laupäev, 11. juuli 2015

Kirjutamiskirg geenidega kaasa?

Mina 11. aastasena. Süles perekass Kiti :)

  Mäletan ennast juba algkooli ajal laulikuid ja märkmikke kirjutamast. Tihti sai vanematelt kooliõdedelt nende käsitsi kirjutatud laulikuid laenatud ja nendest laulusõnu maha kirjutatud. Muidugi ka plaatide pealt koos noorepõlve sõbrannede Annika ja Katriniga. Nii mõnigi plaat või grammafoninõel leidis seal samas otsa. Kirg oli lihtsalt sihuke. Olid teised ajad ja...
  Mäletan ennast lapsest saadik nägemas kuidas ema kaarte laob ja tulevikku ennustab. Minu jaoks oli see kõik nii tavaline. See kuulus elu juurde sama palju nagu ahju-või pliidi kütmine külmal ajal. Ja loomulikult tekkis ka minul selle vastu huvi. Ikka ema eeskujul.
  Sorteerisin täna, kodusl päeval sahtleid ja püüdsin leida 20 aasta taguseid päevikuid, mida usinasti pidasin. Aga kahjuks on need ilmselt kolimistega kaotsi läinud. Samas üht koma teist ma leidsin ja oli palju äratundmisrõõmu :)
  Juba 11. aastasena pidasin ka märkmikke ja salmikuid. Märkmikkudesse sai igasugust põnevat staffi kirjutatud. Salmikud aga ringlesid mööda kooli, kuhu kirjutasid ja joonistasid ka õpilased ja õpetajad. Mõned ilusadmad tööd jäädvustasin ja lisan ka siia. Üks on eriti rariteetne, kuna mu kunagine bioloogia ja geograafia õpetaja on ammu pilvepiiril. Aga tean, et ta jälgib ja õpetab meid ka sealt. Saate kõigest nendest nüüd piltide näol osa. Ehk tunneb nii mõnigi oma joonistuse ära? :)
Mälestus kooliõde Kaili Kallitilt
Sihuke esikaas siis minult 1983 aastal
Salmik aastast 1983. 
Mälestus kallilt kooliõelt Ivi Villemsonilt
Mälestus vene keele õpetajalt Svetlane Illusjonokilt
Mälestus bioloogia ja geograafia õpetajalt Leili Veltmannilt
Ja siskukord kõikide nimedega kes salmikusse joonistasid ja kirjutasid

Kui mõni sellest salmiku sisukorrast loeb oma nime ja soovib pilti, siis võin talle saata personaalselt Facebooki postkasti. Kõik on kenasti säilinud. Lisan nüüd veel märkmikust ka väljavõtteid, igasuguseid kaardipanemisõpetusi ja tähelepanekuid elust enesest mida toona, 11 aastasena kirja panin :)

11 aastasena alustatud märkmiku pidamine
Elutarkused :)
Nõiamoori käsiraamat :)
Ikka elutarkused. 11. aastase neiu kirjutatud elutarkused :)


Ei jaksa kohu märkmikku siia ümber pildistama hakata ja sellised leheküljed teen rohkem endale, aga lugeja võib ka lugeda kui huvi pakub. Nostalgitsema peaks ikkagi ajama. Osad tänased klõpsatused vajavad eraldi blogimist. Leidsin veel palju, palju põnevat. Kahjuks ei ole säilinud mu joonistusi. Võtsin kunagi osa igasugustest joonistusvõistlustest ja sain isegi Vabariiklikul Tuletõrjeteemalisel joonistusvõistlusel 2. koha. Aga kui lapsed väiksed olid, tegid nad mu joonistustega kahjuks puhata töö....


10. juuli 2015.a.
Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar