esmaspäev, 6. juuli 2015

"Raamatud ja moos," mu viimase aja loosunglause...

  Olen jah selline perenaise tüüp, kuigi kiputakse arvama, et luuletajad ja kirjanikud on siidikäpad, kes oskavad vaid sõnu seada ning muuks neil aega ega oskust ei ole. Olen sündinud maal ja kui lapsed väiksed olid ja me veel maal elasime, siis oli keller hoidiseid nii täis, et polnud muuks ruumigi. Lisaks moosidele lihakonservid, kompotid, marineeritud kurgid, tomatid ja kõiksugu asjad, mida andis purki panna. Raskematel aegadel oli hea sealt võtta ja mingil hetkel püsisime lastega tänu keldrihoidistele üldse hinges.
  Tõsi, linna kolides (augustis saab Pärnus elatud juba 10 aastat!) jäi see hoidiste sissetegemine pisut soiku, kuid igal aastal olen midagi ikka teinud. Kellert mul küll siin ei ole. No ilmselt on olemas, aga jutuks pole tulnud omanikuga. Igal juhul ma naudin seda, mida teen.
Ah, et millega ma lisaks moosi keetmisele veel tegelen? (no just üks sõber uuris facebookis). Loen oma lemmikajakirja "Müstilised lood," mis mind täna postkastis ootas. Seal on väga palju põnevat. Lisaks kõigele avastasin ajakirjast sõber Margus Oopkaubi jutukese. Lugesin huviga. Ja tuleb tunnistada, et raamatute lugemine on soiku jäänud. Suvi on ja liiga palju tegemist. Järjekord on endiselt öökapil. Ma ei ole teid unustanud, kallid kirjanikest sõbrad. Iga asi omal ajal. Pealegi tuli täna Tartu Tammelinna raamatukogust esinemise pakkumine ja tuleb selleks vaim valmis panna. Koos Alari Papa Jansoniga sõidamegi neljapäeval Tartusse esinema. Tule sinagi meid kuulama ja nägema kell 16.00.
Jõudsin täna Piiri tänava kodust Mai tänava koju. Istusin sõbrannega Selveri kohvikus ja tutvusin oma uue facebooki sõbraga, kes mu romaani "Segavereline" ostis. Miks ma sellest kõigest siin kirjutan? No ikka selleks, et olen palju päevikut pidanud ja miks ei võiks seda avalikult teha?See ongi siin mu avalik päevik. Aga miks mitte blogida? Mõnele sobib, mõnele mitte. Ega kõik nii ehk naa ei loe, kuigi viimaste päevade andmed näitavad, et loetkse isegi väga palju ja ka mujal maailmas. Mine tea, ehk saan kunagi siit ka materjali mõne oma raamatu tarvis. Kõike võib juhtuda. 

6. juuli. 2015.a.
Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar