reede, 30. september 2016

Siis, kui sul on igav...

kana-sealiha sült

  Kui mul oli vähemalt sellel kuul plaan iga päev blogida, siis vahel juhtub ka nii, et mõni päev jääb vahele. Jah, ma tegelesin oma häärberiloo ülelugemisega lausa 2 ööpäeva. Vahepeal magasin ka ikka mõningad tunnid, kuid isegi und ei tulnud, sest kondasin häärberis. Aga silmad olid arvutist lugemisel ikka korralikult paistes ja punased. Uut peatükki veel pole kirja pannud, seedib alles mu sees, sest mõtteid on nii palju ja pean neist parima välja valima, et edasi kirjutada. Tõsi küll, kui hakkasin järellugema, olin kindel, et kohe, kohe sünnib uus peatükk, aga kahe ööpäeva järel enam nii kindel ei olnud. Sellepärast tulebki mõte kohe kirja panna, muidu tekib neid liiga palju ja hakkavad lausa elu segama. Aga ma ei kaota lootust, küll ta tuleb!

  Eile tegelesin taas aktiivselt feng shuiga. Uue mopiga koristamine oli lausa nauding. Mul on siiani olnud põrandate pesuks see odav (müüakse ka suurimates toidupoodides) mille vars kohe pooleks läheb ja käed ära lõhub, kuid nüüd sain teistsuguse mopi omanikuks ja on kohe teisemad lood ka.

 Miski novell kipitab mu sees, hommikul juba hakkas looma, aga seda pole ma ka paberile saanud, igale asjale oma aeg ja ruum.

  Kuna hoidised on selleks hooajaks sisse tehtud, tunnen ma puudust vaaritamisest. Pealegi on kuu lõpp ja meie perele on kuulõpud alati raskemad, tuleb kuidagi ennast elus hoida, see on üks põhjuseid mille pärast täna taas süldi valmis keetsin, seekord kanalihast ja sealihast. Meil siin kodu ligidal on Rehtla talupood, selline asjalik pood, kus saab lisaks lihatoodetele ka porgandit, kartult, sibulat, küüslauku jne...osta. Sahvrist saan purgisalatit kõrvale ja kõigil kõht täis. Kanasült meeldib mulle endale ka rohkem, kui sealihasült.

Koostis:

1 seakoot
2 kanakoiba
1 seajalg (kallerdab paremini)
4 loorberi
12 terapipart
vett
soola
2 suurt sibulat
2 suurt küüslaugu küünt
1 porgand
natuke karrit

  Karri läheb hästi kanalihaga kokku ja annab maitset ka.

Ja nüüd on küsimus kas minna või mitte minna. Külapeale ikka. Kutsuti. Supelusse. Nädala lõpp ikkagi. Aga kodus on ka hea, tuba soe ja hubane, süldilõhnane.
Kena reede õhtut!

30. september. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar