pühapäev, 20. september 2015

Võtame Pärnu suvest viimast


   Täna tõustes tundisn ennast inimesena. Selles mõttes, et viimase paari kuu jooksul ajas keski või miski mind poole une pealt üles ja uneaeg oli vaid 4-6 tunnine. Aga minu jaoks on normaalne 6-8 tundi, üle selle lihtsalt ei saa. Jah, olen võimalusel teinud ka pooletunni või tunnise lõunauinaku, kuna tervis vajutas kevadel punast tuld ja...
õepoeg Raido Soomets ja Germo
  Eile tahtsin meeletult metsa seenele minna, kuid bussiga ei tahtnud ja autot ei leidnud, seega jäi minemata. Aga ma ei ole seda unistust peast välja visanud, kuna ma armastan seenel käia. See on mõnus teraapia, kuigi tavaliselt leiavad puugid mind alati üles ja neid putukaid ma veidi pelgan. Aga seened...uhh, on ikka sõbrad, õrritavad siin oma pildikestega! :) Ükskord ma lähen niikuinii!
  Täna tegime Germoga jalutuspäeva ehk võtsime Pärnu suvest viimast. Ei taha tegelt nii ütelda, kuid tuleb tõele näkku vaadata, sest september avab peagi oktoobrile ukse. Ja juhuslikult põrkasime Jaansoni raja otsas kokku minu õepoja Raidoga kes seal tervislikke eluviise harrastas. Seega pildil mu kõige vanema õe kõige noorem poeg. Ma ise olen pere kõige noorem tütar ja Germo on minu vanem poeg, ehk siis Raidole kõige noorema tädi vanem poeg. Keeruline? :) Jah, meid ju on 7, mul on 3 õde ja 3 venda. Ja emal on oioi, kui palju lapselapsi.
  Ja, no selline kaunis suvepäev lihtsalt meelitab jalutama. Nii ka meie jalutasime üle keslinna silla Vaeste Patuste Alevisse ehk Rääma linnaossa. Täitsa lõpp, ma vist kõndisin turbokiirusel üle silla, kuna ma ju kardan kõrgust ja täna kartsin veel eriti. See vast tuleb sellest, et ei olnud pikka aega enam jala silda ületanud. Aga üle me jõudsime ja isegi ühe fotojäädvustuse tegin Germost. Näo ilme järgi tundub, et Germo ka eriti sildadest vaimustuses ei ole, või ei olnud ta vaimustuses, et pidi mulle mitmel korral poseerima :)
  Ja lõpuks jõudsime aeda suve nautima. Tõsi küll, teepeal kohtasime mitut tuttavat ja aega kadus kätte. Kuid mis seal ikka, ilus ilm ja rahvas naudib. Nautisime ka meie.
  Ja pool tundi tagasi sain ka moosi purkidesse. Koostis õun, pirn, suvikõrvits, aroonia ja sidrun. Mingit täpsemat retsepri ei olegi, et kui palju suhkrut jne...ma lihtsalt armastan katsetada erinevaid koostisaineid toitudes. Panen kõike silma järgi. Igal juhul moos sai hea ja huvitav. Õunad muidugi olid väga hapud ja toorevõitu, nagu tänane saak kipub olema. Aga aroonia andis kena värvi ja hea meki.
  Selle peale meenub:" piima, moosi, saia ja kõht saabki täis!" :)

20. september. 2015.a.
Mai- Piiri- Vaeste Patuste Alev- Mai
pirn, õun, aroonia, suvikõrvits, sidrun, suhkur
selline ta siis sai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar