pühapäev, 15. november 2015

14.11.2015.a. Kirjandusõhtu Kolhethis

foto: Reet Alev. ülevalt: Heldur Lääne, Eelika Laane, Kiiri Saar, mina, Helle Kirsi, Piret Bergmann, Vallo Hallik, Ott Kilust. alumine rida: Meelis Sarv, Kristel Mägedi, Susanna Saar, Alari Janson ja Maarika Siim


  Eile, 14. novembril toimus järjekordne kirjandusõhtu "Kolhethis". Korraldan Pärnu Kirjandusõhtuid juba kuuendat hooaega ja mõned viimased aastad toimuvad need "Kolhethis".Enne seda korraldasin neid "Maarja-Magdaleena Gildi" majas ja need olid teise iseloomuga. Võib ütelda, et kasvasime luuleõhtutest välja, sest palju ilmub ka proosaraamatuid.

Kristel Mägedi

Kristel Mägedi esitleb oma raamatut „Mitteelamise kunst“. Kristel elab Viljandis, on vabakutseline näitleja, poetess, kunstnik ja muusik. 
 Kristel laulis elusaks minu soneti "Randuja õhtuitk"

Maarika Siim



Maarika Siim esitleb oma raamatut "Sa oled mu peegel/piibel". Maarika elab Tallinnas. Tema loomingut on avaldatud mitmes luulekogumikus ja peos hoiab ta pildil oma debüütluuleraamatut.


Heldur Lääne

Heldur Lääne esitleb oma luuleraamatut "Monoloogid". Heldur elab Põldsamaal ja eile käis ta oma viiendat luuleraamatut Pärnus esitlemas. Meie tutvusime Võtikvere raamatukülas, kus kirjanik Imbi Paju kirjandussündmust korraldab.

"10 minutit hirmu"



Ott Kilusk, Lauri Kink ja Jaanus Mehikas. "Kümme minutit hirmu" unplugged version. Ott võitis kevadel Poetry Slämi Pärnu eelvooru, kus žüriis olime mina, Sven Kivisildnik ja Peeter Helme. Ma loodan, et meie koostöö jätkub, kuna eile nad naerutasid rahvast pisarateni :) Jaanus Mehikas ja Lauri Kink on laulvad näitlejad. 
Videot saate piiluda SIIT.

Sven Kivisildnik

Sven Kivisildnik esilteb oma raamatut "(:)see õige luuleõpik". Sven on kirjanik, poeet, kirjastaja (jne..). Inimene kes on alati nõu ja jõuga abiks. Ma ei oskagi ütelda palju tal raamatuid ilmunud on, aga suurem osa on minul olemas ja loetud. Täielik respekt!

Vallo Hallik, Eelika Laane, Meelis Sarv



Fil ehk Vallo Hallik (rohelises)  tutvustab kirjastuse "Hea Tegu" uusi raamatuid. Vallo on kirjanik, poeet ja kirjastuse "Hea Tegu" omanik. Kirjastus "Hea Tegu" aitab meelsasti noorkirjanikel jalga kirjandusmaailma uksevahele saada.


Kiiri Saar

Kiiri Saar esitleb oma luuleraamatut "Võilillelein" ja viimast romaani " Maja Mineviku tänaval". Kiiril on ilmunud mitmeid raamatuid. Ta on poetess ja kirjanik. Tema tuli kirjandusõhtule lausa Hiiumaalt.


Helle Kirsi ja Pusa

Helle Kirsi ja kunstnik Pusa esitlevad lasteluule raamatut "Kirsikivimaja". Helle on Jõõpre koolis õpetaja ja Pusa Piret Bergmaann kunstnik. Nende koostöös ilmunud raamat sai alles ühe preemia osaliseks. 

Karina- Louisa Puht



Karina Louisa Puht esitles oma Hooandjas hoogu koguvat esikromaani "Võidetud Tüdruk", millele saab julgest hoogu anda SIIN. Aitame noore kirjaniku koolitöö kaante vahele saada!




Eelika Laane (keskel) esitleb kirjastuse "Hea Tegu" raamatuid. Endal tal on ilmunud kaks luuleraamatut ja kahjuks ühe väikse apsaka töttu ta oma teist luuleraamatut esitleda ei saanud.. Eelika tuli kohale Tartust.

Alari Janson

Alari "Papa" Janson  esitleb oma luuleraamatut "Sõnaviisi". "Papa" Alari Jansonil on ilmunud 2 luuleraamatut, 2 laulikut ja proosateos. Tema loomingut on avaldatud ka ühiskogumikes. Lisaks kirjutamisele on Papa muusik ja solist bluusibändis "Rääma Blue". Papa on Eesti parim eestikeelsete tekstide bluusilaulja.

Meelis Sarv



   Õhtut on juhtinud juba aastaid armas ja andekas Meelis Sarv, kellele võlgnen ka suured tänud! Aitäh, Meelis!

   Lisan siia veel mõned huvitavad pildid õhtust. Aga rohkem pilte saate näha mu fb albumist, kus on kenasti ka piltide autorite nimed all. Albumit saate vaadata SIIT.
pisike preili Kilusk oma emme Kaili Viidasega
laulev näitleja Lauri Kink
Ott Kilusk

laulev näitleja Jaanus Mehikas
vahetasime Helduriga (Lääne) raamatuid


meie


  Tänan südamest kõiki imetoreda õhtu eest ja kohtumiseni juba 12. detsembril. Siis tuleb Merca ehk Merle Jääger oma raamatut "Jututulbad" esitlema.
Jaanika, Clavise solist ja hea sõber Raido ja mina Nikolai Lehtlas
telestaar Susanna ja Jaanika
teletüdruk Susanna tantsib Clavise pilli järgi
armas Aime

teletüdruk Susanna ja mina
  Meie läksime seltskonnaga muidugi veel "Nikolai Lehtlasse" oma sõprade bändi "Clavis" kuulama ja õhtu kujunes ikka päris ilusaks. Mõned fotosüüdistused ka siia.


15.11.2015.a.
Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar