esmaspäev, 24. oktoober 2016

Uued tassid Bulgaariast ja Türgist



  Täna tegi Ave meile äratust. Kallis Kersti, suured tänud sulle ja Peetrile! Saadetis on nüüd kenasti kohal ja seda tänud Avele!

  Ave tuleb alati nagu jõuluvana. Nagu näete, sain täna taas kahe tassi võrra rikkamaks. Esimene neist on pärit Bulgaariast ja teine Türgist. Umbes aasta tagasi tõi Kaija meile Türgist tassid ja samasuguse silmaga (nagu Türgi tassil) käe-ehe oli kaasas. Nüüd on mul ka selle salasilmaga tass olemas, nagu komplekt. See klaassilm pidavat kaitsma kurjade vaimude ja silmade eest siis, kui see on teile kingitud. See on ka õnne sümbol. Seega suured ja siirad tänud Kaija ja Ave, et mind nüüd ära kaitsesite! :)

  Üldiselt on põnev läbi tasside kogumise tutvuda erinevate kultuuridega. Mind on tegelikult kogu aeg huvitanud, et mida see (klaas)silm sümboliseerib, kuid hea google annab enamvähem kõikidele küsimustele vastused.

Mõningatel andmetel kutsutakse seda ka "Kurjaks Silmaks." Kellel on lähim huvi selle sümboli vastu, see lugegu SIIT.

  Teise tassi tõi Ave roosidemaalt Bulgaariast, kus nad hiljuti õdedega reisimas käisid. Nagu näete, on Bulgaaria sümbol-roos ka kenasti tassil olemas. Mulle meeldivad väga just sellised tassid millel on kas mõne riigi, maa, linna, küla jne...sümbol, nimi või kaart peal. Need kõnelevad palju. Aga sa sellised on põnevad, nagu see Türgi tass, sest sümbolil on võimas vägi ja tassi sisse on ka riigi nimi kirjutatud.

(klaas)silm Türgi esemetel- õnne sümbol!

  Kapid on tasse täis. Ehk kunagi saan ka riiulid (sepistatud nagid) seinale, et need kenasti nähtavaks teha. Praegu on nad peidus.

  Tänud ja ikka endiselt ootan oma kollektsiooni tasse juurde!


24. oktoober. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar