et tahtnuks maa alla vajuda. Pisarad, nagu hiigelsuured vihmapiisad, voolasid mööda naise põski alla ning viisakas noormees ulatas talle pabersalvrätiku paki, mille Laureen ka vastu võttis. Üks oli kindel, oma minevikust ta siiski kõnelda ei kavatsenud, kuigi noormees meedlis talle. Laureen otsustas, et minevik on minevik ja see ei kuulu tulevikku. Ta pani mõtteis mineviku tappa ning keeras selle lukku ja jäi noormehe edasist reaktsiooni ootama.
„Anna mulle andeks, armas inimene!“ Kusti siiralt palus.
„Annaks. Ikka annaks. Kui mul vaid oleks midagi andeks anda. Pigem anna sina mulle andeks!“ Laureen palus südamest.
„Okei!“
„Mis okei? Annad siis või?“
„Ei anna, olen kade!“


17. jaanuar. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar