neljapäev, 13. august 2015

Uus tass Iirimaalt!

 
  Uus tass minu kollektsioonist on pärist Iirimaalt, Mayo maakonnast. Iiri keeles on külakese nimi An Cnoc.


1879 aastal 21 augustil nägid väikese küla elanikud imelikku valgust.Mäele minnes nägis seal kolme inglit...Need olid Virgin Mary,Saint Joseph ja John the Evangelist.Nad tulid külakesse õnnistust tooma.Selle koha peale,kuhu imelise valguse saatel nad ilmusid,ehitasid külaelanikud kiriku.
Seda kohta hakati pühaks pidama,sest imelisel kombel saanud sealt jõudu ja rahu,hakkasid täituma ka soovid ja paranema haavad..Käidi seal lunastust ja abi otsimas..20.sajandil muutus see koht üheks külastatavamaks pühapaigaks palverändurite seas Lourdese ja Fatima kõrval.

Üle poole miljoni palveränduri ... 1979 aastal külastas Knocki ka paavst John Paul II

Paavsti rüü ja loož,mille ees oli rahvamass,kes ootasid paavsti õnnistust.

fragment vaikusest
Kirik on ehitatud võimsamaks,on ehitatud nagu omaette linn..On väike palvemaja,kus saad istuda ja mõtiskleda,kus pole lubatud mitte mingid helid..oledki vaikuses..ja on suur ,võimas ,kus toimuvad tseremooniad..
Seal on oma väike kabel,väga puhas ja ilus ehk oleks see sõna....oma tilluke surnuaed,oma ühiselamu meie mõistes,kus elavad siis töölised ja on toad üürimiseks ja nagu aru sain,siis ka elamine on nunnadele..üle tee on haigla..

Seal on muuseum......selle tassiga on joodud ühest õnnistatud veest.

Muidugi suured tänud ühele heale inimesele tassi ja selle "eluloo" kohta. Ajalugu on põnev. Siit saab näha mis võib peituda ühe pisikese tassi taga.

Siia lisan ka lingi Iirimaast. Vaata siit.

13.august. 2015.a.
Mai



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar