teisipäev, 2. jaanuar 2018

ELU PÄRAST ELU 3. (12.pt)


  1. peatükk
  Rahul jälgis Marist ja Rinaldot suurel silmil, et välja lugeda midagi mis viitaks sellele, et noored on suhtes ja varjavad seda tema eest. Olgugi, et indu juba kahtlustas seda, aga ta tahtis oma kahtluses veenduda, või siis ei tahtnud. Tegelikult teeks see teadmine talle haiget, sest talle tõesti meeldis Maris, nagu naine.
  „Noh, kas oled tööpäevast väga väsinud? Tahad ehk kusagile sööma minna?“ oli Rinaldo aupaklik.
  „Sa kohe oskad mu mõtteid lugeda! Ma olen tõesti väga näljane ja tahaks peale tööd kohe midagi hamba alla saada!“ teatas Maris.
  „Miks sa, kullake, mulle ei öelnud, et sul kõht tühi on? Oleksin ammu sulle prae välja teinud.“ sekkus Rahul.
  Maris kõõritas silmi ja surus hambad risti, sest tüütu Rahul,kes teda äsja kallikeseks tituleeris, käis talle otseses mõttes närvidele. Naine otsustas Rahuli küsimusest mööda põigelda.
  „Rinaldo, kas sa tead kusagil taimetoitlustusrestorani? Tahaksin täna hõrgutavat taimetoitu maitsta. Ei, ei, ma ei kavatse veganiks hakata!“tegi Maris Rinaldole silma.
  „Oi, taimetoit on väga tervislik ja mina tean ühte head restorani kus seda saab!“ sekkus Rahul.
  „Jah, lähme siis kõik koos taimetoitu mekkima!“ tegi Rinaldo otsuse, kuid silmanurgast nägi, et Maris pole päris tema ise, et miski häiris ta lemmiknaist.
  „Kallike, ega sul halb ei ole? Oled kuidagi näost ära.“ oli Rinaldo mures.
  „Ei, kallike, minuga on kõik kõige paremas korras!“ valetas Maris.
  Rahul põrnitses endiselt noori ning juba sai ta ka vihjeid, tema öeldud kullake häiris naist, aga sõbra öeldud kallike mitte. Rahul kahtlustas aina enam, et ta sõbrad varjavad tema eest oma suhet, kuid ta ei mõistnud miks. Aga ega indu hingele ei andnud see asu ka ning ta otsustas edasi detektiivi mängida, kuni võiduka lõpuni. Ja tegelikult lootis ta südamest, et võit saabub talle. Võit Maris endale naiseks võtta.
  „Hkmm, et siis koos pidulik söömaaeg? Pole paha, pole paha!“ tõmbas indu tähelepanu endale.
  „Loomulikult! Sõbad ja pidulik söömaaeg, kõlab kaunilt!“ arvas ka Rinaldo.
Rahul tahtis kihvatada, aga suutis ennast tagasi hoida, sest südames ta ikka lootis, et asi pole nii nagu näib.
  „Aga noored, paneme selle poe siis kinni, homme on ju ka päeva!“ teatas boss ning pood suleti.
Rahul viis sõbrad taimetoitlustusrestorani, mis asus Keskväljaku vahetusläheduses. Küll oli rikkalik valik!
  „Issand, ma ei teagi mida ma tahan!“ sõi Maris neid kaneid roogi, mida oli väga palju erinevaid, lausa silmadega.
  „Kallike, sa võid igast asjast natuke võtta, saabki rikkalikum suutäis! Ja kui miski eriliselt maitseb, võid alati juurde võtta. Selle raha eest söö ikka oma pisike kõhuke kenasti täis!“ selgitas Rahul ja vaatas Marist armunud pilguga.
  „Oi, kui armas! Aitäh, Rahul, et valgustasid mind! Nii ma teengi!“oli Maris sõbralik ja tänulik sõbrale. Rahuli ajas see suhtumine õhevile ja talle tundus, et lootust on. Mees ei heitnud veel meelt. Ja pagana pihta, naisi saab ju üle lüüa, kasvõi oma sõbralt, oli Rahul nõus oma õnne nimel ka sõpruse ohverdama.
Kõhud head ja paremat täis söödud, kutsus Rahul sõbrad endale külla. Maris ja Rinaldo nõustusid mõlemad. Eks täis kõht teeb ju meeleolu ka paremaks.
  „Võtke istet! Ja tundke ennast nagu kodus!“ muheles indu.
  „Maris, armsake, kas ma panen sulle mõne India filmi mängima?“ oli peremees aupaklik.
  „Eeee, ma ei teagi. Rinaldo, kas sina tahaksid filmi vaadata?“ küsis Maris sõbra arvamust.
  „Mul on jumalast häid filme! Näiteks vanad head klassikalised India armastuafilmid, nagu „Abdullah,“ „Armuvalu“ ja „Vihmavarjutorge.“ Ehk midagi neist?“ oli Rahul sõbralik.
  „Aitäh pakkumast, sõber, aga ma pole täna üldse filmilainel, ehk kunagi teisel korral!“ teatas Rinaldo.
  „Jah, äkki tõesti mõnel teisel päeval!“ oli Maris justkui Rinaldo suuvooder.
Rahul solvus, sest tema idee ei toiminud. Ta tahtis Marise meele nende õilsate armastusfilmidega härdaks teha ja nii naisele läheneda. Kuna Rahul omas ehetepoodi, oli tal Marise tarvis isegi kihlasõrmus valmis ostetud. Iga hetkega enam hakkasid mehe plaanid temast kaugenema, aga siht oli silme ees ning indu oli nõus kannatama ja sõprade miilutsemist pealt vaatama. Tõsi küll, Maris ja Rinaldo hoidsid viisakusest oma tundeid tagasi, aga nende kehekeel reetis neid ikka, isegi siis, kui nad üritasid Rahuli ees seda mitte välja näidata, see neil ei õnnestunud. Jutukäigus aset leidnud puudutused ja silmapilgutused ei jäänud peremehele märkamatuks ning need tekitasid indus trotsi ja ta juba, justkui valu leevendamiseks, kõnetas Marist üha maiamate sõnadega.
  „Lilleõieke, sa mu kauni poe kõige kaunim ehe, kas ma võin sulle midagi pakkuda?“ lähenes ta sõpra häbenemata Marisele ning puudutas naise õlga. Rinaldo surus hambad nii tugevalt kokku, et tal hakkas lausa valus. Oi kuidas ta oleks tahtnud sõbrale kõrri karata, kuigi mees ei sallinud vägivalda. See oli juba mitmes kord ning Rinaldot ennast ehmatas ka ta agressiivne emotsioon. Ta arvas, et see tuleb vanemate kaotusest, kuigi tegelikult oli see tingitud ilmselt armukadedusest, sest Maris polnud talle jah sõna öelnud ja nad polnud paar. Mees kaotas oma kallimat oma sõbrale kaotada. Juba pelgalt mõtlemine sellest, et tema sõbrad omavahel abielluvad, ajas Rinaldo karvad turri.
  „Rahul lõpeta, see läheb juba üle piiri!“ kortsutas Maris kulmu.
  „Ei lähe! Lähima piirini on peaaegu 200 km ja ainuke naaberriik Portugalile on Hispaania.“ vastas Rahul.
  „Ah, sa ei saa aru!“ läks Marisel tuju ära.
  „Saan ikka. Küsi Rinaldo käest. Tema ongi Hispaaniast pärit!“ oli Rahul omast arust kaval.
  „Rahul, Maris on teadlik, et ma olen hispaanlane, sa ei pea seda kordama. Ja pealegi ongi meil siin rahvusvaheline seltskond ning osasid asju tõlgendame me kõik erinevalt. Rahvuste ja rahvakommete erinevused ja erimeelsused, mis teha.“ üritas Rinaldo Rahulile selgeks teha, et üle piiri minemine ei tarvitse otsest piiri ületust tähendada.
  „Ja üleüldse pidasin ma silmas, et su meelitused jätavad mind külmaks. Olen sulle juba vist sada korda öelnud, et ma saan sulle vaid sõber olla, ei midagi enamat!“ oli Maris kuri. Rinaldo kuulas kõrvalt ja viha tema sees paisus nagu pärmitaigen. Nüüd ta alles taipas miks Maris Rahuli tõrjus. Nüüd taipas Rinaldo, et Maris ei usaldanud teda sajaprotsendiliselt, et jättis palju rääkimata. Mees oli pettunud.
  Vaatamata pingelisel õhkkonnale, mida Rahul selgelt tajus, ajas ta oma kiusu edasi. Tundus, et ta tundis ennast võõrustaja asemel nagu kuningana, kelle sõna ja käsklused maksavad. Võimalik, et osades India peredes ei olegi naistel sõnaõigust ja nad peavad alluma meeste korraldustele, sest mees on perepea. Aga Rahul unustas ühe tähtsa tõsiasja, et sellel ajal ja selles kohas ei olnud tegu teps mitte hindudega, temal olid külas hispaanlane ja eestlane. Kuid järjekindla mehena astus Rahul järgmise, üsna otsustava, sammu.
  „Palun saa minu naiseks!“ põlvitas ta Marise ette ning avas sõrmusekarbi.
Maris tõusis nagu keravälk diivanilt ja kadus välisukse suunas.
  „Oota, kallike, oota!“ karjus Rinaldo.
  „Fakk, ma ei teadnud, et sa selline idioot oled! Pisasin sind sõbraks, aga tema sunnib oma armastust peale! Kas sul häbi ei ole!?“ räuskas Rinaldo, hoides kätt rusikas, mis vägisi lahti tahtis kiskuda. Rinaldo jooksis Marisele järele ning jättis isegi Rahuli korteri ukse sulgemata.
  „Algus on tehtud, nüüd võiduka lõpuni!“ rõõmustas Rahul ning lootis, et järgmisel päeval töö juures Maris taltub ning ütleb jah.
  „Maris oota! Maris, kalllis!!!!“ jooksis Rinaldo nagu kevadine vasikas Marisele järgi.
Naine seisatas ja ootaski.
  „Miks sa mulle ei rääkinud, et indu sind ahistab?“ püüdis mees rahulikuks jääda.
  „No mul ei olnud lihtsalt võimalust, Rinaldo!“ ahastas naine.
  „Sorry, mõistan sind. Olid siis terve päeva nagu ikke all? Kas ta püüdis sind käperdada ka või? Räägi, palun, , tüdruk!“ oli mees mures.
  „Sa ei kujuta ettegi! Ma püüdsin talle korduvalt selgeks teha, et ma tahan olla talle ainult sõber, ei muud, aga ta ei saanud ikka aru. Mis nende India meeste ajudes toimub? Kas nad arvavadki, et kui nemad tahavad kedagi naiseks võtta siis nad peavad ka saama? Kohutav päev oli! Kohutav! Kuigi töö iseenesest mulle meeldib ja ma tulin sellega omast arust väga hästi toime. Kliente aina käis, kõik naeratsid, ostsid asju ja olid igas mõttes viisakad. Ainuke häiriv tegelane oligi Rahul, kes nagu ei tahaks mu jutust aru saada.“pihtis Maris.
  „Tead, kahju muidugi öelda, aga ma soovitan sul mitte sinna tööle enam minna. Tõsiselt! Ma tean, et Rahul on pealetükkiv ja järjekindel, aga ma ei teadnud, et ta nii hull on. Tuhat vabandust, ma tõesti pidasidn teda oma sõbraks!“ tundis Rinaldo ennast kohutavalt.
  „Sina pole milleski süüdi, sa tahtsid ju mulle head. Sind ma usaldan, Rinaldo. Päriselt usaldan. Sa oled mu maailma parim sõber!“ teatas murb Maris.
  „Oehh, sa oled mulle väga kallis!“ võttis Marise jutt mehe jalust nõrgaks.
  „Aga tead, ma lähen ikkagi homme tööle. Lähen kiuste, ja pealegi on mul raha vaja. Kui ta veel mind ahistama hakkab, siis on meie sõprus läbi ka.“ otsustas naine.
  „Kui sa nii arvad. Mina ei suru midagi peale. See on sinu otsus. Aga kas sa lubad mulle, et kui ta sind ahistama hakkab, teatad?“ palus mees.
  „Luban! Kindlasti luban, kallis Rinaldo!“ oli Maris kindel.
See, et Maris teda kalliks peab, tõstis Rinaldo vererõhu lakke, ta punastas ning Maris märkas seda.
  „Issand, sa oled nii armas, kui punastad!“ tegi naine komplimendi.
  „Maris, sa oled väga kallis mulle!“ ei suutnud ka Rinaldo keelt hammaste taga hoida, kuigi ta tahtnuks palju enamat lausuda, aga hoidis ennast tagasi, sest kujutas ette, kui raske päev oli ta kallimal seljataga, sest ahistamine on üks julmemaid tegevusi, mis võib närvikava päris ära lõhkuda.
  „Ehee, kuule, lähme Douro äärde jalutama!?“ tegi naine üllatava ettepaneku.
Mis saab veel ilusamat olla, kui kõige kallim naine maailmas teeb mehele ettepaneku õhtust romantikat nautima minna? Seda ei juhtu just iga päev.

  Noored jalutasid päris mitu pikka minutit vaikides. Maris oli Rinaldo käevangus, lasi kergel tuulel oma juukseid siluda ning imeteles Douro jõe sillerdavat vett mis oli vaikne ja kõnekas. Naine tundis ennast väga õnnelikuna ning talle tundus, et kogu maailm on armastust tulvil. Isegi tüütud tuvid, kes ka Eestis elutsevad, tundisid naisele armsad ja naerusuised. Naine pani silmad kinni ja kujutles, et need tuvid ongi Eestist talle kauneid sõnumeid tooma tulnud. Maris unustaski silmad kinni ja lasi Rinaldol ennast juhatada, kuni tundis oma tagumiku all istet. Aga ikkagi ei tahtnud ta silmi avada, sest ta seikles imelistes hetkedes, kuni Rinaldo teda suudlema hakkas. Päev sai endale õndsa punkti.


2. jaanuar. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar