kolmapäev, 29. november 2017

Jaansoni rada 83.päev


  Nagu ma maininud olen, on mul viimased 2,5 nädalal selline inspiratsioon peal, et olen lõpetanud romaanitriloogia 1. raamatu ja kirjutanud 2. raamatust ka üle poole valmis, see on üks põhjuseid miks ma harvemini rajale jõuan, aga jõuan.

 Esmaspäeva hommikul tõusin kaelaradikuliidiga, aga hakkasin ruttu ennast tinktuuritama ja täna on kael vaid veidi kange, kahe päevaga sain haigusest võitu. Aga olin vaikselt kodurežiimil ja kirjutasin. Lisaks sellele olen avastanud enda jaoks viimasel ajal võimelemise, kuna liikuma peab. Pühapäeval käisin kaalul ja see näitas, et olen 500 g alla võtnud, asi seegi. Hetkel siis olen kaotanud 21,5 kg. Katsun seda hoida, et juurde ei tuleks. Ja vahel eksime koós Germoga rajale ka.

 Ma pole eriline võileiva sööja, vaid paar viilu söön hommikukohvi kõrvale, aga olen avastanud, et karmilt keelatud võileib ei tee üldse paha. Ma ei lase tekkida tühjakõhu tunnet, söön kasvõi ühe võileiva vahepeal, kui olen romaanis, et näljatunne kaoks. Üldse söön nüüd tihedamini ja palju vähem, organism ise tunneb mida tahab. Mõnikord söön banaani ära, mõnikord õuna. Vahepeal, kui põlved hakkasid liiga tegema (ilmselt sundasendist, mida kirjutamine nõuab), määrisin ka neid tinktuuriga ja võimlesin, oli abi.

 Täna näitas pedomeeter koju jõudes küll vaid 3,8 km kõndimist, aga abiks seegi. Olin üleni higine ja lisasks olid mu valed jalanõud jalas, ka jalad said märjaks. On kord juba selline nutune ilm.

 Port Artur 2-s sai ka tiir käidud, sest reedel tuleb topeltjuubelile minna. Ning postimajast tõin paki välja, sain ühe põneva raamatu omanikuks. Aitäh! See on Toomas Reisalu ehk kirjanikunimega Thomas Wirkkuneni romaanitriloogia 1. raamat, pooleldi tõsieluline, pooleldi ilukirjanduslik. Olen autoriga kunagi põgusalt suhelnud ja ootasin selle raamatu sündi ammu. Olgugi, et kunagi fb sõbralisti puhastades eemaldasin ka tema sõbrast, mitte paha pärast, lihtsalt jätsin tuttavad sinna. Aga olen Toomast aegamööda jälginud ja rõõmustan ta saavutuste üle. Ka maalimisande avastas ta endas ja teeb seda päris hästi. Kui saan raamatu loetud, blogin ka, nagu ikka. Olen nüüd üle pika aaja lugemislainel, loen oma häärberiraamatut üle, jäi suvel pooleli. Jah, mul on komme ka enda raamatut valminuna uuesti üle lugeda. Suur hunnik igasuguseid põnevikke on öökapil ootel.

 Natuke fotosid ka tänasest!
kesklinna sillal..
pkkisin ennast korralikult sisse...
veidike härmatist...
tibutab...
ilus...
rada...
pardid...
põnev...
pk
VARJUDE RIIK. PUNASTE JUUSTEGA TÜDRUK.T.WIRKKUNEN
loe põneviku tutvustust!!!

29.november. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar