täidetud kartulad |
Paljud inimesed ilmselt küpsetavad või küpsetasid täna pannkooke, no pannkoogi pühapäev on ju. Mina ei ole just pannkoogi usku ja ei taha neid ka eriti küpsetada.
Mõned tunnid tagasi jagas sõbranne facebookis ühte videot täidetud kartulatest, aga mina tegin ikkagi omaloomingut, nagu tavaliselt. Selleks keetsin koorega kartulad poolpehmeks (tegelt pehmemaks, ma arvan), lõikasin pealt viilu ära, uuristasin teelusikaga sisu välja ja lisasin selle täidise hulka. Niisiis:
kartulad
sibul
porru
vorst
tomat
juust
muna
soola
pipart
Segasin komponendid omavahel ära ning toppisin uuristatud kartulate sisse. Panin ahju 4o minutiks.
Mul jäi küll täidist üle, kuid seda ei saa ju lasta raisku minna. Ei mind häirinud, et toores muna sees oli, lisasin veel hapukoort ja tegin sellest kartulasalati. Pärast serveerisin täidetud kartulate kõrvale koos suvikõrvitse (karriga tehtud) salatiga, mille Eve mulle suvel kinkis. Sobisid kenasti kokku.
komponendid |
uuristan kartulat seest tühjaks |
täidis valmis (segamata) ja kartulad ootel |
läksid ahju |
ahjus 200 kuuma käes 40 minutit |
tulid ahjust |
Loomeinimeste kiiks ilmselt, kogu aeg peab midagi looma.
Head isu!
5. veebruar. 2017.a.
Vana-Rääma
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar