pühapäev, 26. veebruar 2017

"Leidmata"-Marje Ernits



  Just lõpetasin Marje Ernitsa romaani "Leidmata" lugemise.
Pean tunnistama, et see on esimene selle autori romaan mille ma läbi lugesin.

 Hiljuti lõpetasin Reelika Lootuse romaani "Ära võetud" lugemise ja need kaks raamatut on natuke teineteisega sarnased. Naljakas, et need enamvähem ühel ajal mu lugemisvaramusse sattusid.

  Mõlemad raamatud kõnelevad inimestest, kes on jäänud teadmata kadunuks ja kes aastate möödudes vegeteeriva inimvarena välja ilmuvad.

  Lugesin suure huviga "Leidmatat." See on tõeliselt pealuv ja põnev raamat. Kohutavalt meeldivad mulle sellised vana kõnekäänud või lausumised, meenutavad mulle mu kadunud vanavanaema. Ilmselt sellepärast on see raamat minu jaoks ka väga eriline. Samas on ta ka  pinget pakkuv. Kahe lugemisega sain loetud ja hetkel hakkab kell 4 öösel saama, aga pidin blogima tulema.

  Raamat on eluline ja valus, nagu elu ise. Peategelane kaob lausa 7 aastaks, siis suudab ta imekombel põgeneda ühe eramaja keldrist, kus on teda 7 aastat vangis hoitud. Selle tagajärjel kaotab ta ka perekonna, abikaasa ja kaksikutest lapsed. Pikemalt ma reeta ei taha, muidu lugejal ei jää midagi lugeda. See on ka üks põhjus miks ma ei armasta lugeda neid raamatublogisid kus kogu raamatu süžee välja reedetakse.

  Nii palju ütlen, et ma ise oodanuks positiivsemat lõppu, palju positiivsemat, isegi romantilist. Sellepärast pisut pettusin raamatu lõpus. Ja ühest kadumajäänust oleks piisanud, teised on juba ulmelised...

Jah, lõpp jäi valusalt kriipima, aga autori sõnavara ja selle kasutus, see mulle väga sobib.

Aitäh!

26. veebruar. 2017.a.
Vana-Rääma

Rahva Raamatu lehelt:
8.24 4.50 €


  • RAAMAT

    LEIDMATA

    Autor: MARJE ERNITS
     0 Google +0  0 Share0

    40ndates aastates pereema elu muutub saatuslikult päeval, mil ta satub orjapõlve psüühiliselt väärastunud ema ja poja maja keldrisse. Pere ja politsei pingutustele vaatamata ei suudeta teda seitsme aasta jooksul leida. Ühel päeval õnnestub tal eneselegi ootamatult põgeneda. Sellest päevast seisab ta hoopis rängemate küsimuste ees: kas ja kuidas on võimalik taastada kaotsiläinud aastaid? Kas iseennast üles leida on enam üldse võimalik?

    Autorist: Marje Ernitsat (s.1948) on nimetatud eesti produktiivsemaks kirjanikuks ja nais-Kaugveriks. Lõuna-Eestis Kanepi vallas elav kunstnikuharidusega autor alustas kirjutamist alles vanemas keskeas, kuid on pälvinud tunnustust mitmel romaanivõistlusel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar