pühapäev, 25. september 2016

Käisin linnas (mitte maal) seenel

kreem ehk haberiisikas

  Siis, kui sügisest vananaistesuvi saab, on patt isegi noortel naistel kodus istuda. Ma ausõna olen veel noor naine, nii ma tunnen ja nii on. Täna, imelisel suvepäeval läksime Germoga oma teisekodu aeda šašlõkitama. Jah, nagu pildilt näha ei nautinud me suve ainult kahekesi, toole jagub viiele. Vahepeal oli nii soe, päike lausa kõrvetas kuklas. Ka rohelust ja lilleilu jagub veel aias, lehed ei lange ega kolleta.

  Tegelikult juba aprilli kuus istusime sellel aastal aias, seega mina olen rahul, sest suve on sellel aastal lausa 5 kuud olnud. Loodame, et tuleb soe ja lühike talv, sest talv on see aastaaeg mis minuga kokku ei sobi, või mina temaga. Sõpradeks me igaljuhul saanud ei ole. Aga talveunne ju võimalik suikuda ei ole, seega loodan, et talvel hakkan käsitööd tegema ja kirjutama. Loodan, et inspiratsioon poetab ka minu salakambri ust...ja mitte ainult ei poeta. Tegelikult, saladuseloori kergitades- elan paar õhtut juba Westoffhauseni häärberi saladuste meeleolus, asi seedib, keeb ja kipitab sees, ehk....

  Nagu piltidelt näha kasvavad sellel aastal söögiseened lausa aias. Panin köögis keema just kreem ehk haberiisikad, mille korjasin Piiri tänava aiast. Ka ülimürgised tavavahelikud kasvavad seal sellel aastal. Ma ise arvan, et nende niidistik on kaasa tulnud mullaga, mida sai hulgimas koguses kevadel aeda toodud. Või on mõni teine põhjus? Igal juhul olen saagi üle uhke ja panen selle peotäie peale kupatamist sügavkülma oma saatust ootama.

  Lisaks šašlõkitamisele klõpsasin mõned fotod ka, nagu alati, just blogimise tarvis. Naaberaia punapõsksed õunad lausa karjusid pildistamise järel. Õunu me sellel korral ei korjanud, sest olen neid juba palju purkidesse teinud, lisaks on mul alles Luule Luuse aiast korjatud lambaninasid alles ja teisi taliõunu ka, millest plaanin õunakrõpse teha, kui plaanin.

  Kodurahu on tagasi tulnud, kevadkuulutajad (motikad) on linnast lahkunud või lahkumas ja koputajad akende tagant kadunud. 2 päeva on lärmi rohkem olnud, kui muidu. Aga mina olen eluga rahul.
Ilusat vananaistesuve jätku!

õunad naabrite aias
šašlõkk...
lilled...
laud viiele...
Germo aias...
sibulaõunad oma aias...
kreem ehk haberiisikad koduaias...
kreem ehk haberiisikas
kreem ehk haberiisikas
mittesöödavad ja mürgised tavavahelikud koduaias...


25.september. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar