esmaspäev, 26. september 2016

10 minutiga hõrgutis valmis

täidetud suvikõrvits lavashi põhjaga

  Tegelikult on veel kodukootud boršsuppi meil alles, aga tuli tahtmine midagi tahkemat süüa, nii kasutasingi ära komponente mida külmkapis leidus. Lavashi põhi on alati selline veider asi (ei oska muud nimetust anda) minu jaoks. Olen selle sisse keeranud igasugseid erinevaid toite. Küll soojendanud mikrolaineahjus, küll praeahjus. Kuna juba jupimat aega karjus minu järele Eve toodud suvikõrvits, otsustasin selle täna ära viilutada. Kuigi tegelikult armastan ma suvikõrvitsat juustu ja munaga pannil praadida, tegin sellest täna ahjuroa. Kui ahi on juba enne sooja pandud, valmib roog 10 minutiga, sest komponendid on ju valmis, vajavad vaid veidi kuumust. Niisiis, asetasin 4 lavashi põhja ahjupannile, panin nendele suvikõrvitsakettad ja taigna peale ning ahju. Kõrvale serveerisin kodukootud tomatimöginat (retseptid on ka siin blogis olemas) ja maitses väga hästi.

Taigen:

riivitud juust
suitsusardelli kuubikud
1 suur sibul
5 pipra segu
(veidi toiduõli valasin peale)

valmis ahju minekuks
ja 10 minuti pärast ...

 Lavashi põhjad tõmbavad kuumuse käes kausiks, seega pole ohtu, et (näiteks!) sulatatud juust pannile valguks. Juustu võib ikka rohkem panna, minul lihtsalt sai otsa.

  Muidugi võib igaüks oma fantaasia järgi taigent teha millest soovib, aga minul sai ta täna selline, lihne ja taskukohane. Mis põhiline-maitsev!

Head isu!

26. september. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar