reede, 2. september 2016

Marineeritud ploomtomatid


  Täna avasin arvuti alles kell 22.10. Miks? Olen ammu plaaninud teha arvutivabu päevi, kuid mitte ei taha õnnestuda. Mõnikord nädalavahetuseti ei tee ma meelega arvutit lahti, sest siin kaovad tunnid nii, et ei saagi aru.

  Millega täna tegelesin? Põnev teada? ;) Tegelt ma näen milliseid blogipostitusi vähem, milliseid rohkem loetakse. Kui kirjutan enda ja oma pere tegemistest, eriti Germost, siis loetakse tunduvalt rohkem. Kui kirjutan mittepereliikmest (näiteks teen mõnele ajakirjale reklaami), loetakse tunduvalt vähem. Veider on see, et mida valusam, süngem või kurvem pealkiri, seda rohkem loetakse. Ma olen mõelnud selle peale, et miks küll inimesi huvitavad need teemad rohkem? Teab keegi vastust? Kunagi üks mu Suur Õpetaja ütles, et inimkond toitub negatiivsusest kuid mina sellega päris nõus ei ole. Arvan lihtsalt, et inimene on uudishimulik. Kui ta juba kord on jäänud mu avalikku päevikut lugema, tahab ta teada minu käekäigust ka edaspidi. Mind see ei häiri. Kui häiriks siis ma ju avalikku päevikut ei kirjutaks. Ja tõtt tunnistades ei kirjuta ma nii ehk naa kõigest ja kõigit mis päeva jooksul aset leidnud on. Midagi peab jääma ka kardinate taha. Samas on põnev teada, et nii palju mu blogisid loetakse ja linnas tuttavaid kohates saan tihti head tagasisidet. Paljud ei ole ju laikijad, aga lugejad küll, seega ei tarvitse ma teada kui palju sõpru tegelt mu blogisid loevad. Väga palju tagasisidet olen saanud just hoidiste sissetegemisest ja menüüblogidest. Rõõm on kuulda, et paljud on saanud häid ideid ja retsepte ja nede kodusahvrit ehivad ka hoidised!

  Lisaks mõningate külaliste võõrustamisele tõi kallis Kris mulle veel purke juurde. Muide, nüüd sa hellitasid Zorro pasteedeiga ära. Talle ka väga maitseb see. Aitäh Zorro eest!

Zorro lemmiksöök-pasteet, kingitus Krisilt

 Juba teist päeva tegelesin purkide leotamise ja pesemisega. Kaapisin sildid maha ning leotasin neid kuumas vees, kuivatasin ja panin kenasti kaaned peale. Täna tegin 3 purki ploomtomateid ka sisse, kuid tahan veel kõrvitsaid, punapeeti, seeni, kurke jne...sisse teha, seega usun, et purgid lähevad kõik kasutusse. Tegelikult mõte liigub ka boršipõhjade tegemisele, aga eks näis kas ja millal. Talvel ju hea võtta.

Marineeritud ploomtomatid:


tomatid
küüslaugud
mädarõikajuur
terapipar
loorber
nelk
sool
suhkur
vesi
äädikas


  Nüüd lähen uurin mis laias maailmas toimub. Homme juba uued plaanid ja ideed. Kena reede õhtut!


2. september. 2016.a.
Vana-Rääma

5 kommentaari:

  1. Margit, tead, üks vastus Su küsimusele, et miks loetakse rohkem nn kurvemaid postitusi, on selleks, et väga paljud inimesed on erinevalt sarnaste olukordadega kokku puutunud, kuid ometi pole neil aimu enamaks. Selleks ka suurem huvi. Kes leiab sarnasust ja samas keegi leiab täitsa uue maailma. On ka neid, kes pole ehk elusees midagi sellist kogenud. Sina jätka, Sa oled väga tubli ja Germo on üliarmas! PS! Germo on väga viisakas!
    Zorrole ütle edasi paitamise keeles, et ta on üks vahva kiisunurr ja ärgu enam ehmatagu kuuri kadumisega, muidu murrab paljude südamed!
    Sinu raamatu, Margit, võtsin ma Kihnu kaasa täna ja kibelen lugema :) hetkel saunatan ja naudin õlut, nagu saunaga ikka!
    Sa oled nii suure südamega inimene, aitähh kingitud raamatu eest ja vahva taasnägemise eest! Kui raamat loetud, annan kohe teada muljetest.. Saaks vaid saunalavale selle kaasa võtta ;)
    Kallistused Teile sinna armsasse hubasesse kodukesse :)

    VastaKustuta
  2. Margit, tead, üks vastus Su küsimusele, et miks loetakse rohkem nn kurvemaid postitusi, on selleks, et väga paljud inimesed on erinevalt sarnaste olukordadega kokku puutunud, kuid ometi pole neil aimu enamaks. Selleks ka suurem huvi. Kes leiab sarnasust ja samas keegi leiab täitsa uue maailma. On ka neid, kes pole ehk elusees midagi sellist kogenud. Sina jätka, Sa oled väga tubli ja Germo on üliarmas! PS! Germo on väga viisakas!
    Zorrole ütle edasi paitamise keeles, et ta on üks vahva kiisunurr ja ärgu enam ehmatagu kuuri kadumisega, muidu murrab paljude südamed!
    Sinu raamatu, Margit, võtsin ma Kihnu kaasa täna ja kibelen lugema :) hetkel saunatan ja naudin õlut, nagu saunaga ikka!
    Sa oled nii suure südamega inimene, aitähh kingitud raamatu eest ja vahva taasnägemise eest! Kui raamat loetud, annan kohe teada muljetest.. Saaks vaid saunalavale selle kaasa võtta ;)
    Kallistused Teile sinna armsasse hubasesse kodukesse :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, kallis Kris! <3 Oli armas näha jah, polnudki ammu juba kohtunud.
      Germo on jah mul hästi viisakas Päikesepoiss! :) Zorro magab, pärast teen talle sinu poolt pika pai.
      Imelist saunatamist ja Kihnutamist teile sinna! Tahaks ka nii Kihnu, pole juba aastaid käinud.
      Ise oled armas! :)
      Kallime kõik siin kolmekesi ja ootan siis tagasisidet. Raamat on ka natuke kurb, aga eluline ja haarav, nii nad räägivad.
      Olge seal hoitud ja armastatud!

      Kustuta
  3. Loen tihti ja enam-vähem olen kursis Sinu tegemistest, aga kommenteerin harva, sest olgu et olen juba pensionil, kuid aega ikka napib kõige jaoks, mis mind huvitab ja on oluline.
    Aitäh soojuse ja siiruse eest, mis Sinust kiirgab ja paljusi südameid puudutab!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, kallis Danute! Ega ei peagi kommenteerima :) Ma olen ise ka loetud inimeste blogisid lugema jäänud, kuid vahel ei jaksa, muidu peakski netimaailma üle kolima ja reaalsuse jätma ;) :) Aitäh sulle,kallis Danute, et olemas oled!

      Kustuta