kolmapäev, 6. detsember 2017

Päkapikud on päriselt olemas


  Mina usun Päkapikkudesse, ausõna! Lisaks sellele, et eile Päkapikk Ave meid külastas, oli täna hommikul minu postkastimanu käinud lausa 2 Päkapikku.

  Üks neist tõi kutse Rääma kooli jõulukontserdile ja Päkapiku nimeks on Rääma Päkapikk. Nii armas kutse, aga kahjuks niitis Külmapäkapikk mind maha. Üleeile rajalt tulles olin üleni higine, eilne päev vindus ja vingus, ning täna ärkasin nohu ja köhaga. Aga ravitsen ennast, tinktuuritan ja ei kavatse pikalt haige olla. Vahepeal ei tulnud ükski Haigusepikk mulle ligilähedalegi, aga kahekuine Hambapõletikupikk ilmselt röövis minult immuunsuse ja nüüd haigestun kergesti. Aga ostsin vitamiini ja katsun ka vitamiinirikast toitu süüa, küll ma tervenen.

 Lisaks nendele oli mu postkasti külastanud Annika nimeline Päkapikk. Sain kätte tema joonistatud imelised illustratsioonid, mis lähevad mu romaanitriloogia ELU PÄRAST ELU 1. Trevori juhtumi raamatusse. Suured ja siirad tänud, Päkapikk Annika! Sa oled andekas!

Päkapikk Annika kunstiteosed

 Kahjuks on ka Pikanäpumehest Päkapikke olemas, need töötavad ilmselt Eesti Postis (Omnivas), sest ootan juba reedest saati ajakirju "Müstilised lood" ja " Saatus & Saladused" aga need ei jõua kohale. Ootan neid väga, sest nendes on minu artiklid, kuna olen juba aastaid nende ajakirjade kaasautor. "Saatus & Saladused" selle kuu numbrisse kirjutasin andekast Velly Joonasest südamliku ja sisuka loo, kuid pole seda lugeda saanudki. Ja meie Rimis seda ajakirja müügil ei ole, või on ära ostetud. Kurvaks teevad sellised asjad. Kõtss, Pikkade näppudega Päkapikk!

 Muidu kulgeb rahulikult, ikka tiksun oma romaane kirjutada. Eile tegin avokaadomöginat (nimi meelde ei jää!) kuid soovitan, ärge mingil juhul solkige seda tuunikalaga, sest see rikib kõik. Mina katsetasin ära ja rikkusin. Õnneks Germo ja Zorro söövad. Kõige parem on ikka järgmise koostisega: avokaado, sool, pipar ja sibul. Tõesti kõige parem.

tuunikalaga rikutud avokaadokas...

 Rajale jälle ei saa, aga Germoga juuksurisse olen sunnitud minema, sest ta näeb juba ise välja nagu Päkapikk, või koguni Jõuluvana. Ja siis sukeldun triloogi 2. osa edasi kirjutama, sest ka selle käekiri on juba illustraator Annika käes  ning enam pole palju peatükke kirjutada jäänud.

 Minu PAHUR PÄKAPIKK ootab väga teie laike. Ava laikimiseks SEE SININE LINK, keri veidi alla poole ja seal ongi minu luuletus PAHUR PÄKAPIKK, pane laik. Suured tänud! Ja spikriks panen luuletuse ka siia:

Pahur Päkapikk
Margit Peterson
Päkapikk see tuli öösel suure kasevitsaga Temast ette jõudis Juku külastas mind pitsaga Käsikähmlus lahti puhkes päkapikk sai pika nina Sidus nööriks mitu kapist pihta pandud voodilina Mööda nööri laskus alla naabritädi akna peale Pistis kasevitsa suhu sendist paksuks õgind seale Juku pani vormi selga ehtis ennast jõuluvanaks Kurja päkapiku aga muutis ehtsaks jõulukanaks

 Ahjaa, eile käis ka Päkapikk Heli Künnapas ning tõi oma tuttuusi raamatuid minu juurde müüki. Saate osta 8 raha eest, aga ülekanded tehke Helile.

6. ehk viimane osa..

Olge mõnusad!

6. detsember. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar