kolmapäev, 23. detsember 2015

Meie pere tagasihoidlik jõululaud

kaste (ahjuprae leem) kõrvitsasalat, verivorstid, pohlasalat, ahjuliha, dipikaste, magushapu kapsas, ahjukartul


   Täna on meie pere jõulud. Homme lähen külla ja võibolla ka ülehomme. Sellepärast otsustasin just täna jõulutoitu teha. Jah, mõni võib ütelda, et oioi, nii rammus toidulaud! Aga mulle vanad traditsioonid väga meeldivad ja just selline jõulutoit on meelepärane. Tegelikult on see justkui igapäevane toit, nonii enam vähem.

  Mina ei ole kohe kindlasti see kes juba mitu kuud enne jõule hakkab paaniliselt kinke ostma ja meeletult süüa koju varuma. No, ei! Eile lippasin selverist läbi, ostasin purgi kõrvitsat (sellel aastal ise ei teinud), paki verivorsti (kunagi olen ise ka verivorsti teinud), veidi liha (mille ikka ise ära maitsestasin) ning purgi kapsast ja purgi pohlasalatit verivorsti tarvis. Kartulid olid juba kodus olemas, sest need sai turult otse tellitud (Pärnu piires tuuakse tasuta koju) sest ma lihtsalt ei jaksa neid käsiti siia viiendale korrusele pidevalt tassida. Hapukoore jadtipikastme ostasin ka. Selle kuiva dipikastme (pakendis pulber) ning segasin selle hapukooresse. Väga maitsev! Ja retsepti sain hiljuti oma poja käest. Neid selveris hulgim (krõpsupakkide juures) ja hetkel maksavad sooduspakid vaid 49 senti. Muidu 69 senti. Soovitan proovida! Ainuüksi sooja kartuli kõrvale juba maitseb hästi.


  Nüüd on kõht täis ja meel hea!
Kinke ma sellel aastal eriti ei tee. Mõne raamatu olen kinkinud. Ma lihtsalt ei ole eriline jõulufänn ja rahapuud mul ka ei ole, et neid teha. Mõne kingituse olen ka ise saanud. Aitäh!

  Jõulud meeldivad mulle vaid sellepärast, et peale jõululaupäeva hakkavad päevad kukesammu võrra pikemaks minema. Ära on tüüdanud see pilkane pimedus mis lausa vägisi voodisse ajab. Väga raske periood võib olla depressiivsetel inimestel. Õnneks mina ei tea depressioonist midagi, olen sellesk liiga avatud, et lasta endasse negatiivne energia, mis hakkab seest sööma. Kui tunnen, et väsin, viskan tunniks pikali, kuid sellega kannatab ööune kvaliteet kõvasti. Kahjuks. Aga öösiti ju hea loomingut luua ja lugeda.

   Siit blogist ka minu ja meie pere jõulutervitused kõikidele! Olge hoitud ja kallistatud! :)

Margit poistega

23.12.2015.a.
Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar