kolmapäev, 4. oktoober 2017

Hobukastani tinktuur purkides!


 Praegu on õige aeg (hobu)kastanite korjamiseks ja tinktuuri tegemiseks sest kastanid on valmis ja kukuvad maha. Nii tõhus ravim ja nii lihtne teha!

 Pole midagi keerulist ja tinktuuri ei pea tegema ilmtingimata piiritusest ja kastanimunadest, võib vabalt teha ka viinaga, odava viinaga. Mina lasin Lätist tuua :)

 Lõikasin kastanimunad pooleks ja valasin viina peale. Korras. Ei kurna ma tinktuuri ka nädala või kahe pärast ära vaid jätangi kastanid tinktuuri sisse ja vajadusel võin paari kuu pärast neid veel väiksemaks lõigata. Mitte midagi ei juhtu, kui ei kurna. Pigem on mõju tugevam.

 Hobukastanimunad on ühed imeravimid. Lisaks sellele on ta jube hea energeetikaga "tegelane." Kastanimunadest pärg kaitseb kodu energeetikat, kui asetad selle välisuksele. Aitab tüütute koide vastu, selleks poeta mõni kastanimuna kappi pesuda vahele. Tinktuuri võib kasutada nii seespidiselt kui ka välispidiselt.

 Hobukastanitinktuur ravib köha, nohu, on põletiku- ja valuvastane, ravib nahahaiguseid ja mädaseid haavandeid, tugevdab immuunsust, ravib hüpertooniat ehk siis stabiliseerib vererõhku, leevendab närvihaigusi, ravin maohaavandeid ja gastriiti, alandab palavikku, ravib eesnäärmepõletikku ja naistel emakaga seotud haigusi, on verele hea, ravib veenipõletikke, radikuliiti, reumat, hemorroide jne...

Kui põed depressiooni või tunned südamevalu siis mine kastanipuu alla, kallista seda, korja mõni kastanimuna, pane see endale taskusse ja kanna endaga kaasas

 Head tervenemist!


4. oktoober. 2017.a.
Vana-Rääma

6 kommentaari:

  1. Õitest koos sireli õitega kuidas tinktuuri teha?Anu-Helju

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere, Helju! Täpselt samamoodi nagu kastanimunadest!

      Kustuta
  2. Sissevõtta pole küll julgenud.Palju seda peaks võtma?Olen teie õpetuse järgi teinud ja peale määrinud ainult.Aitab väga hästi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! On tõesti tõhus. Piisab teelusikatäiest. Aga ärge midagi peale jooge. Tervenemist!

      Kustuta
  3. Tere!Usk sellesse tinktuuri aina tõuseb.Hea et tegin kaks suurt purki.Nimelt oli mul pompoon intiimses kohas ja miski ei tõmmanud mäda välja.Määrisin siis tinktuuriga ja paari päevaga läks katki kuid tuli tagasi.Sain mingit salvi et see ravib aga ei midagi.Otsustasin et panen uuesti tinkuuri ja voilaa jälle paari päeva pärast mäda väljas.Lasin veel sooja vett peale ja pigistasin ja siis tuli vist kõik mäda ikka välja.Nüüd hoian veel tinktuuri peal ja tundub et paraneb.Tintuuri peab mul nüüd koguaeg olema.Pesu pesen värske kastaniga ka ja pesu on pehme ja puhas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere. Rõõm teada! Minu jaoks on hobukastani tinktuur täiesti imerohi. Aaastaid juba. Aitäh teile!

      Kustuta