pühapäev, 2. august 2015

Pärnu Gildipäevad 2015.a.

põnevaim leid Gildipäevadelt...
   Laupäeval, 1.augustil käisin minagi tiiru Pärnu Gildipäevadel. Kahju on sellest, et müüjaid oli väga vähe ja seega valik ka väike. Isiklikult ootasin sealt enamat. Mina muidugi läksin sealt otsima puidust ehteid, mida oskab kõige paremini valmistada Pärnumaal elav meistrimees Ilo Kinksaar, aga ka teda ei olnud müümas. Mäletan, et aastate eest oli kogu Rüütli tänav müüjaid täis ja valik oli kordi suurem ja ahvatlevam. Kahjuks jäävad iga aastaga Gildipäevad kuidagi kiduraks...
  Põnevam leid oli kanneldelaud, kus lisaks kanneldele müüdi ka akordioneid, hobuseraudu jne...Müügimees võlus pillist isegi kohapeal lugusid välja. Veel olid huvitavad vildist kunstitooted ja vanaaegsed pirrulambid, mis olid uue kuue saanud. Tahtsin ühte ka endale 15 euro eest muretseda, aga plaanid muutusid siis, kui läksin raha tooma. No ja muidugi eriliselt tuleb tänada Maarja Magdaleena Gildi rahvast, kelle andekad käsitööd pilke püüdsid.
noortebänd TORI HOBUNE
  Seega Alari "Papa" Jansoni ja "Tori Hobuse" etteaste olid minu jaoks kõige meeldejäävamad nendelt Gildipäevadelt.
Ave Mürel ja Alari "Papa" Janson




Loodan siiralt et traditsioon jätkub ja Gildipäevade iseloom muutub selliseks nagu aastate eest! Meil on nii osavaid käsitöömeistreid. Ühega rääkisin ja tema kurtsi, et üks põhjus miks inimesed müüma ei tule on see, et Gildipäevad toimuvad täiesti valel ajal, kuu lõpus ja teise alguses, siis kui rahval ei ole raha. Ei ostate aga tahetakse kallist kohatasu.


Minu jaoks muutis muidugi päeva rõõmsamaks õega kokku jooksmine Rüütli tänaval (kui läksin lambi ostukas raha välja võtma, kuid jutu jätkus kauemaks kui kauaks ja lamp jäigi ostmata)
minu armas õde Malle, kes taas Soomest Eestisse tagasi paari päeva eest kolis.



Ja õhtused retked ei kuulu avalikustamiseks! Sinna sisse jäävad sõprade ajas lihagrillimised, Tammistesse sõpradele külla sõit ja ühes kohas käimine :) Aitäh imelise päeva eest teile, kes selle mulle imeliseks tegid! :)



2. august. 2015.a.
Vaeste Patuste Alev- Piiri

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar