teisipäev, 10. oktoober 2017

Vihma keeluloitsu on vaja...

uhkes üksinduses...

 Kuigi mulle tegelikult meeldivad vihmased ilmad on asi liiale läinud. Ma ausõna ei taha iga päev ennast vihmamärjana tunda, sest põlved ja randmed annavad tunda, hakkavad lausa valutama kui vihmamärjaks saavad. Reuma algstaadium? Tahaks loota et ei. No igal juhul olen sunnitud, nii raske kui see on, loobuma rajalt kepikõndimist kuni vihm taandub. Aga ma liigun ikka, ilma keppideta. Lihtsalt ei suuda päevast päeva kodus istuda ja oodata millal vihmasadu taandub. Kepikõndida on raske, sest ühe käega tuleb vihmavarju hoida, sest keebid ei ole mulle, kapuuts peas ei seisa jne...tohutult häirivad. Nii ma siis otsustasin nüüd iga päeva mõne tunni lihtsalt kõndida. Vihmavarjuga. Tänagi tegin seda.

 Kui eilne hommik algas kikutohtrile minemisega, siis täna jalutasin kesklinna. Muide, hambaarst Aivo Pilisner on nüüd juba uude kohta kolinud ja mul oli eile au nn ajalugu teha, olles uues majas esimene patsient. Ülejõe Hambaravi asub nüüd Ülejõe Apteegiga ühes majas, sissekäik apteegi nurga tagant ja Pilisneri kabinet asub kohe alumisel korrusel, vasakut kätt. Mul oli aeg küll kinni pandud ja sain kenasti ära käidud kuid uusi patsiente registreerib ta hetkel alles järgmiseks nädalaks. Minge registreeruma, sest ta teeb tõesti head tööd ja hinnad on taskukohased. Saan oma naeratuse tagasi juba esmaspäeval, 16. oktoobril, jee! Kellel huvi mis maksama läheb, küsigu mu fb-s privas, sest ma ei tea kas avalikult avaldada võin. Mina olen igal juhul rahul, viisakas teenindus ka ning toredad abilised tohter Pilisneril ka.

dr Aivo Pilisneri kabinet
ooteruum...

 Täna käisin, lisaks postimajale, Tanja juures kulme tegemas. Ehk siis tegelikult ikka tema tegi ja mina olin nn modell (ohh, uhke sõna!). Tanja ehk Tatjana on töötanud kulmutegijana juba 45 aastat, ta on vilunud ja hea ilutegija. Mulle meedlib, et ta teeb just sellised kulmud nagu klient soovib, mitte ei tee paksusid Brežnevi kulmusid, nagu mõni...Ja hind on ülisoodne, vaid 5 eurot. Mäletan kui olin laps käisin tihti Emaga kaasas kui ta Tanja juures kulme ja silmi värvimas käis, Tanja oli ka tema lemmik, praegu mu 82 aastane Ema enam kulme värvida küll ei lase. ELIA salong, kus ta töötab, asub Pärnus, Rüütli tn 16. Soovitan! Aga enne tasuks ette helistada sest tal on väga palju kliente.

 Inspiratsioon on jalga lasknud, kuid ootan teda koju, sest kirjutamistööd on palju ootamas. Aga ma ei saa sundida, kui inspikas trikke teeb. Ja ma ei ole ka lugemislainel hetkel, kuigi päris suur ports põnevaid raamatuid on öökapil ootamas. Aga küll ma jõuan. Lihtsalt natuke kahju on ajast, mis vahel lihtsalt  möödub. Praegu on kuidagi selline periood, ilmad on vihmased, päevad lühikesed ja magada ka liiga palju ei jaksa. Heh! Ma tean et mõni unistab et saaks kauem magada, aga mina ei taha, tahaks tegutseda, kepikõndida, kirjutada jne...aga mõtted on mujal. Kus? Seda ma ei reeda ;) Ühesõnaga küll kõik paika loksub, ilmselt on mul hetkel eneseotsimise aeg aga see ei kesta igavesti. Lubage mul salaik olla. Lubate ju?

 Veidike fotosüüdistusi ei tee paha, onju?

vihmane Pärnu...
inimtühi Jaansoni rada...
vaid mõni inimene liigub kesklinnas...
jõgi on peaaegu kaldaga triiki...
sügisene rada..
toolid mullas...
värskelt värvitud, paistes, aga õnneks peenikesed...
ELIA salong


10. oktoober. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar