kolmapäev, 27. detsember 2017

ELU PÄRAST ELU 3. (4.pt)

   4.peatükk

  Marissabell hingeldas ja ahmis õhku ning oli näost kaame. Trevor tõusis, et abi kutsuda, kuid sai põkilt sellise obaduse, et kukkus toolile tagasi, aga õnneks haiget sai tema õlg, kuigi ta ju sõitis tööle, Rootsi füüsilist tööd tegema.
  Turvamees oli tagasi ja viis kraakleja minema ning üks rahva seas olev meedik tuli vabatahtlikult Marissabelliga tegelema.
  „Ma lähen kajutisse. Vabanda, Marissabell, aga ma pean!“ lahkus Trevor õlge kinni hoides.
  „Miks küll inimesed nii vägivaldsed peavad olema? Kus kohast tuleb nende sisse see viha, mis lausa sunnib vägivalda kasutama? Minu jaoks on alati rääkimine kõige tähtsam olnud. Või ehk mitte? Elik oskan ma lihtsalt paremini oma emotsiooni hillitseda? Tegelikult inimene vist ei oska oma tundeid talitseda, kui viha sisse tuleb. Ta pole päris tema ise, miski must jõud on ta enda tiiva alla võtnud, ning suunab teda. Nagu Röövlirahnu Martini kass, ainult, et tema võlus kõik positiivseks, kuid ei mõelnud ka tagajärgedele, kuigi tagajärjed ei olnud just haövad. Kas see viha ongi inimese teine mina? Nagu kõnekäändki ütleb, et inimene on kahepealgeline. No kaks palet on meil kõigil, kui lahata natuke eesti keelt lahti, nimetades neid palgeid kaheks põseks. Aga rahvasuus on sellel sõnal siiski teine tähendus, kahepalgeline- olemuselt kahesugune. Ma ei ole mõistnud ka neid inimesi kes võtavad endale lemmiklooma ja jätavad ta varsti unarusse, küll ei anna süüa, küll ei lase tuppa. Loom on ka ju täieõiguslik pereliige, elus hing, nagu kõik teised saatusekaaslased. Aga mis ma siin ikka targutan, eks minagi olen elus vigu teinud, ja mitte vähe!“ lõpetas Trevor monoloogi.
  Kui Trevor Taxfree kauplusest välja astus, jooksis ta taas Marissabelliga kokku. Katus sa siis „probleemi“ eest põgeneda, kui saatus juhatab ta taas su teele.
  „On sinuga kõik korras?“ uuris Trevor.
  „Mis loll küsimus!“ nähvas Marissabell, lõi pea kuklasse ja astus nõtkel sammul Trevorist, nagu võõrast, mööda.
  „Pagan! Sellised karismaatilised naised mulle meeldivad!“ tunnistas Trevor. Olgugi, et poole tunni eest põgenes mees probleemide eest, no tahtis ennast säästa, sest kes ikka invaliidi ehituse tööle laseb. Õlg tegi ikka valu ning oli ka paistes, kuid mees üritas sellest üle olla. Trevor jäi naisele järele vaatama ja tal läks sees lausa õõnsaks, sest Marissabell oli tõesti kena, kauni pudelikujulise figuuriga, mida punane maani kleit veel rõhutas, ja kogu see rooma ilujumalannalik graatsia paistis õudusas valguses nii lummav, et mees kujutles, et ta viibib justkui kusagil Hollywoodi filmivõtetel. Aga Trevor armastas üldse unistada, võibolla isegi rohkem kui teised mehed. Temas oli ilumeelt ka rohkem kui mõnes teises mehes. Mitte kunagi ei läinud ta kodust välja kasimatuna. Alati tegi ta endale soengu pähe ja lõhnastas. Küllap selles oli oma osa ka teisel temperamendil, aga eestlane kipub tihtilugu liialt hoolitsetud meest seksuaalvähemuseks pidama, ei taha leppida, et tänapäeva mehed ongi hoolitsetumad hurmurid, kui nõuka-aegsed mehed. Kuid mitte eranditult, sest leidub ka ikka neid kes unustavad ära mis kamm on ning ei lõhna kunagi hea parfüümi järgi, kuid selle eest haisevad higi järgi, ise veel targutades, et küll need higised naised on ikka jubedad. Alati kui Trevor seltskonnaga kusagile mõneks päevaks aeglema sõitis, ei unustanud ta esmaabivahedeid ja parfüüme endaga võtmast, sest ta tahtis ka hommikul telgist tõustes ka hoolitsetuna näiks. Tema jaoks oli oluline, et ka ta vabakaasa silmis kena välja näeks.
  Trevor mõlgutas mõtteid ja lonkis niisama mööda laeva, sest tal polnud erilist tahtmist kajutisse minna. Mees oli erutunud Marissabelli seksikast kehast ja ilust, aga uhkus ei lasknud tal iludust otsima minna. Ta mõtles, et kui vanajumal tahab, näevad nad uuesti, kui ei, siis järelikult pidigi see põgus vestlus ja ebameedliv intsident lihtsalt aset leidma. Ta tundis, et oli õigel ajal õiges kohas, või vastupidi. Korraks ta isegi kahltes ja tundis ennast süüdlasena põki ees, sest oma suhe oli karile jooksnud ja Trevor teadis liiga hästi milliseid hingepiinu selline asi tekitab. Mees suunas oma mõtted elukoha muutuse ja töö peale, nii oli kõige parem.
  Kella kümneks hommikul jõudis laev Stockholmi, Värtahamneni terminali, hüppas Färjeterminali pestusest nr 76 bussile ning sõitis sellega kuningalossi juurde. Sealt jalutas ta bussijaama, mis Stockholmis on, võrredes Eesti bussijaamdega, kordi suurem ja avaram. Ronis bussijaamas terpist ülemisele korrusele, astus sealt bussi ning alustas sõitu Västeråsi, mis asub 100 km kaugusel Stockholmist, läänes.
  See on üks Skandinaavia vanimaid linnu, mille kohal oli viikingite asula juba enne aastat 1000.
Linna asub Mälareni järve kaldal ja selles linnas elab väga palju turiste. Kui Trevor bussiga kohale jõudis, hämmasts teda, et bussijaamas rattaparkla oli sama suur kui bussijaam ise. See on omapärane linn, mille vanalinnas üks osa majadest on kõik värvitud rootsipunaseks. Linnas kohtab harva jalakäijaid ning rahvas armastab ratastega liigelda. Aga Trevorit ootas auto, kuhu ta ennast koos pagasiga parkis. Nad kallistasid sõbraga ja rõõmustasid väga. Aga kuna tal oli õnneks tööle minekuni neli päeva aega, siis tahtis Tervor väga linnaga tutvuda, kuid juba pagasit tõstes käis ta õlast selline valu läbi, et ta röögatas.
  „Mis juhtus?“ oli sõber, keda Trevor Maxiks kutsus, mures.
  „Ah, tead, Max, ma eriti ei viitsi selgitada. Üks loll vahejuhtum laeval, ei muud.“ polnud Trevor nõus seda taas enesest läbi laskma.
  „Olgu!“ ei uurinud Max ka rohkemat.
  „Kas meie elukoht on siit kaugel?“ silmitses Trevor mööduvaid tänavaid.
  „Ei. Üldsegi mitte. Täitsa kesklinnas elame. Ja tead kui palju kaunied mulatitare siin liigub! Ila hakkab tilkuma, juba nendele mõeldes!“ oli heledavereline Max vaimustuses.
  „Ohh, sind! Ja ise? Endiselt vaba ja vallaline?“ uuris Trevor.
  „Endiselt jah, aga mõni silmarõõm on ikka olemas. Ei mina ennast siduda veel plaani!“ oli elumees Max endas nii kindel.
  „Väsimatu naistemees! Aga räägi, kas siin mõnda kenat kõrtsi ka on? No läheks vaataks õhtul natuke ringi ka.“ vabandas Trevor ennast.
  „Ahahh, tema ja tahab ringi vaadata! Ütle kohe, et minu jutt seksikatest mulatitaridest ajas su ihu imelikuks!?“ tögas sõber.
  „Sina ja su mulatitarid! Tead ju küll, et minu pilk peatub ikka rohkem blondidel naistel! Oot, sa vist tahad millegist lähemalt rääkida? Kunagi unistasid, kuidas sa tahask korra neeginaist saada. Kas oled oma unistuse täide viinud juba?“ meenus Trevorile, sest just möödus autost üks hiigesuurte rinadade ja huultega pruunlane.
  „Oi, sõber, sa ei kujuta ettegi!“ itsitas Max nagi süütu poiss.
  „No, räägi, räägi!“ läks Trevor õhevile.
  „Ära uuri elu, saad liiga targkaks! Ja üleüldse, minu teada tulid sa siia tööle, mitte naisi rajalt maha tõmbama. Või kuidas?“ tögas Max.
  „Heh-he-hee, kas tunned piinlikkust, et näost punaseks läksid ja jutu teisle teemale keerasdi?“ uuris Trevor.
Auto peatus kahekordse rootsipunase maja ees, mis asus tõesti kesklinnas.
„Oot, lähme viime su asjad sisse. Sa tahtad kusagile sööma minna?“ oli Max lahke.
„Ok. Jõaun su muöjeid kuulda küll ja küll. Läki!“ võttis Trevor pagasnikust oma pagasi ning juba nad olidki majas.
  Trevor sai endale omaette toa, sest see oligi hotellitüüpi maja, mille igal toaakna all oli ka rõdu. Pisike, ruuget värvi tuba, mille üks sein oli palkidest, teine tapeeditud, meeldis Trevorile väga. Laia abieluvoodi ees ilutses põdranahast vaip ning hiigeltelekas. Toa nurgas asetses kamin, mille peal oli Norra trollid, mille Trevor vaid ühe pilgu järgi ära tundis, sest teda huvitas ajalugu ning need kummalised, aga tema jaoks armsad, olendid on pärit Põhjala mütoloogiast. Vaid ühest pilgust piisas, et mes tundis juba ennast koduselt, aga ta kõht korises ning juba Trevor jalutaski toast välja. Max parkis õues autot oma koha peale, kuna Rootsis on kõigil oma isiklik parkimiskoht, kui Trevor majast väljus.
  „Ok, lippan korra toast läbi ja siis viin sind sööma.“ teatas Max.
  Trevor vaatas ümbritsevat loodust, tal oli millegipärast maailmalõpu tunne, aga mehele meenus laevakaaslase jutt igavikust ning ta arvas, et sellepärast talle see tunne tuligi. Samas võõras riigis ja võõras linnas ongi teine aura, eriti alguses, kui oled sinna alles emigreerunud või reisima läinud.
„Trev, vaata milline tšikk, kui kobe kints veel!“ tuli Max juba majast välja ja hõikas nii valjult, et miniseelikus mööduv tšikk lausa neid vaatama jäi.
„Max, sa oled parandamatu! Pead endale ikka nsie võtma, muidu on sinuga tükk tegu. Paned siin nii veel kõik punastama.“ aasis Trevor, keda Max Treviks kutsus, kuigi see nimi ei olnud Trevorile üldse meeltmööda, sest ta mäletab lapsena, kui ta suviti suvepealinnas Pärnus käis, paistis üle jõe endise Teede Remnidi Ehitus Valitsuse lühendatud silt TREV. Ja mingi valitsusena ta ennast ei tundnud, kuigi ehitaja staatus hakkaski talle kohe kätte tulema. Aga mees pigists silma kinni, sest just max oli see kes talle igati toeks oli Rootsi tööle saamise suhtes. Ja pealegi olid nad nii head sõbrad ka, et võiks lausa koos luurele minna, olgu selleks kasvõi naisteluure.
  „Tead kui hea on parandamatu olla! Ja pealegi, millal ma veel naisi piilun, kui mitte nüüd? Kes rauka ikka tahaks? Praegu on veel aega ja võimalust, kuniks endal peret ei ole. Aga tead, mul on sihuke tunne, et ma ei olegi pereeluks loodud. Et sellise vaba mehe staatus on minulikum. Sul ei ole nii või, sõber?“ oli Max veidike isegi murelik.
  „Ega selle asjaga nüüd nii kiire ka ju ei ole! Küll aeg kõik kriteeriumid paika paneb! Ühel päeval tunned, et oled kõrvuni sees ja mitte ainult naises, vaid ka perekonnas. Hakkad seda nautima ning ei oskagi enam ilma naiseta elada. Usu, ma tean, millest räägin!“ õpetas Trevor.
  „Võibolla sul on isegi õigus, aga ma praegusel eluhetkel armun iga pöäeva ja peaaegu igasse naisesse. Täitsa lõpp! Kas ma olen mingi eriline tegelane või juhtub seda iga teise mehga?“ tahtis Max sõbra nõu kuulda.
  „Eks minagi vaatan naisi, piilun poole silmaga, sest ka mina olen mees, aga ma tõesti ei armu iga päev. Küllap sa ei ole veel seda proua õiget leidnud, siis võib selliseid asju juhtuda küll. Samas mina omast arust leidsin eluarmastuse, aga siis lagunes kõik koost. Ei mõista mina neid naisi, või olen ise raske iseloomuga, või on siin veel mingi põhjus. Ma ei oskagi öelda. Aga ega ma ei kiirusta ka enam kusagile. Oot, mul kõht juba koriseb. Kas jäämegi siia tänavanurgale lobisem aja targutama või viid mind kusagile sööma ka?“ oli Trevor väga näljane.
  „Olgu! Lähme!“ vastas Max ja juba nad astusidki ühe kesklinna restorani uksest sisse.



27. detsember. 2017.a.
Vana-Rääma


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar