neljapäev, 15. september 2016

Ikka vaaritan, vaaritan, vaaritan...


  No, ei saa kohe ilma vaaritamata!

  Hoidised said purki ning söök valmis, tänase päeva võib lõppenuks kuulutada. Mida täna tegin? Marineerisin 4 purki kurke sisse, keetsin 5 purki tomatimöginat, marineerisin 5 purki punapeeti ja 1 purgi küüslaugu-sibula hoidist.
  Ja nüüd leidsin netiavarustest väga ahvatleva seljankapõhja retsepti, kuid minu tänane tomatimögin on suhteliselt sama koostisega, vaid kapsas on puudu ja mõningad komponendid juures. Ja komponente ma ei pannud õli sisse keema, nagu supipõhjade tegemisel see tavaliselt nii käib. Õli panin muidugi ka. Katsun retseptid ka kirja saada, kuigi koguseid ma ei ütle, teen ja teign maitse järgi.

MARINEERITUD KURGID:

kurk
küüslauk
sinepiseemned
karri (kuna kurkumi poes polnud)
terapipar
sool
vesi
suhkur
äädikas

MARINEERITUD KÜÜSLAUGUD:

küüslauk
sibul
karri
nelk
terapipar
vesi
sool
suhkur
äädikas

MARINEERITUD PEEDID:

peedikuubikud- (enne keetsin peedid koos koortega ära, aga enne keetmist lisasin külma vette, mitte kuuma, siis säilib peedi maitse paremini. nad tahavad ka ehmatamist)
sool
suhkur
vesi
äädikas
köömned

TOMATIMÖGIN VÕI  LETŠO:

tomatimögina komponendid
tomatid
kurgid
porgandid
paprikad
küüslaugud
sibulad
nelk
terapipar
karri
sool
suhkur
vesi
äädikas
toiduõli
sinepiseemned
nii see protsess käib...

   Mina kuumutan kõik hoidised üle (v.a.moosid), sest nii on kindel, et need säilivad. Aega läheb kauem, aga ega mul ei olegi kusagile kiiret.

mannapured oma tehtud õunamoosiga. KULLA piim kõrval
  Pool päeva kulus vaaritamise peale. Ausalt üteldes saab tihti toidulõhnast kõht täis ja süüa ei tahagi. Kui Germo käest küsisin, et mida ma süüa teen, soovits ta mannaputru. Ma ei olnudki ammu sellist sööki teinud, kuid kui soovitakse tuleb teha. Talunike piima jagus ka mannapudru tegemise tarvis ja sellel korral läks loosi KULLA piim. Muidugi hästi maitses puder veel oma tehtud õuna-viinamarja moosi ja kaneeliga.

 Selline sai meie tänane päev!
Head isu! :)


15. september. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar