pühapäev, 5. juuli 2015

Maasikamoos ja seapraad

  Töine pühapäev!
Ma ei tea, kui paljud teist naudivad paljajalu värskelt niidetud murul käia, aga mina naudin seda igal juhul. Täna hommikul sihukest leitsakut ei olnud, nagu eile. Loomulikult kasutasin juhust ja läksin maaskaid korjama. Aia naudingud, kui oled kivilinna magalarajoonist eemal, teadagi. Ainult Kiti oli kusagile kadunud, oli ilmselt paguluses palavuse eest, nagu eile. Eile hilisõhtul nägin vaid teda korra aias, kuna terve päeva oli ta tontteabkus paguluses...


Aga moos on nüüd valmis. Kuna ma tavaliselt pigistan käte vahel maasikad katki, sest siis keevad kiiremini ära, aga ämm õpetas, et tema lõikab, lõikasin minagi vähempehmed maasikad viiludeks ja selline ta sai. Midagi ikka, minu esimene maasikamoos sellel aastal. 
Maasikad on sellel aastal kuidagi maitsetud, ei magusad, ei hapud. Seega läks veidi rohkem suhkrut moosisse ja ilmselt sellepärast tuli ta tume ka. Aga minu jaoks peabki moos magus olema. Tarbin teda harva ja siis,kui magusa isu peale tuleb. Ja nüüd läks praad ahju. Ehtne Eesti toit! Noomige, kui tahate aga vahel ma patustan selliste toitudega ka :) Lihtne ju, sealiha, kartul, porgand, küüslauguviilud toppisin liha sisse. Siis veel sibul, veidike majoneesi, soola ja pipart. Ahjaa, tavaliselt ma vedelikuks panen õlut, aga täna polnud käepärast ja selle asendas eilne kiirsoola(äädika) kurkide vedelik. Ja ahjupanniks on vana, vene aegne pann, roostevaba. Olen avastanud, et sellega tulevad palju maitsvamad toidud. Ämm leidis selle kusagilt sahvrist ja võtsime taaskasutusse. Seega kõik vana on parim! :) 
Ja mul on maailma parim Ämm! Piisas mul eile õhtu mainida, et ta teeb maailma parimaid purukooke ja juba ta tuligi ahjukuuma rabarberi(puru)koogiga ülemisele korrusele. See on lihtsalt nii hea, et ma ei tea kas praadi proovingi. Head isu! :)

5. juuli 2015.a.
Piiri

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar