neljapäev, 17. september 2015

Õunamoos, juuksur ja kosutav maaõhk

Germo Tammistes kiikumas

minu sõbranne, lahke ja armas perenaine Ruth
   Eile sõitsime Germoga maale, Pärnumaale, Tammistesse. Ikkagi vaba päev ja tuleb ju suvelõpust viimast võtta, sest kohekohe on sügise pööripäev. Käisime eile Ruthiga ennast lille löömas, ehk siis maniküürimas ja maale jõudes hakkasime õunu hakkima, et need moosiks keeta. Ja pealegi mõjub maaõhk Germole hästi. Paistab, et haigus on saanud kontrollialla ja Germo on taas rõõmus ja päikeseline. Hea oli ju testida küünelaki püsivust. Julgen ausalt ütelda, et kogu lakk on kenasti peal. Seega Triin, uute kohtumisteni! ;)
Jossu ja Germo
   Germo ja perekass Jossu said suurteks sõpradeks. Jossu on sõbralik, kuid natuke isekas kass, kellele ei meeldi, kui teada sülle võetakse. Ta valib ise millal ja kelle sülle läheb. Uudishimulik on ta ka. Näiteks kapile uudistama minnes lükkab ta selle äärelt maha asjad mis uudistamist segavad.
lahke peremees Palmiste Germot lille löömas :)
  Ja paras memmekas on Jossu ka. Kui rahvas tuppa läheb, hüppab ta aknale ja hakkab tuppa nõudma. Üleüldse on inimeste lähedus talle väga tähtis, erinevalt teisest perekassist Teedust, keda kodus näeb harva. Kuid Teedu on tubli kass, kes püüab ka hiiri. Jossu tõi küll eile mingi tõugu tuppa, kuid hiiri ta veel püüdnud ei ole. Aga ta noor kass ka alles, aastane.
  Tammiste Tammepärja tänava "kodujuuksur" Palmiste kohendas eile kenasti ka Germo soengut. Ajas poisi kaela ja habeme puhtaks, mida mina veel teha ei osaka. Aga luban hea õpilane olla :) Kuid igal juhul näeb Germo nüüd palju kabedam välja ja ta oli ise ka vaimustuses esmakordsest habemeajamisest.
Germo ja Jossu
  Samal ajal, kui peremees köögis pannkooke küpsetas, puhastasime meie Ruthiga hulgi hapusid õunu ja pliit keetis nendest magusa moosi ;) Just pliit keetis, mitte ometi meie. Koogid maitsesid hästi, nagu ka peremehe keedetud nietu supp. Mehed teevad üldse hästi süüa.
  Ja lõppeks, kui sügis vaikselt suvesooja ilma kasissu puges, pugesime meie toasooja peitu. Ja loomulikult tuli Jossu koos meiega. Ja toas ta valiski kelle sülle pugeda :)

Aitäh imetoreda päeva eest maal, kallid Ruth ja Ülar! Järgmiste kordadeni! :)

16-17. september. 2015.a.
Tammiste- Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar