pühapäev, 1. november 2015

Westoffhauseni häärberi saladus 11. peatükk



11. peatükk

  Sellel ööl ei saanud Marelle und, küll vähkres ta ühel küljelt teisele, küll ehmus õududunenägudest istukile, kuni lõpuks hirmust värisedes alumisele korrusele Ralfi kaissu puges. Kui ta lõpuks sõba silmale sai, ärkas Ralf kuna tundis rasket taaka oma õlal. Esiteks oli diivan väga kitsas ja teiseks üllatas meest, et naine ta kaissu oli pugenud, kuna viimati jagasid nad voodit kuu aega tagasi. Märjuke ju teadagi väsitab kõik meeled ja toob telekat vaatavale mehele kergesti nii sügava une, et Marelle ei olnud viitsinudki viimasel ajal Ralfi sealt üles äratada. Teisalt oli naine ise kogu aeg viril, lausa nii viril nagu rase naine, tujukas ja paindumatu.Ralf arvas koguni, et on peenikest pere oodata, kuid sai selle arvamuse peale tihti viha osaliseks. Ühesõnaga nende kooselu on rutiiniks muutunud, selles puudus igasugune lähedus, igasugune hellus, mis peaks mehe ja naise vahel olema, kui juba koos elatakse. Jah, peaks on siin võibolla üleliigne sõna, kuid võiks vähemalt olla. Esiteks füüsiline kontakt maandab pingeid ja teiseks loob rõõmsama ja sõbralikuma meeleolu. Kuigi jah, ka mehi tuleb mõista, sest tänapäeva pikad tööpäevad raputavad ikka korralikult läbi ja ega ülemuse ametki meelakkumine ei ole, pingeid on vaata, et rohkem kui lihttöölisel. Ja vastutus on kordi suurem. Vaimne töö väsitab tihti isegi rohkem kui füüsiline, kuid sellest ei kipu paljud aru saamagi.
„No, mis siis nüüd? Kas tuli igatsus peale vä? Uskumatu, et mu naine ise puges mu kasissu! Ega sul palavikku ei ole?“ oli Ralf üllatunud, nähes Marelle enda kõrval.
„Ah, lõpeta oma totakad naljad! Sul omal on vast õllest palavik või hakkad ära pöörama! Ma ei viitsi keset ööd sinuga metsi ja maid jaama hakata, nii ehk naa sa ei taipa midagi! Õlleuim on su aju ära mulgustanud ilmselgelt!“ torises tige Marelle, kuid Ralf sulges ta suu suudlustega peagi saabus majja öörahu. Vaid majaseinad teavad rääkida mis oli selle rahu valemiks.
Hommikusöögilauas oli kõik endine, Ralfil oli kas õllepohmakas või mõjus naise lähedus talle koormavalt hoopis, igal juhul ei läinud talle midagi peale kahe klaasitäie tomatimahla alla. Mahlasse pani ta ka nii palju soola , äädikat ja pipart juurde, et ajas Marelle lausa aevatsma ja ise kallas klaaside kaupa vett oma vaimusünnitusele peale. Marelle sai iga pilgu eest nuhelda nagu tuppa sittunud kass, ning otsustas pigem vaikida nii kaua kui perepea ukse enda järel sulgenud on. Kuid Ralf ei jätnud torkimata:“ Kui sa juba täna ratastel liikuda plaanid, siis käi ka apteegist läbi ja osta see „triibuline“ ära!“ , tögas ta ja sulges enda järel ukse.
Marelle püüdis küll iseloomu näidata, kuid manas siiski muige huulile ja näitas Ralfile läbi akna keelt, mille peale lapsed laua taga lausa naerma puhkesid. „Tädi Marelle, meile lasteaias õpetati, et keelt ei tohi näidata ja kasvataja ütles, et täiskavanud ei näita kunagi keelt. Miks sina seda tegid?“ muutus Kerdo uudishimulikuks. „Tead, Kerdo, ka täiskavanutel on omad mängud millest lapsed ei peagi aru saama. Ja tegelikult oli see nii mõeldud, et teie ei näeks, aga läks teisiti. Palun vabandust!“ punastas naine ja selgitas juhtunut, mille peale terane Mari- Liis küsis: „Aga emme, mis triibulisest asjast issi rääkis? Kas issi on haige, et sa apteegist pead selle triibulise aja tooma? Ma ei taha, et issi haigeks jääks!“
Triibuline tähendas Ralfile ja Marellele rasedustesti ja see sõna oli Marellele eriti vastukarva, kuna ta oli mitmeid kordi katkestanud uue elu endas abordi läbi ja just see triibuline oli see mis teda vihaseks ajas, sest naine oli väga viljakas ja rasestus kergesti. Kuid raseduspille ta ei kasutanud, kuna kartis paksuks minna ning intiimelu neil Ralfiga, nii vähe kui seda oli, oli tegelikult väga sobiv ning nad ei hoidnud ka viljastumist ära. Ralf ju tegelikult tahtis väga isaks saada, kuigi Mari- Liis oli talle nagu lihane tütar, aga salamisi unistas ta siiski päris oma lihast, verest ja luust lapsest ka.
„Rahune nüüd maha, kulla tütreke! Mitte keegi ei ole haigeks jäänud! Ja miks sa muretsed just Ralfi pärast? Miks sa ei karda, et äkki olen hoopis mina haige? Oh, sind! Triibulise all mõtles isa tegelikult hoopis leesikatee pakki, kuna talle teevad neerud vahel valu;“ püüdis Marelle ennast hädavale taha peita, kuid Mari- Liisi see ei rahuldanud. „Näehh, ise ütlesid, et issi ei le haige! Kui tal neerud valutavad siis ta ju on haige. Ma ei taha, et issi ära sureb, sest ma armastan teda nii väga!“ valgusid tütre silmadesse pisarad. Marelle käis ühes kadedusega, et ta tütar armastab oma kasuisa rohkem, kurgust klomp läbi, nähes tütart õnnetuna, ning ta selgitas:“ Ralfil ei valuta kogu aeg neerud, aga vahel annavad tunda, nagu ikka meestel. Aga kui me nii pikalt siin seletame ja söödud ei saa siis jäämegi täna koju ja sõit maale jääb ära. Ja Ralf ei hakka kohe kindlasti surema! Selle asemel, et te kogu aeg pärite ja ustlete, laske suul söögi tarvis kiiremini liikuda;“ oli ta juba närvilisemaks muutunud. Lapsed aga kuuletusid sest tõotas tulla põnev päev.
Piki käänulist metsvaheteed keeras auto paremale ja sõitis mereaarsesse parklasse. Lapsed ronisid rõõmuhõisetes autost välja ja tahtsid kohe mere ääred joosta, kui Marelle neid korrale kutsus:“ Näehh, hakkab pihta! Mida ma teile ennist rääksisn? Kas minu jutt oli tõesti nagu hane selga vesi? Ma ju ütlesin, et peate minu sõna kuulama!“ oli ta juba maruvihane, kui lapsed lausa hirmust, pea norgus, auto juurde tagasi loivasid. Poistel olid silmad nagu tõllarattad peas, kuid Mari- Liisis süvenes tusatuju aina enam. Ta oli ema peale nii solvunud, et tahtis seal metsade vahel lausa vihast karjuda, kuid poisid olid paari päeva eest rääkinud, et metsas karjudes pidavat ta metsloomade rahu rikkuma ja siis pidid kõik kurjad metsloomad kokku jooksma ja teda hirmutama tulema, vaid see hirm hoidis tüdrukut tagasi. Ta oli sunnitud oma solvumise maha suruma ja ema sõna kuulama. Nii nad neljakesi mööda kitsukest teed majakeste poole astuma hakkasidki.
„Ga-ga-ri-ni“ veetis Mari-Liis maja peale olevalt sildilt tähti ja siis karjus: „Emm-eee, miks sa tõid meid rumalate majade juurdeeee! Mai taha siin olla!“ Poisid olid hiirvaikselt ja ei saanud millesti aru, sest nemad veel lugeda ei osanud.
„Hakkab pihta! Ma oleksin sind üksinda pidanud koju luku taja jätkma ja tulema siia vaid poistega! Mis putukas sind küll hammustanud on?!“ tõreles Marelle.
„Äää—ähä-ää, ei taha mina neid putukaid! Ei taha neid rumalaid maju! Tahan issi juurde!“ jonnis Mari- Liis nii nagu kõrist tuli, mille peale üks võõras mees majast välja astus ja nende poole sammuma hakkas. Selle peale jäi tüdruk kohe vait.
„Uskumatu, sina Marelle või? Oled ikka või? Mis tuuled sind siia tõid? Ohoo, sa oled lausa kangelasema juba! Rõõm sind näha! Tere lapsed!“ tervitas võõras onu lapsi ja jäi Marellet justkui armunud pilguga silmama.
„Issand, kas see tõesti oled sina, Rasmus!?“ ei uskunud Marelle esimese hooga oma silmi, kui nägi oma lapsepõlve mängukaaslast enda ees. Ja juba nad kallistasidki. Poisid pöörasid kallistajatelt pilgu, justkui häbeneks. Võimalik, et häbenesidki, sest ainuüksi isaga kasvades ei puutunud nad tihti sellise olukorraga kokku ja tädi Marellet ja onu Ralfi nad ei olnud ka kallistamas näinud ning nüüd üks võõras onu ja...nad kallistavad. Mari- Liis oli aga ikka veel jonni täis, ta oli maast korjanud teokarpe ja mattuis neid liivatee kõrval olevasse muru sisse, nagu tahaks ise linnu kombel pea liivasse peita. Pealegi oli ta ema ja võõra onu peale armukade, kuna ta ei mäletanudki et ema teda kallistanud oleks. Ta oleks tahtnud rusikatega vastu ema ja võõra mehe rinda taguda või isale kõik ära rääkida, kuid tal ei olnud valikut, ta pidi leppima situatsiooniga, kuna jutt kurjadest metsloomadest mõlkus tal liiga selgelt meeles.
„Tulge lapsed, lähme, ma tutvustan teile neid maju. Kas te jäätist tahate? Mul on siin restoran kus teem ise jäätist ja saate valida mis maitselist tahate“ kutsus võõras, mille peale kõik mured ja hirmud haihtusid ning peagi lasi seltskond jäätisel hea maitsta.


    31.10- 01. 11. 2015.a. Mai


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar