kolmapäev, 4. november 2015

"Vaimupuu" fotokonkursi pidulik lõpetamine Tallinnas


Ansambli "Laine" lugu "Hoogsas rütmis" saate kuulata SIIT.
   Tutvusime Janek Muruga Pärnus umbes poolteist kuud tagasi, kui nad Kerttu Rakkega raamatut "Pimedusest välja" esitlemas käisid. See oli pisarateni liigutav esitlus, nagu ka raamat...

   Õnneks on olemas hea facebook kus saab ka n.ö eetriväliselt suhelda ja nii me Janekiga suhtlema jäimegi. Hea hing, üllas ja tubli. Ja loomulikult Kerttu ka, sest raamatul, mille ta kirjutas on niivõrd hea hing sees, kui mitte ütelda hulgim häid hingi. Ja üleüldse olen ma aastate lõikes hoidnud "Vaimupuu" tegemistel põgusalt silma peal, kuna mu enda poeg on intellekti- ehk vaimupuudega. Aga sellest olen juba palju rääkinud. Asun parem tänase päeva juurde.
   Hiljuti kutus Janek mind ja mu poega Germot Tallinna, "Vaimupuu" fotokonkursi pidulikule lõpetamisele, kuhu oli täna kohale tulnud umbes 100 inimest üle Eesti. Ma küll päris korralikult pilte teha ja süveneda ei suutnud, aga igatahes "Koluvere Kodu" oli üks neist paljudest mis kohal olid.
  Kui ansambel "Laine" lavale läks, läksid kohalolijad kohe tantsima, hoogsalt tantsima, kuna lugu juba oli "Hoogsas rütmis". Terve saal oli rõõmu ja siirat olemist täis.
   Mina püüdisn muidugi ühe korraldajatest pildile, nimelt Janeki. Janek hakkas kohe vabandama, et ta pole fotogeeniline. No, on ju! Vaadake ise! Igal juhul väga tubli ja siiras mees, osakab ja tahab hingega asju ajada ja ma ei imesta, et sellised sündmused sünnivad, kui eesotsas on hingega inimesed. (kiidan ka muidugi kogu kollektiivi).
  Fotokonkursil osales lausa üle tuhende foto ja konkurss on lausa rahvusvaheline, seega said paljud leedukad auväärseid kohti. Kerttu ja Janek tänasid kõiki 12 parema foto omanikku ja sponsoreid kingipakiga. 12 paremat fotot lähevad kalendrisse.
Ja videot "Respekti" esitluses saate vaadata SIIT.
  Ja siis tuli lavale võrratu "Respekt" oma kuumimate lugudega. Päris mitu lugu võtsin ka videosse ja lean neid järgemööda oma facebooki ajajoonele, sealt saate kuulata. Hiljem panen lingid ka siis juurde. Rahvas läks eriti hoogu ja bänd plaksutati tagasi.
  Ka vanad head "Kukerpillid" panid rahva elama ja lausa kaasa laulma. Oli ju kohal igas vanuses inimesi. Ka nende loo võtsin videosse ja lisan hiljem siia juurde, seega võite lähipäevil mu blogil pilku peal hoida, kuna see täieneb pidevalt.

  Ja nagu näete oli kohal ka Margus Tšahkna kes oma kõnega juhatas rahva fotokonkursi töid piiluma. Fotod olid tõesti imelised ja kõnekad, aga juba uuel aastal saate neid kalendris näha. Ühe pildi lisan ka siia piilumiseks.
  Armas fotograaf Tiina Azojan tegi ka minust ja Germost pildiseriaali, millest ühe lisan ka tema lahkel loal siia. Aitäh! :)
  Ja ongi enamvähem see imeline päev blogisse saanud! Aitäh, aitäh selle imelise päeva eest, kallid "Vaimupuu" korraldajad ja kõik teised ka! Ahjaa, suured tänud ka rikkaliku suupistelaua eest! Oli armas ja maitsev kehakinnitus!
  Janekile ka suured tänud selle aasta kalendri eest. Ka selles on kenad fotod sees.
Kui läksime Germoga Salme Kultuurikeskusest välja, läksin ma noormeeste käest küsima kuhu suunduma peab. No, mina ja Tallinn, me lihtsalt ei sobi kokku. Liiga suur ja keerline linn minu jaoks. Ja siis avas ennast mulle raamat "Pimedusest välja" oma tegalaskuju(de)ga. Ma söön oma mütsi ära, kui üks neist viisakatest noormeestest ei olnud Slava kes mulle kenasti teed juhatasid ja soovitasid nr.2 trammi peale minna, et sellega kenasti bussijaama saada. Aitäh teile! Jõudsimegi õnnelikult kohale :)
  Ja Janek, heasüdamlik ja kohusetruu inimene lausa muretses meie pärast ning vestlesime temaga veel, kui olin juba bussis ja suunaga Pärnu poole, Pääskülas.
  Te olete mulle kõik väga kallid! Uute kohtumisteni!
*************************************************************************

Ja nüüd paar teemavälist pilti ka. Ei hakka nende jaoks eraldi blogi tegema lihtsalt, lisan siia, ikka tänane teema ka ja...Nimelt, selle kuu ajakirjas "Müstilised lood" minu värskema romaani "Rist teel" foto ja raamatu tutvustus. Ning novembri ajakirjas "Saatus & Saladused" minu novell "Sekspomm ravis rängast tõvest. Head lugemist! :)
  P.S. Rohkem pilte saate vaadata mu facebooki albumist ja SIIT.


3-4. nov. 2015.a.
Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar