esmaspäev, 13. juuli 2015

Täna on minu armsa Ema 80.juubel!

1982.a. suvel Oidremaal (üleval vend Raivo, all mina, Ema, vend Mati ja õde Marge)

Minu ema on sündinud Mareta päeval, ehk siis 13. juulil 1935. aastal Pärnumaal. Tollel ajal, kui meie, tema lapsed riburadapidi sündisime, veel nimepäevadest midagi ei teatud. Aga juhtus nii, et mina ja mu kaks õde peame ema sünnipäeval nimepäeva, kuna kõik me (Reet, Marge, Margit) oleme tuletatud Margareta nimest ja just täna on meil nimepäev. Helistasin just armsale Emale ja vestlesime pikalt. Õnne lähen soovima ühel teisel päeval. Kahjuks ei ole mul säilinud palju pilte lapsepõlvest, kuna mu poisid tegid väiksena pahandust, aga midagi siiski on. Mõned panen ka siia päevikusse. 
Armas Ema siin 42. aastane
Armas Ema siin 58. aastane
Armas Ema siin 52.aastane
Toona oli kombeks ikka portreefotosid teha, aga tänapäeval on kahjuks maailm digitaalsemaks muutunud ja enamus pilte on kas arvutis või telefonis. Õnneks Emme on neid ka paberkandjale teinud ja lastele kinkinud.
1996. aastal Piusal, nooremal vennal sõjaväes külas. Pildil noorem vend Mati, mina, õde Marge, vend Raivo ja Ema
1997. aastal Oidremaal, Emal külas. Minu noorem poeg Geio Paavle, Ema ja minu vanem poeg Germo Paavle

Ema 75. juubelil Oidremaal 2010. aastal. Pildil vennanaine Juta Peterson, õde Marge Leitalu, mina, õetütar Helen Leitalu, õde Reet Peterson, vend Raivo Peterson, vennatütar Emma- Ly Leesment, vend Kalle Leesment, Ema, vennapoeg Ranno Peterson, toonane õemees Tõnis Läämerkänd, all kükitab noorem vend Mati Murdla
2006. aastal Lavasaares minu tööposti juures tehtud. Elasin Lavassaare alevis lausa 10 aastat oma elust. Ja töötasin seal 6 aastat. Selle pildi tegemise aegu oli minust juba saanud pärnakas. Pildil mina, Ema ja õde Marge
  Omasin toona veel autot ja autolube (mis tänaseks on aegnud kahjuks) ja siis sai ikka mööda Kodumaad rohkem reisitud. Poisid on siin väikesed, Geio 3. aastane ja Germo 5.aastane. Ja nagu näha, et Vanaema aia õunad maitsevad nii väga, et keelduti lausa ilma nendeta pildile tulemast :)

13. juuli. 2015.a.
Ema 80. juubelil Mai tänaval

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar