laupäev, 8. oktoober 2016

Kirju laupäev

kumb on (:)kivisildnik?

   Jah, tänane päev on olnud tõesti kirju, kirjud lehed tuulavad mööda hoovi ringi, kord sajab, kord murrab raju oksi, kord...Meie hommik algas täna tegelikult päris hilja. Ma ei mäleta millal ma viimati nii kaua magasin. Alles peale 11 lõime Germoga silmad lahti. No, siis muidugi hommikukohvi ja peale selle panin pesu masinasse. Ma ei saa ütelda, et pesin pesu, sest masin tegi minu eest selle töö ära. Kui sain pesu välja kuivama pandud, hakkas sadama. Nii tavaline.

lihast (isegi) koosnevad imeõhukesed kotletid oma tehtud kõrvitsasalati- ja punapeedisalatiga

  Ahjaa, süüa tegin ka, või õigemini tegi praeahi minu eest ka söögi valmis, nii lihtne on ikka inimese elu :) Midagi erilist ei teinud, need imeõhukesed (aga ka imemaitsvad ja koosnevad lihast mitte jahust, nagu enamused) kotletid ostsin kõrvalmajas asuvast poest, sest seal poes on toidukraam väga odav ja mitte halb. Näiteks 5 hiigelpirakat kanakoiba sain vaid 2 euro eest. Nii ma olengi suurel määral nurgataga asuva poe kliendiks jäänud. Rimi on ju kallis ja mulle see ka üldse ei meeldi, vaid hädaolukorras käin seal. Täna käisin ka, kartulaid ostmas käisin, need on seal soodsad, kilo kõigest 19 senti. Ja õhtusöögiks tegin oma korjatud seentest, sibulast ja hapukoorest salatit keedukartula kõrvale. Muud polegi ju vaja.

9. veebruari (2013) kirjandusõhtu pilte näete ka SIIT.

 Räägin siin söögist ja olmeasjadest. Miks siis nn kaanelpildiks on (:)kivisildnikud? Kumb neist on (:)kivisildnik,? Jäägu teie otsustada. See pilt on tehtud Pärnu kirjandusõhtul 9. veebruaril, 2013 aastal kui ma peaesinejaks kutsusin kohale Olavi Ruitlase ja Kaur Kenderi. Tegelikult kutsusin Olavi, aga ta võttis Kauri ka kaasa, nii nad siis koos (muidugi ikka erinevatel aegadel) peaesinesid. Tollel korral sai (lisaks sellele pildile, kus (:)kivisildnikud naeruga Kenderi esinemist naudivad) nalja ka. Algul astus saali nn liba(:)kivisildnik, rahvas vaatas oooo, (:)kivisildnik ka kohal! Aga siis astus järgmine (:)kivisildnik uksest sisse ja kõigil oli hämming, et nad paljunevad. Olgu siis üteldud, et liba(:)kivisilndik on tegelikult Raul Majas, Mister Poeesia Pärnu 2016. Aga miks ma sellest kõigest just täna kirjutan? Kui pool tänasest päevast oli suhteliselt rahulik, külas käis vaid üks inimene, siis õhtul sattus pmst 5 külalist korraga tulema. Mina, väike magusasööja tundsin täna Rimis käies, et tahaks mingit shoksi ja ostsingi, kaks shoksi ostsin, ühe endale ja teise Germole. Hakkasin siis köögis kivikõvat shoksi purema, kui koputati Germo toa aknale. Hea, et mul maiustus kurku ei läinud. Üllatuskülalised, 2 (:)kivisildnikku olid koputaja rollis. Õnneks Germo läks julgelt vaatama ja tundis nad ära. Ja juttu jätkus kauemaks, kui kauaks. Vahepeal, kui Geio meile jõudis, vaatasin, et miks ta (:)kivisildnikke nii veidralt vaatab, kuid hiljem sain teada, et ta oli ka nende sarnasusest hämmingus. Ja ma mitte ei saa mainimata jätta, et (:)kivisildnikud on juba aastakümneid omavahel sõbrad ja vist ka koolivennad Tartu päevilt. Tavaliselt pidavat kaua koos elanud abikaasad sarnaseks muutuma, aga miks nemad? Küsige nende käest :)

  Täna käivad kõik ennast väljas tuulutamas, no, tuuline ilm ju. Aga mina ei jõudnud ennast tuulutama ei Kentuki kõrtsu ega Aleksandri pubisse, sest peale teisikute ja noorema poja lahkumist tuli veel 2 külalist, kaks kallist külalist. Ärge siis seal pubides ennast väga ära väsitage, olge head lapsed! ;)

Kena nädalavahetuse jätku!

8. oktoober. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar