laupäev, 24. september 2016

Millega täna tegelesin? Jah, rubriik "Ise küsin-ise vastan!" meenub

omatehtud-hästi tehtud!
 
  Kui Reelika mulle hommikul äratust tegi, olin tegelikult juba ärkvel, aga sundisin ennast edasi magama, sest öö oli lühike, umbes 5 tunnine. Elasin 2 kuud lahtise ukse taga, ootuses, et majahalduri poolt saadetavad remondimehed ükskord tee minu juurde leiavad, aga paraku jäingi ootama.
 
  Eile öösel kell 2 see juhtus, minu välisuksest sadas sisse üks tundmatu meesterahvas, umbes 40 aastane, tõmmu ja tatoveeritud kätega, no vähemalt sõrmedega. Germo juba magas. Püüdsin küll kainet mõistust säilitada, aga hing värises sees.

  Kui läksin kutsumata külalist tervitama, küsis teine "kas peremees on kodus?" Õnneks oli mul hädavale varrukast võtta, vastasin "on küll, aga magab" kuid tema käskis üles äratada, kuid ma ei allunud. Saatsin ta uksest välja, kuid ta kahtlane pilk tegi mu silmadesse pesa. Nägin veel kuidas ta mu akna taga seisis, kuid siis õnneks lahkus.

  Täna sain oma ukse korda, üks kallis inimene parandas ära. Pani veel lisaks haagi ka, seega on nüüd kaks lukku. Naabrinaine oli kunagi 4 kuud ootanud ukseparandajaid, kuid mina nii kaua ei kavatsenud oodata, pikk pime aeg ja öine intsident raputas mind korralikult läbi. Kui mu kallis inimene autoga ukse ette sõitis, astus talle ligi sarnaste tunnusmärkidega mees ja küsis mu kalli käest, et kas ta elab siin. Õnneks kallis inimene kasutas ka hädavale ja ütles, et elab. Tegelikult ta natuke elab ka.

  Miks ma sellest kõigest kirjutan? Käes on pime sügisaeg ja igasugused kahtlased tüübid hakkavad ringi kondama, nagu ikka. Pange siis kenasti ööseks uksed ja aknad kinni, sest mine tea...

  Täna päeval magasin ka, sest uni ööuni oli ju puudulik. Kuurid tegin enamvähem korda. Jah, mul on nüüd ju 2 kuuri. Süüa tegin ka, kodukootud boršipõhjast tegin. Natuke vähe vürtsikas sai, seega panin veidike äädikat juurde. Järgmisel korral olen targem ja kasutan boršipõhjade tegemisel hapukapsast. Aga lõppkokkuvõttes sai ikka päris hea. Homme ei pea süüa tegema, jeee! Tatraputru tegin ka, aga eile. Maitses hästi omatehtud punapeedisalatiga.

tatrapuder sibula ja lihaga ning omatehtud peedisalat


24. september. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar