esmaspäev, 30. jaanuar 2017

Lea Jaanimaa- MAYA


  Möödunud öösel kehastusin ma taas koeraks. Päriselt.

Selles, et Lea Jaanimaa hea kirjanik on, pole ma iialgi kahelnud. Olen ju peaaegu kõik tema raamatud läbi lugenud. "Tule eile meile" jäi küll kunagi poolikuks, aga küll parandan ka selle vea. See on ka ainuke tema raamat mida mul kodus ei ole. Hakkasin seda kunagi sõpra oodates Pärnu Rahva Raamatu kaupluses lugema, jäi tookord ostmata, aga saan ju laenutada.

 Nüüd veel "MAYAST."
Laste maailma on saanud ikka kordi rikkamaks selle raamatuga. Eriti nende laste maailm kes koeri armastavad. Ja mitte ainult laste maailm. Soovitan seda raamatut lugeda kõigil, et tunda kuidas on elada koerana, sest just koeraks sa kehastud seda lugedes.

  Autor on nii ehedalt kirjutanud koerte maailmast, nagu olekski MAYA ise selle raamatu kirjutanud. Raamat kõneleb pere lemmikloomast MAYAST ja tema naaberkoertest, nende sõprusest, vestlusest ja maailma avastamisest üliehedal moel. Ma pole kunagi nii empaatiliselt kirja pandud lasteraamatut, mis kõneleb looma hingeelust, lugenud.

 Nagu juba enne mainisin, sobib see ka lugemiseks täiskasvanutele. Raamatu lõpuosas õpib igaüks meist tundma ka koeratõugi. See erivärvi silmadega koer MAYA poeb kohe kindlasti inimeste südamesse ja ka jääb sinna. Mina tundsin koera tundeid, need ajasid isegi kohati nutma ja kohati naerma. Ja kodu lõhna tundsin ka.

  Aitäh, kallis Lea selle imetoreda raamatu eest!
Sa võiks edaspidi ka veel lastele kirjutada selliseid harivaid ja õpetlikke raamatuid. Ehk panevad sellised raamatud ka lapsi paremini  koeri tundma ja nendest rohkem hoolima.

30. jaanuar. 2017.a.
Vana-Rääma

Nüüd väike reklaam ka poelettidelt:

19.45 18.48 €

MAYA

Autor: LEA JAANIMAA
 180 Google +0  1 Share0
Lasteraamat "Maya" on ehe lugu koerast, kelle meelest on kõige parem lõhn oma kodu lõhn.
Raamat kujutab kelgukoera kutsika maailma avastamise lugu, nagu see võiks paista koera vaatepunktist. Sündmused algavad päevast, kui Maya saab endale päris kodu. Maya tutvub erineva välimuse ning iseloomuga koertega. Koduvälised seiklused vahelduvad südamliku ja humoorika pereeluga, milles Mayal on kandev roll. Ta valvab kodu ja õpetab lapsi, püüab olla igati tubli koer, et kogu pere tunneks temast sama palju rõõmu kui tema perest.
"Maya" kutsub lugema ka lapsevanemaid.

2 kommentaari:

  1. Aitäh, kallis Margit! Su arvustus liigutas mind pisarateni.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh Sulle, kallis Lea! Su MAYA liigutas mind samamoodi! Väga, väga hea raamat! <3

      Kustuta