neljapäev, 9. veebruar 2017

"Lootusetu juhtum"- Saale Väester


 Möödunud ööl lõpetasin Saale Väesteri romaani "Lootusetu juhtum" lugemise. Pean tunnistama, et olen aastaid jälginud, kuidas Saale sulest üha ilmub uusi raamatuid, kuid see on alles esimene mille läbi lugesin. Raamatuid ilmub üldse palju ja paljusid tahaks ju ka omada. Kuid tänu grupile "Eesti kirjaneitsid" olengi viimasel ajal paljude Eesti naisautorite raamatute võrra palju rikkamaks saanud.

  "Lootusetu juhtum" jutustab meie riigi sotsiaaltöö valukohtadest ja ühest töötajast, kes oleks nagu stagnaajas kinni ning nooremast töötajast kes on just ülikooli lõpetanud ja oma karjääri alguses. Lootusetuks juhtumiks on üks tegelastest, üksikema Riina, kellel valitseb ka kodus range kasvatus. Kuigi ta ise on 29 aastane, väärkohtleb tema ema teda haiglaslikult ja seoses sellega hakkab Riina ka ennast lootusetu juhtumina tundma. Eks saame me kõik ju kodust kaasa vundamendi millele hakkame oma elu rajama. Aga kole, kui su lihane ema ahistab ja piinab sind ning temaga on mestis valla sotsiaaltöötaja. Aga tänu nooremale sotsiaaltöötajale muutub Riina elu täielikult. Mulle väga meeldivad ilusa lõpuga raamtud.

  Olen ise aastaid sotsiaaltööd teinud ja sellepärast läks see raamat mulle eriliselt korda. Kindlasti loen veel Saale raamatuid. Aitäh selle võimaluse eest, Saale!

9. veebruar. 2017.a.
Vana-Rääma

Rahav Raamatu lehelt:

15.37 14.60 €

  • RAAMAT

    LOOTUSETU JUHTUM

     2 Google +0  0 Share0
    Pärast ülikooli lõpetamist saab Anneli tööd sotsiaaltöötajana. Ta on noor, energiline ja usub kaljukindlalt oma lemmikõppejõu väidet, et lootusetuid juhtumeid pole olemas. Kuid juba esimesel tööpäeval kohtub Anneli üksikema Riinaga, keda vanem kolleeg Lea peab just nimelt lootusetuks juhtumiks. Anneli otsustab Riinat aidata ja kogu maailmale tõestada, et tema õppejõul on õigus. Võimuka ema range kontrolli all elava Riinani jõudmine osutub aga oodatust keerulisemaks. 
    Kas Annelil õnnestub Riina elu muuta või on ta lõpuks siiski sunnitud tunnistama, et Riina puhul on tõepoolest tegemist lootusetu juhtumiga?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar