kolmapäev, 7. oktoober 2015

ÜhepAjatoit või ühepOjatoit või ühe poja toit või...



   Kui ma eile küsisin Germo käest mida täna süüa teha, vastas ta :"ühepOjatoitu." See oli hea idee, mis viis mind tagasi lapsepõlve. Nimelt ei saanud ma lapsena aru selle toidu nimest ja seosest. Esiteks sellepärast, et ma kuulsin "a" asemel "o" tähte seal keskel. Kui ema ütles, et teeb ühepajatoitu, pani see mind alati mõtlema. Ühepajatoit on mu üks lemmikuid olnud laspepõlvest peale, kuid kuna kuulsin nime valesti, ei julenud ma ema käest küsida miks just ühepojatoit või ühe poja toit. Kuna mul on 3 venda, siis arvasin, et toit tehakse vaid pojale,ühele pojale, et jään ilma :) Nii ma vaikisingi.

  Mõnda aega hiljem sain aru, et tegu on siiski ühepajatoiduga, kuid ma ikka ei mõistnud selle nime tähendust. Esiteks ei teinud ema seda kunagi pajas. Meil oli kodus ometi pada olemas, aga ema tegi kas potis või ahjus. Jälle ma ei julenud küsida, kuid leidsin ennast mõttelt, et kui suureks saan, teen ikka õiges kohas, ehk siis pajas :) Tühjagi!

  Õnneks armastavad mu mõlemad pojad ühepajatoitu ja seda ma ka vahete vahel teen. Tänane tuli natuke supine välja. Kuna mul ei ole lihtsalt nii suurt ahjupotti, siis sai sellest keedetud ühepajatoit. Olen ka enne nii teinud, maitseb igat moodi.

  Mulle meeldib ise retsepte välja mõelda, ei kipu kunagi näpuga kirja pandud retseptide järge ajama. Vaatan alati mis külmkapist sobiks juurde panna ja sellised nad sünnivad. Tänase ühepajatoidu koostis on:

kaalikas
porgand
raguuliha
vesi
sool
pipar
sibul
kartul
värske kapsas
ja
roheline konservhernes
 
Head isu! :)

7. oktoober. 2015.a.
Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar