esmaspäev, 21. detsember 2015

Jaak Känd "Iga päev, iga aasta" (esitlus Pärnus)

foto: Kirjastus Hea Tegu . Jaak Känd




  1. detsembril esitles poeet Jaak Känd (sünd 1955) Pärnus, Rahva Raamatu kohvikus „Piano“ oma debüütluuleraamatut „Iga päev, iga aasta,“ kuhu oli tulnud kohale paarkümmend huvilist.
Tartu juurtega, praegune pärnakas, kolme lapse isa Jaak, endine koolmeister, praegune matemaatika ja bridzi õpetaja koostab ja viib läbi mälumänge, jutustab lugusid ja muinasjutte, koostab ristsõnu, korraldab ja esineb kirjandusõhtutel, tõlgib vene keelest David Samoliovi luulet ja luuletab ka ise. 

Luuletanud on ta lapsepõlvest peale, aga 2012 .aastal võitis ta algul Poetry Slami Pärnu eelvooru ja hiljem eesti Poetry Slami. Sellest hetkest on temast aktiivsem luuletaja saanud.

Tema luulet on eelnevalt avaldatud 2014. aastal ilmunud punkluulekogumikus „Sõnaga näkku 2“, 1959 aastal ajakirjas „Täheke“ ja 1970 aastal ajalehes „Säde“.

Vahepalasid laulis poeet, muusik, bändi „Rääma Blue“ solist Alari Janson, keda enamus tunneb Papa nime järgi. Papa oli ka abiks luuletuste valikul raamatusse.  

  Mina olen üks nendest kes selle raamatu enne ta sündi läbi luges ja väga rahule jäi. Pikemalt sellest kirjutan Nelli Teatajas.

21.12.2015.a.
Mai
armas pühendus Jaagult
"Iga päev, iga aasta"
Papa musi(tseeri)s ;)

Vallo Hallik (kirjastaja) oli veidike aega küsitleja rollis
foto: Kirjastus Hea Tegu
foto: Kirjastus Hea Tegu (jäime kallidega vahele) :)

foto: Kirjastus Hea Tegu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar