laupäev, 29. august 2015

Sünnipäev!



  Aitäh selle hiigelkoorma õnnede eest, armsad (fb) sõbrad! Teid oli kokku lausa 756+ need kes postkastis õnnitlesid, helistasid ja reaalselt õnne soovisid! Aitäh ka imelise sünnipäevaõhtu ja mu uue laulu sünni eest Pööloy Gläänz! Olen nüüd kordi õnnelikum! :)
  Kuna ümmargust sünnipäeva mul ei olnud, möödus päev vaikselt. Õhtul läksin oma maailma parima sõbranne Jaanikaga pubisse VEEREV ÕLU natuke oma tähtpäeva tähistama. Seda enam, et bändi PÖÖLOY GLÄÄNZ solist Meelis Sarv teatas, et täna tuleb seal esmaettekandele minu sõnadele uus lugu.  Ja laulusõnad ka siia:

SÕJA JALUS


kui rutakas aeg rebib
lõuendilt viimsegi tooni
jääb poolikuks kunstiteos
nagu öös lõppenud itk

siis kollased linnud kui
päikesed taevastefoonil
sind viipavad üles saab
möödunuks maapealne retk

kuu kummardab varjudest
kääbikuid all pilvepiiri
neist ühel on nägu kui
teatrimask muigena suul

ja teine kel silmis ei
sädele elavaid kiiri
kaob aegade taha ning
hääbub kui taganev tuul

kui surmalind õhtute ootel
vaob varjude alla
jääb maailmast alles vaid
kõdunend värvitu peek

sea minekuks sammud
löö maailma väravad valla
las lõpuni põlevad need
kellel võbeleb leek



1-2.09.2014.a.
Mai

  Loo nimi on "Sõja jalus" ja selle on viisistanud ka Pärnu punkbänd "Rotiküla Kõutsid." Olen õnnelik oma 24. laulu sünni puhul ja tänan PÖÖLOY GLÄÄNZI! Sama bänd on viisistanud ka mu luuletuse "Eemal", mis on ka bändi plaadil PEATUS täitsa olemas. 

PööLoY GlääNZ 2014 on Olavi Kõrre, Erik Nisu, Toomas Hindrichson, Raer Saar ja Meelis Sarv.

1. Arutus
2. Tahad, mängime 
3. Lootusetu lootja 
4. Eemal 
5. Peatus 
6. Armastus... vmm 
7. Unenägu 
8. Lähen... ehk leian sealt armastust 
9. Nukk 
10. Sügis 
11. Öine linn 
12. See on lõpp

PööLoY GlääNZ sai alguse 1989. a sügisel Viljandis ning 2009. aasta sügisest on bändi kodulinnaks Pärnu. Kroonikate ylestähenduste järgi on PG sõbrustanud ajavahemikus 1989-2014, kas lyhemat või pikemat aega, tervelt 30 persooniga, tuntumatest nimedest Valner Valme, Lauri Sommer, Jaanus Kõuts, Janek Harik, Erki Pärnoja, Sander Udikas. On reisitud ja tuuritatud mööda kaunist isamaad, osaletud nii suurtel massiyritustel kui ka väikestel underground-pidudel.
25 aasta vältel on antud pea 400 kontserti ning publiqt on rõõmustatud selliste igiroheliste löök-lauludega nagu näiteks "Meil pole ideaalix pruunid särgid", "Baby don´t cry", "Tuleviqs keegi meid ei mäleta", "Aheldatud klaasi", "Väike tydruk katusekambris", "Qu igatsus", "Lähen… ehk leian sealt armastust", "Hei, Punapea", "Kadunud", "Armastus… või midagi muud" jne.

Plaat on ka veel müügil. Vaata SIIT.





28-29.august. 2015.a.
Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar