reede, 22. detsember 2017

NAINE, KES EI NUTA, SAAB RIKKAKS - Heli Künnapas


  Ei saa mitte magama minna, kui oled just lõpetanud raamatu lugemise, sest värskelt loetud raamat kutsub blogima.

  Heli Künnapasel ilmus sarjast MÕNI ÕHTU ROMANTIKAT 6 raamatut, millest 4 olen tänaseks läbi lugenud ja 2 ootavad veel öökapil. Ütlen ausalt-mulle väga, väga meeldib see sari!

 Iga raamat neist on eraldiseisvalt ka loetav, aga mingi seos on neis kõigis täitsa olemas. Ja need raamatud õigustavad ennast ära, ei lohise ega veni, nagu mõne noorautori looming.  Mulle väga meeldib Heli käekiri. Just tema on see kirjanik, kelle teostes tunnen äratundmisrõõmu. Tihti leian ennast mõttelt, et käituksin teatud situatsioonides täpselt sama moodi, nagu seda teevad tema tegelased. Olen Helile ka korduvalt öelnud, et ta paneks nagu minu mõtteid paberile, ja jään selle arvamuse ning tunde juurde. Nii on.

  Selles raamatus tunnen kõige rohkem autori enda kohalolu, mitte ainult ridade vahel, vaid lausa igas lõigus. Lihtsam on ilmselt seda raamatut lugeda neil kes Helit ei tunne, kes pole enne tema raamatuid lugenud, kes pole enne tema blogisid lugenud, aga mina muudkui kipun seostama ja ilmselt õigesti teen, sest siin ongi väga palju autobiograafiat sees, aga kindlasti mitte üks ühele, ikka fantaasiat jagub ka.

 Eriti lemmikuks oli mulle see vanainimese tarkuse koht. Vanu inimesi tasub alati kuulata, sest nad räägivad tõtt, ei vassi, ega loobi sõnu tuulde. Õiged inimesed jõuavad õigel ajal meie ellu, nagu ka selles raamatus.

  Tihti, pärast lahututust või lahku minnes me satumegi hirmude küüsi ning need hakkavad meid seespidiselt purema, ilma, et me ise sellest aru saaks. Me  ei oska lasta lahti minevikust, nii leiab negatiivne energia tee meie sisse ja teeb sinna lausa pesa. Üks laastavamaid tegelasi on just see sama hirm. Oleme oma partnerist liiga sõltuvuses, meie silmad oleks nagu kaega kaetud, näeme seda mida näha tahame, aga seda mida vaja oleks, ei näe. Elu paradoks!

 Ei hakkagi pikemalt reetma, aga soovitan seda elutarka raamatut kindlasti lugeda! Minul kulus selle lugemiseks vaid 1.43 minutit.

 Aitäh, hea Heli, et selle raamatu kirjutasid!

Rahva Raamatu lehelt: RAAMAT

NAINE, KES EI NUTA, SAAB RIKKAKS

 62 Google +2  2 Share0

Paar aastat tagasi Pärnu-Jaagupi lähedusse koos abikaasaga maamaja ostnud Ave avastab äkitselt, et on oma kahe poja ning üha kasvava majapidamisega üksi jäänud. Naise linnast pärit abikaasa Martin on ema õhutusel vanemate koju tagasi kolinud. Kange naine aga on otsustanud lootusetuna näivast olukorrast üksi välja rabeleda ning lastele jätkuvalt maal elamise rõõme pakkuda.
Pideva keerulise rahalise olukorra ja muude hädade tipuks lõpetab auto Avega koostöö. Nii satub naine kohaliku mehhaaniku Robini juurde. Esialgu ülbe ja üleolevana tunduv mees näitab aja jooksul ka oma teist külge, kuid Robinilgi on omad varjud ja haavad minevikust.
Kuidas naine, kes ei nuta, selle kõige keskel rikkaks saab, loe juba raamatust. 
“Naine, kes ei nuta, saab rikkaks” on Heli Künnapase sarja “Mõni õhtu romantikat” neljas raamat. Sarja kõigi raamatute tegevus toimub enamasti Pärnumaal. Kõik teosed on eraldiseisvalt loetavad.




22.detsember. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar