esmaspäev, 19. september 2016

Täidetud paprikad

täidetud paprikad läksid just ahju....

    Kui kallis Gerli peale kümmet külla jõudis, oli mul kohvi juba joodud. Gerli tõi mulle imearmsa ahvileivapuu võrse, millist ma enne isegi näinud ei olnud. Olen rahapuud ehk ahvileivapuud ka enne kasvatanud, aga see on eriline, piklikkude lehtedega.

eriline ahvileivapuu Gerlilt
4 purki õunakompotti...
   Gerli toodud imemaitsvad taliõunad (nimi ei meenu) said kenasti kompotiks, lausa 4 purki kompotti tuli juurde.

   Täna olid Rimis punased paprikad soodushinnaga. Eile võtsin sügavkülmast hakkliha välja, aga supp jäi keetmata, kuid täna oli viimane aeg liha ära tarvitada. Nii ma keedukartulite kõrvale täidetud paprikat tegingi. Retsept on väga lihtne, kuigi oleksin tahtnud ka küüslauku sisse panna, aga kodust oli otsas. Kirjutan retsepti ka siia, ehk armsatab peale minu veel seda maiuspala.

paprika täidis näeb välja selline...
keedetud kartul, täidetud paprika ja oma tehtud tomatimögin...

paprikad

täidise sisu:
hakkliha
suur sibul
riivitud juust
poolteist kanapuljongi kuubikut
segupipart

2 kuldvuntsi, kalanhoe ja aaloe

  Sain armsa Helmi käest 4 uut taimevõrset, 2 kuldvuntsi, kalanhoe ja aaloe. Ühe kuldvuntsi võin lahkesti ära kinkida, kui kellelgi huvi on. Küsige julgesti. Kuldvunts on väga hea ravimtaim. Googelda ja saad teada.

  Hommikul jõudsid mulle 4 külalist peaaegu ühel ajal, 2 neist jäädvustasin pildile ka. Bussijuht Karin on teile juba tuttav, tema ei vaja tutvustamist. Üks sõber sai ka jäädvustatud, nimi jäägu nimeks, avalikustamata nimeks. Gerlikesest jäi fotosüüdistus tegemata ja sellest neljandst ka ;) Iga ajale oma aeg, koht ja ruum.
üks külaline neljast...
juba tuntub blogistaar, bussijuht Karin :)

 Kui me Germoga ennast külapeale pesema minekuks sättisime, hakkas Zorro juba varakult nutma, pidi ju paariks tunniks üksinda koju jääma. Umbes sama pilguga jäi ta meid läbi köögiakna vaatama. Aga koju jõudes oli ta maailma parim sõber. Ta on meile ikka väga, väga kallis. Praegugi käib siin sülle norimas, no ei lase kirjutada.

meie armas Zorro
  Igal juhul kena nädala algus ja ilusad päevad on alle sees.
Tänud lugemast!

19.september. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar