pühapäev, 2. oktoober 2016

Kodus ja kodust väljas

minu kallis poeg Germo, kes täna on veel 23. aastane...

   Mäletan, et 1992. aastal oli nii soe sügis, et ma kandsin alles kittelkleiti. Jah, ma olin sedapsi ja Germo ilmale tulek ei olnud enam mägede taga. Tulime toonase elukaaslasega (minu laste isaga) jalutades Murru külast Suigu külla, kui Germo enda tulekust teada andis, aga sündis ta siiski 3. oktoobril. Aga nii selgelt on see kõik alles meeles, nagu oleks eile olnud.

  Germo on mul täielik Päikesepoiss. Nii on teda aastaid kutsutud ja kutsutakse siiani. Viimastel päevadel on ta eriti õnnelik ja üliemotsionaalne, sest juba homme saab ta 24. aastaseks ja ta ootab seda päeva väga, sest juba iga päev kingitakse kingitusi talle ja ta on see inimene kes oskab iga pisemastki asjast rõõmu tunda, nagu erivajadustega inimesed ikka, siirad ja vahetud. Muidugi ei saa ma siin üldistada, sest erivajadusi on erinevaid ja mingite raamide ja piiride tõmbaja ma ka ei ole. (kes veel ei tea siis Germo sündis tervena, aga haigestus peaajukelmepõletiku ehk meningiidi tagajärjel ja tal on sügav puue).

  Rõõmustav ja üliõnnelik Germo on eriti armas. Tegelikult on ta seda peaaegu kogu aeg. Aga kõikide üliemotsinaalsete hetkede ajal pean mina olema valvas, sest need võivad esile tuua epilepsiahood. Ma olengi 24 h valves. Kuid saadan talle pidevalt positiivset ja tervendavat energiat, nii hoiame tema haigust kontrolli all. Kuigi, jah, vahel ei suuda isegi meditsiin kindlaks teha millest hood vallanduda võivad.

  Selle vahvlitordi üle on ta hetkel kõige õnnelikum, Helmi kinkis ju. Ütles, et hommikul kohvi kõrvale teeb tordki lahti. Eks siis hommikul mekime. Hetk tagasi ütles ta kass Zorrole, et tal on homme sünnipäev ja kass vaatas teda sellise näoga nagu oleks kõigest aru saanud, eks ta saigi, omamoodi sai. Tegelikult peaks ka Zorro täna või homme 4 kuuseks saama, sest sündis ta 2. või 3. juunil. Siis juba 2 sünnipäevalast homme.

  Oktoobrikuu "Saatus & Saladused" on ilmavalgust näinud ning sinna toimetasin ma Tulihobu ehk Natali Mereääre luuleloomingu sellel korral. Kui sa tahad, et ka sinu luuleloomingut avaldatakse selles ajakirjas siis anna mulle teada juba täna.
Tulihobu luue ajakirjas "Saatus & Saladused" 

 Kena pühapäeva!


2. oktoober. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar