pühapäev, 16. oktoober 2016

Uued tassid kollektsioonis!

uued Saaremaa tassid

   Kuigi pühapäeviti ei soovitata tööd teha, kipun mina ikka seda reeglit eirama. Esiteks olen kodune ja mul ei ole vahet mis päeval ma mida teen. Pole ka kusagile kiiret. Teen seda mida tunnen õige olevat.
Hommikul toodi mulle kala. Juba eile ma unistasin marineeritud kalast. Nii ma siis oma toimetamistega peale hakkasingi. Praeguseks on räimed juba marinaadis. Sellel korral ma neid munast ja jahust läbi ei pannud, tüütu tegevus. Pruun on taigen sellepärast, et ma ei tarvita enam toitudes nisujahu. Tegin sellise parajalt paksu taigne rukkijahust, munast ja piimast ning panin räimed sinna sisse ning järjest võtsin ja ladunsin pannile. Taignasse lisasin veel soola ja kalamaitseainet. Marinaadi komponendid on:

räimed taignas...
räimed marinaadis

vesi
äädikas
loobrer
terapipar
sool
suhkur
porgand
sibul

  Kuna mul on nüüd 2 kuuri ja eile vend sättis kenasti saagimata lauad teise kuuri siseseina äärde, on mul nüüd esimene kuur täitsa korras, ei ühtegi ülearust lauajuppi. Tõsi, teises kuuris on mul saagimata ja lõhkumata puid ka, kuna üks kallis inimene toob neid mulle aegajalt juurde, kuid osad saan sealt ka otse ahju panna. Teises kuuris on ka purke palju, sest järjest sööme hoidiseid ja purke ma ju ära ei viska, järgmisel aastal taas tarvis. Vähemalt esimene kuur on korras, Zorro võib vabalt puuriitadelt tolmu võtma minna:)

  Kui kallis Ingrid lõuna ajal meile külla jõudis, olin juba jõudnud kartulad kooritud ja kalad puhastatud. Majakassidel on pidupäev. No jah, ka Zorro tarvis panin räimepead õue, kuid kui ma räimesid praadisin ning välisust lahti hoidsin, kippus ta ikka neid hammaste vahel tuppa tassima. Õudne teglane!
 Ingrid tõi mulle 4 imekaunist tassi. Need on pärit Saaremaalt ja on ühe kohaliku kunstinku tehtud. Aitäh, kallis Ingrid! Aeg sinu seltsis kaob alati nii kiiresti kätte, kuid juttu jätkuks kauemaksi veel.

ja kõigil neljal tassil on ka autogramm all
ja kõikide nelja tassi teisel küljel on Saaremaa...
lõuna...

  Köögis on hetkel 27 sooja ning toas köeb ahi. Nii soe on, nii hubane on.
Lõunaks sai tehtud keedukartulit ja hapukoore-seene-sibula salatit. See on üks mu lemmiktoite. Mulle tegelikult meeldivad soolaseened isegi rohkem, kui marineeritud seened. Õnneks jagub neid mõlemaid veel pikkadeks kuudeks.

Kena pühapäeva!

16. oktoober. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar