esmaspäev, 5. september 2016

Toome(tervise)salat, marineeritud kurgid ja punapeedisalat

4 purki punapeedi salatit, 4 purki kurke, 8 purki....

   Nagu näete olen endiselt hoidiste vaaritamise lainel. Sisetunne ütleb, et varsti, varsti lõpetan ning hakkan kirjutama, ühte romaani lõpetama. Veel tahaks mõned moosid sisse teha, ehk saab veel seenemetsa ka ning 1 kõrvits tuleks ka sisse teha, siis võin rahule jääda. Pakun, et tänaseks on mul tehtud 100 purki hoidiseid, ära oleme tarvitanud 8 purki. Talvel on ju eriti hea, kui oma sahvrist on võtta toidukõrvale näiteks punapeedisalatit või kõrvitsasalatit või...

  PUNAPEEDISALAT:

keedetud punapeedid (ise keetsin, ei ostnud keedetud peete)
vett
äädikat
soola
suhkrut
köömneid
terapipart

  MARINEERITUD KURGID:

kurgid
must pipar
loorber
vürts
sool
suhkur
vesi
äädikas
nelk
mädarõigas
küüslauk
karri

(tegelt tahtsin ka sinepiseemneid sisse panna, kuid ka Säästus neid ei olnud müügil)

TOOME(TERVISE)SALAT:

kurgid
porgandid
õli
vesi
suhkur
sool
äädikas
nelk
terapipar
loorber
sibulad
küüslaugud
mädarõigas
karri

  Mina olen kõik hoidised (v-a. moosid) üle kuumutanud, siis on kindel, et säilivad. Kunagi katsetasin varianti, et panin kasuka alla, aga läks kogu ports käärima, seega kasutan ikka sisse kodeeeritud taktikat ja kuumutan (keemiseni).

aedsalvei

  Eile jäädvustasin pildile ka kalli Eve toodud aedsalvei, mis nüüd köögis kuivab. Laupäeval just ämm pakkus ka mulle seda, lubasin kuiva ilmaga korjama minna, kuid sain paraja portsu juba kätte. Tegelikult on mul mitukümmend erinevat teed ka, enda korjatud raviteed, seega poest ei pea enam neid ka ostma, kokkuhoid missugune, kuna meie pere armastab väga teed juua. Esiteks on enda korjatud taimedest tehtud teed palju aromaatsemad ja paremad, kui poest ostetud, teiseks loodus annab meile nii palju, tasuta, hea võimalust kasutada. Teiseks me ei tea iial kui vanad on nende teede koostised, mille poest ostame. Kohvi joome Germoga reeglina vaid hommikuti, kuigi mina vahel patustasn ka päeval tassikesega, kui keegi külla tuleb.

 Selline sai siis meie tänane päev, rahulik esmaspäev, vaid kahe külalisega, kui ühte neist külaliseks nimetada saab ;)

 Head hoidistamist!

5. september. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar