neljapäev, 24. detsember 2015

Silja Vaher -"Kurjuse kannul"



   Täna öösel pole ma veel maganud :) Ühesõnaga lugesin 4 tunniga ühe krimka läbi.

   Mõtlen siin, et jube julgustükk kirjutada krimkat. Mina ei julgeks. Noh, olen mitmeid alustanud ja mitmed on ka pooleli, aga lõpuni kirjutada pole julgenud, sest ei tunne seda õigussüsteemi nii hästi ja vajaksin krimka kirjutamisel "juriidilist abi" ;)

  Silja Vaheri teises (lühi)romaanis on ka seda tunda, et just see juriidiline abi on puudu. Segamini on aetud uurija ja politseiniku töökohustused. Kuid, kui aus olen siis ma lõpu poole ei pannud seda tähelegi enam, kuna just lõpu poole muutus raamat kaasahaaravamaks ning ma ei näinud neid loogikavigu mis alguses silma riivasid.

  Proloog raamatu alguses oli hea.

Kahjuks pole toimetaja taas teinud toimetamistööd, on teinud ära vaid korrektuuri, aga sisu on toimetamata, seega need loogikavead labakäega lajatavadki. Siin ma ei anna süüd autorile, kuna tean ise, et romaani sees olles ei tarvitse autor märgata neid vigu. Selle jaoks on toimetaja kes kas koostöös autoriga korrigeerib teksti, kas laseb juurde kirjutada, või parandab loogikavaead. Toimetaja töö ja autori töö peavad käima käsikäes, mida siin küll näha kahjuks ei ole.
   Näiteks, arstiteaduskonna lõpetanu ja juba töötav meedik ei saa olla 20 aastane. No, ei saa. Kui ta just imelaps ei ole ja juba imikuna kooli ei läinud.

   Üks märkus autorile- liiga palju kipud tegeleasi tapma. Jah, ka mina kipun, aga siin surevad lisaks mõrvari käe läbi ka teised tegelaskujud, enamus. Katsu vähem taparelvi kasutada.

 Üldiselt on see muidugi kordi parem raamat, kui "Patune", su debüütraamat. Kui sa leiaksid endale toimetaja, sünniks ka kordi parem raamat. Ja usun, et leiad.

Head!
Margit

24.12.2015.a. kell 4.28
Mai

Panen siia ka väikese reklaami Rahva Raamatu lehelt:


RAAMAT

KURJUSE KANNUL

Autor: SILJA VAHER
 87 Google +0  0 Share0

Ühes väikeses Pärnu pansionaadis hakkavad toimuma mõrvad. Miks ja milleks? Pole ju enam palju nendel vanakestel eluaastaid jäänud. Milleks siis nende eluküünal varem kustutada? Kelle sees on nii palju kurjust?
 Üks inimene on aga saanud taevase teadaande, et tema on see, kes on tulnud siia, Maa peale, missioonile. Vanade pattude lunastamiseks on ainus võimalus surm. Nii arvab ja tegutseb inimene, kes on endale nimeks võtnud Päästja. Samas peidab see maja endas veel avastamata saladusi, mida nüüd uurijad, Maarika ja Seth, püüavad päevavalgele tuua. Kurjus ja ahnus ei ole ilmast kusagile kadunud ja nii lähevadki meie uurijad kurjuse kannul, kuni saavad kätte kurjamid, kellele pole püha, isegi mitte inimelu. Raamatu autorile, kirjaniku nimega Silja Vaher, on see alles teine raamat. Esimene oli "Patune," millele on oodata, lugejate soovil, ka peatselt järge. Autor on alles avastamas erinevaid vorme, seepärast proovib ta kätt erinevates stiilides kirjutamisega.
16.17 15.36 €
KAUPLUSES PÜSIKLIENDILE: 15.36 €
KAUPLUSES: 16.17 €
KAUP KÄTTE: ESMASPÄEV 04.01
KIIRTELLIMUSEGA:ESMASPÄEV 04.01


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar