esmaspäev, 14. september 2015

Siis kui Sanga talu peremees Pärnut väisab..... ;)

Sven Kivisildnik


     Täna hommikul ärkasin puurimise peale. Otseses mõttes puurimise peale. Kortermaja võlud. Eksole? Mis seal ikka, oligi hea äratus, kuna pean ju kellaajaliselt jätkuvalt antibiootikume tarbima. Ja ega lõunani magamine just mõnus ei ole, kuna iga minutiga jäävad päevad lühemaks ja sügis piilub suve tagant.
   Nagu traditsiooniks juba saanud on, kohtume me Sveniga tavaliselt Port Artur 2 kaubamaja kolmandal korrusel, Rahva Raamatu kohvikus Piano. Kena ja inspireeriv kohake ju. Võin mõnes mõttes seda oma teiseks koduks pidada, kuna külastan kohvikut vast igal nädalal. Peaksin juba kuldkaarti omama ;).
  Mis raamat on Sveni käes? Kas Valev Mirtem on ta pseudonüüm? :) Ja nagu näete on ka laud raamatutest tulvil. Ja need ei ole just äsja ostetud raamatud. Vaikin. Ei kõnele. Olen jah salalik. Selleks on ka põhjust. Vaikin ka sõjaplaanidest, mida kavatseme kunagi ellu viima hakata. Iga asi omal ajal.
  Ütlen vaid, et Sven on inimene kellega saab "asju ajada", kes on alati olemas ja jõu ning nõuga toeks, kui asi puudutab kirjandust. Ja mitte ainult. Jah, paljud kardavad "Kurja Kivisildnikku" ja  ka minu käest on küsitud, et kuidas ma temaga suhelda julgen. Olen ilmselt julge tüdruk :)
  Heakene küll, ma rohkem ei piina teid. Kuulen juba kuidas mõni kurjustab, et ennäe, nüüd kiidab ja salatseb. Aga selleks on ka põhjust ka. Nii palju võin vihjata, et kui me juba teetassi taha istume, siis mingid sõjaplaanid teoksil on.
Toomas Raudam ja Peeter Helme
  No, ja kuidas sa ikka saad raamatupoest tühjade kätega lahkuda, kui hea kirjandus vaatab ülisoodsa müügihinnaga vastu. Ei saa ju, kuigi elamine on juba nagu raamatukogu. Nii ma siis endale Peeter Helme "Puudutuse" ja Toomas Raudami "See on T" öökapile muretsesingi. Ja Peeter Helme romaani "Puudutus", mis on 2006. aasta romaanivõistluse ära märgitu, jõudsin ma isegi juba lugeda. Ja kui ma kord...Kardan, et tuleb uneta öö.


14.september 2015.a.
Mai
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar