reede, 7. august 2015

Oktoobrilapsest, pioneerist, komsomolist....noore naiseni

mina 1. klassi Metsapoole 8-kl koolis. Autahvlipilt
mina 5. klassis Koonga 8-kl koolis
  Nagu ma ennegi maininud olen, algas minu koolitee Metsapoole 8-kl koolis, Pärnumaal. See siin on autahvlipilt, mida käisime toona tegemas Salatsgrivas, Lätis. See oli lihtsalt lähemal, kui Pärnu.
  Täna Lõpel ema juures käies pildistasin vanu pilte maha, mida mul endal kahjuks enam ei ole. Nostalgia seegi omaette. Sellel pildil olen oktoobrilaps, aga märki pole kahjuks näha. Ja juuksed on siin mul juba lühikesed, kuigi enne kooli olid need pikad ja lokkis. Elasin Metsapoole internaadis, kuna koju oli pikk maa ja tollel ajal olid paljude koolide juures internaadid (tänapäeval õpilaskodud)  ja mul ei olnud pildistamise tarvis kaasas valget särki, mis toona oli pildistamiste ja pidulike ürituste puhul kohustuslik, seega on mul sinine särk seljas, koolivormisärk. Me kandsimegi toona koolivormi.

  See pilt on juba tehtud aastaid hiljem, siis, kui olin ustav pioneer :) Nagu näete, ei ole ma isegi pildistamise jaoks kaelarätti (kalstukki) kaelast ära võtnud. Mäletan selgelt selle pildi tegemise aega. Toona olid selles formaadis (kuus korda üheksa) fotode tegemised väga moes. Panin toona koolist poppi, et sõita Pärnussse fotograafi juurde. Olen pildil 11. aastane kooliplika. Nüüd võib ju popitamisest rääkida. Onju? :) Kuigi mu toonane klassijuhataja Aivar Vorman on mu facebooki sõbralistis ja võib seda lugeda ;) Aga vanad pildid on armsad, viivad ajas tagasi.

mina 8. klassis Koonga 8-kl koolis
  No ja siin olen ma juba eeskujulik komsomol, kuigi taas märki ei ole näha. Käisin Pärnus fotograafi juures nn erariides ;) Aga salaja ütlen, et kõrvarõngaaugud olid mul juba viiendas klassi kõrvas, ise tegin, haaknõelaga ja lausa augusti kuus, ei läinud midagi mädanema. Aga koolis sain peapesu, kästi kinni kasvatada, range värk oli toona. Peale minu ei olnudki kellelegi kõrvarõngaauke veel. Kasvatasin ma jee! :)
  Need roosad vahtralehtedega kõrvarõngad olid mu lemmikud, kuigi koolis neid kanda ei tohtinud. Mul olid küll suured juuksed ja pisemad kõrvarõngad ei paistnud nende alt välja, aga õpsid olid ikka haisu ninna saanud ja sain sugeda. Aga ma olin kaval, võtsin juukseharja pii ja panin kõrva ;) Toona ju erilist kõrvarõngaste valikut ei olnud.
  Ja järgmine pilt on tehtud siis, kui olin 20 aastane, enne laste sündi. Kaalusin siis lausa 68 kilo. Vaadake milline tupeeritud soengute mood toona oli :) Mul ei olnud vaja isegi lakki kasutada, tupeerisin oma pahmakat veidi ja soeng missugune. Olid ajad- olid majad!
  Aga peale laste sündi sain suureks, sain emaks ja olen seda siiani ;) Kerge tulema, raske minema. Selline ma kord juba olen. Mis seal ikka. Parem piiluge saledat mind ja hämmastage :D

20 aastane mina, enne emadust...
7. august. 2015.a.
Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar