kolmapäev, 29. juuli 2015

Siis, kui pärnakast muusik ja kirjanik Jüri Kaldmaa kodulinna väisab

kirjanik Jüri Kaldmaa
 

  Juba 1986 aastal lahkus Jüri Kaldmaa Pärnust Tartusse, aga viimastel aastatel ristuvad meie teed just suviti Pärnus, nimelt Pärnu Bluusipäevadel, mis iga aasta juuli lõpus siin aset leiavad. Nagu näha, jagub meil juttu alati kauemaks, kui kauaks :) Täna istusime Mai Sevleri kohvikusse, et enne õhtuseid Bluusipäevi veidike juttu puhuda ja oma loomingut vahetada. Ja loomulikult jäädvustasin ma selle ka pildile.
  Jüri Kaldmaa luuleraamat "Passioon" oli mu koduriiulis ammu juba olemas, aga nüüd sõitis ta magamistoa riiulisse, kuna just seal asuvad minu jaks erilised raamatud, nimelt autogrammide ja pühendusega raamatud. Ja neid on seal tänaseks mitu sada. "Passioon" on ilmunud Tartus 2000 aastal. Nii pikk vahe! Jüri, ootame kõik kannatamtult juba lisa? :)
  Jüri Kaldmaa kollaažromaan 1986-2055, "Isa kasvab pojaks" on ilmunud 2009. aastal Eesti Keele Sihtasutuselt. Selle omanikuks sain täna ja lisasin ka kohe lugemisjärjekorda.
  Naljatamisi ütlesin Jürile, et järgmisel aastal samal ajal tahaks juba ta uut raamatut lugeda, aga näis kas autor võtab asja naljaga või tõsiselt ;) Aeg oleks juba seal maal.
kirjanik Jüri Kaldmaa oma raamatutega mis on nüüd minu omad :)
 

pühendustega raamatud :)
  Jürist, kui kirjanikus teadsin ma ammu enne temaga reaalselt tutvumist. Tutvumine leidis aset kahjuks kurva sündmuse ajal, ehk siis tema varalahkunud venna Mario (Marr) Kaldmaa matustel. Nii mõnigi Pärnu inimene (kaasa arvatud siinpool kõneleja) leiab palju sarnaseid jooni vendade vahel. Kohati on nad koguni äravahetmiseni sarnased. Kahju, et Marr otsustas nii vara minna...
Jüri sulest kirjutatud raamatud mida oman




29.juuli. 2015.a.
Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar