esmaspäev, 7. september 2015

Jaansoni Kahe Silla Jooks 6.septembril Pärnus

tegime Germoga väikese selfi Jaansoni raja ääres
Siia üle 3 tunni kestva võistluse täispikk video. Vaadata saate SIIT.

minu kallis poeg Germo
   Eile toimus Pärnus taas traditsiooniline "Jüri Jaansoni Kahe Silla Jooks," mida käisime koos poja Germoga vaatamas sellel korral uue silla juures. Tegin väga palju pilte ka oma nutitelefoniga. Osade kvaliteet ei ole just kõige parem, kuna telefoniga tehtud piltidel kipub valgus kvaliteeti rikkuma, või ei taha pildid välja tulla, kui "objekt" pildil liigub. Niigi imestasin, et üle 200 pildi välja tuli.
avapauk muusikakollektiivilt "Õnn tuli õuele"
 Avapaugu andis "Õnn tuli õuele" Ats Kirsi juhendusel.
  Võistlejate ees tuli huvitav masin. Ma ei osakagi sellele nime anda, aga pildilt on näha.
sihuke põnev masin sõitis võistlejate ees
 Kuna uue silla juures oli võistlejatel pool rada läbitud, siis oli hämmastav, et esimese (umbes kuuene) pundi hulgas olid ka jooksu paremad Tiidrek Nurme ja Roman Fosti. Ning Tiidrek ka jooksu võitis. Rajalt ei puudunud ka keenialane Ibrahim Mukunga, kes ühel aastal jooksu võitis. (täpsema järjestuse kohta saate lugeda Pärnu Postimehest)See on siin.
  Lisan siia nüüd veidi pilte oma tuttavatest ja sõpradest kes kenasti sündmusest osa võtsid. Mõnda märkasin mina ja mõni märkas mind, nagu ikka. Muidugi kõike ei jõudnud nii kiiresti jäädvustada, aga midagi ikka. Üldiselt pildistasin terve jooksu aja.
esikuuik, kus ka võitja Tiidrek Nurme
  Siin pundis on ka esikuuik, kus jookseb võitja Tiidrek Nurme ja pisike keenialane on samuti pundis.
  Pärnakas ja tuntud endine Eesti jalgpallikoondise jalgpallur Raio Piiroja ei jäänud ka väga esimesest pundist maha ning tema saabumine uue silla juurde pani rahava eriliselt rõõmu tundma. Pärnu armsatab oma poegi väga!
armastatud jalgpallur Raio Piiroja
  Minu hea tuttav meedik ja rattasporti harrastav sõdalane Pille Lend sõitis kenasti võistlejate kannul, esmaabi kott kaasas. Kas tal kellelegi abi ka anda vaja oli, seda ma ei tea. Aga Pille on igal juhul tubli ja hakkaja naine. Süda on tal oma koha peal :)
  Age Eamets ilmselgelt ei näinud kui ma nende "punti" pildistasin, sest oli naistega jutuhoos. Aga ma olen ikka paras paparatso küll.
  Muidugi ma tänan kõiki kes mind nägid ja hüüdsid, kuna olin tõesti pildistamisega väga ametis, ehk siis omas mullis :)
meedik Pille Lend
Age Eamets see kõige pisem :)
  Raja ääres oli ka üks noor perekond kahe lapsega. Üks neist oli pisike kärubeebi veel, aga teine umbes 4 aastane tüdruk. Noor ema soovitas tütrel tuttava saabudes hüüda "Go, go!" ning tütar käisin mida see tähendab. Ema vastas, et see on erutamine, ehk siis edasi. Kas tütar ka hüüdis seda mina juba ei kuulnud, aga igal juhul oli raja äär inimestest tulvil ja kõik elasid innukalt kaasa. Eriti põnevad olid veel eriliselt riietatud teglased. Näiteks ühel oli nimbusering peas, teine oli kuradiks maskeerunud jne...Osad inimesed on lihtsalt südameasjaks võtnud rada läbida, sest tähtis pole võit, vaid osavõtt! :)
  Mu kallis sugulane Tarmo Kuningas oli üks nendest kes rõõmsal ilmel ja lehvitades mind pildistamas tervitas. Go, Tarmo, go! :)
Tarmo Kuningas see kõige rõõmsameelsem
  Tore on tead, et ka raamatukoguhoidjad tervisesporti harrastavad. Nii said pildile ka Suigu raamatukogujuhataja Viiu Tamla. Ja kui aus olla, siis olen salaja unistanud, et tahaks ka ükskord ise selle raja läbida, kepikõndides, kuid viimaste aastatega ei ole tervis just kiita ja eelmisel aastal hakkasin liiga aktiivselt kepikõnniga tegelema ning tegin tervisele liiga. Ja igapäevane viiendale korrusele koju ronimine on mulle juba tänaseks parajaks katsumuseks saanud. Seega....on osad unistused minu jaoks kättesaamatus kauguses, kuid ma ei ole allahandja tüüp ja loodan, et ehk...
Viiu Tamla (kollases)
  Rõõm oli ka tervisesporti harrastamas näha oma kallist kooliõde ja lapsepõlve mängukaaslast Anneli Taltsi, kes möödus minust sellises rõõmsas tujus ja väsimuseilminguid ei olnud üldse näha. Rõõmustan sinu üle, kallis Anneli! Sinu käest tahaks küsida, et kuskohast sa küll võtad selle jõu, et..?
  Rajal oli ka üks tuttava Pärnu poiss Gert, kes teatud tervitusviisi kasutas :) ja loomulikult sain ma selle ka jäädvustatud. Hea, kui inimesed suudavad sporti tehas rõõmsaks jääda.
minu kallis lapsepõlve mängukaaslane Anneli (Näär) Talts
  Aga just naiste hulgas kuulsin ma rõõmuhõiskeid, eriti veel siis, kui bänd "Õnn tuli õuele" sportlasi oma haaravate ja lustakate lugudega tervitas.
kolmas Gert Kuusik
  Mudugi erilise tunnustuse pälvisid minu poolt pensionärid kes tulid rada läbima joostes. Ja neid oli ikka päris mitmeid. Püsida veel sellises eas sellises vormis, no seda ei ole kõikidele antud. Mõni läbis ka raja kepikõndides, kuid ma usun, et paljudele pärnakatele on saanud traditsiooniks see üritus ja iga uus number kodus lisab neile positiivset energiat juurde. Ma ei näinud kordagi, et kellelgi paha oleks hakanud. Vaid ühel juhul üks neiu kohendas oma tennisepaela, sest selliseid asju ikka tuleb ette.
  Ja siis veel minu lapsepõlve liivakastikaaslane Inga! Oli väga rõõm näha, et oled endiselt sportlik ja noor! Ega meie põlvkond ei tahagi vananeda higelt, kuid füüsiline tervis...Aga näen, et oled väga heas vormis ja see teeb mulle ka väga rõõmu. Sain väikese klõpsu teha viimasel minutil, aga sain ja tunnen rõõmu :)
minu kallis lapsepõlve mängukaaslane ja klassiõde Inga Tohv (kollase kotiga naise taga)
  Marju, sa näed ikka väga vapustavalt heas vormis ja noo välja! :) Ma ei saa kahjuks aru kas sinu kõrval on Halliki? No igal juhul tulid naised ja minu poolt täielik tunnustus! Marju, muide, ka Pärnu Postimehe galeriis oled ikka naeratav ja särav. Sinu sugused positiivsed ja targad naised viivad igas mõttes elu edasi. Jätka samas vaimus, nii tööl, kui elus! :)
  Muide, sa ei jää ka üldse vanemaks! Anna mulle ka igavese nooruse retsept? Eliksiir? ;)
tubli ja vitaalne Marju Trumsi

kallis sõbranne Terje Heinmets
  Ja peale võistlust kohtusime ka viivauks Terjega. Terje on minu armas ja tubli sõbranne, kes on igal aastal osa võtnud Jaansoni jooksu elektrooniliste ratastoolide võistlusest ja noppinud nii mõnega kulla, hõbeda ja pronksi. Tänavu oli selles kategoorias vaid kaks võistlejat ja Terje oli väga tubli. Juba selline ettevõtmine inimese poolt, kes on ratastoolis (kuigi Terje ka liigub. ei ole voodihaige, kes hooldjat vajab, töötan tema isikliku abistajana, mitte hooldajana) näitab tema poolt positiivset ellusuhtumist. Ja siis tekib küsimus, et mille pärast meie viriseme. Teje, oled kallis mulle :)
 Üldiselt on mu facebooki seinal sellest sündmusest lausa 230 fotot, kuid kõiki siia lisada ei jaksa. Aga need on soovijatele avalikult näha ja piiluda saate SIIT.


Ilusat sügispäeva!
6-7. september Mai-Piiri. Vaeste Patuste Alev- Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar