kolmapäev, 28. oktoober 2015

Esinemised Elistveres ja Palal+ Mustvee+ Laiuse linnus+ Värvi Muutev Tass...

Germo, Ulvi ja mina Elistveres


   Täna tuuritasime Heli Künnapasega mööda Jõgevamaad. Kell 11.00 oli kohtumine lugejatega  Elistvere raamatukogus ja kell 14.00 Pala raamatukogus. Häid muljeid on nii palju et ei teagi kuidas blogimist alustada.
rahvas Elistveres
Et miks see pilt esimeseks? Aga kas teie oskate seletada tunnet, kui kohtute üle 30 aasta hiljem oma kooliõega, lapsepõlvesõbrannega? Oehh! See oli ikka üliarmas üllatus! Aitäh, Ulvi! :) Sihuke tunne, et alles me "mängisime" Oidremaa külas koos ja tegime igasuguseid põnevaid asju ;) Ja sa pole üldse muutunud! Ausalt!
Heli Künnapas ja Heli kes meile võimaldas esinemise Elistveres
  Väikese hilinemisega jõudsime Elistverre, kuna see, et Jõgeva polegi suure maantee ääres, tekitas veidi segadust, aga usun et meile anti see andeks. Kohtumine vanas, hubases majas oli igati sõbralik ja tore. Kohale oli tulnud paarkümmend inimest ja juttu jätkus kauaks, lausa nii kauaks, et hakkasime kartma juba, et jäämegi Elistverre.
Tiina, Ulvi ja Germo 
Suured ja siirad tänud Heli, et meid juba kevadel broneerisid! Kaua oodatud kaunikene! Ja me oleme nõus kunagi taas tulema, sest Jõgevamaa on kuidagi eriti armsaks saanud. Oma kodumaaga "tööd" tehes tutvuda on suurim rõõm, kuigi näeme kõiki vaid "linnu lennult" aga asi seegi.
rahvas Palal

  Palale jõudsime siiski õigel ajal, ei eksinudki teelt. Ja tänu Heli kiirele sõidumaneerile ja kogemusele ei juhtunud ka ühtegi apsakat. Tee äärde jäi küll võluv Vooremaa, aga seda ilu saime siiski imetleda vaid läbi auto akna. Seegi oli kosutav kogemus.
rahvas Palal

  Palal oli ka meiega kohtume tulnud paarkümmend inimest, kuigi samal ajal ja samas kohas oli ka mingi teine üritus, leidus siiski ka raamatuhuvilisi ning neidki kes olid juba meie raamatuid lugenud. Tutvuistasime, nagu ikka, oma teoseid ja ennast ning leidsime (nagu Elistvereski) rahva hulgas ka loomeinimesi. Seega jõudis meie jutt mõlemas kohas ka kirjastamiseni, kuna Helil on oma kirjastus olemas ja mina olen selle loomise hakul.
rahvas Palal

  Palal jäädvustasime ka oma muljed kroonikasse, mis on üks üliarmas ettevõtmine. Oleme ennegi külalistepäevikutesse oma "sõnu" kirjutanud.
kirjutan Palal raamatukogu kroonikasse pühendust

  Palale esinemise eest suured tänud Anule, kellega ka juba kevadel "plaane" pidama hakkasime. Hea meelega kohtume teiega ka kunagi taas.
armas Anu, Pala raamatukogu juhataja. inimene kes meile võimaldas selle kohtumise

  Ja kui eelmisel aastal oli Heli Künnapasel pere pesamuna Christian korviga kaasas siis täna oli minul mu "pisipoeg" Germo kaasas, kes loomulikult ka piltidele tuli ja emme kombel rahvast kallistama kippus.
Germo,  mina ja Heli Künnapas

  Ja siin, nagu ikka, väike reklaamplakat meie esinemise kohta.
plakat Palal

Ja mis te arvate kuhu meie teekond edasi viis? No, kuidas sa saad otsejoones Pärnusse tagasi sõita, kui Peipsi on käega katsutavas kauguses, ehk siis 10 km kaugusel? Meie igatahes ei saanud. Juba Vooremaa imeline loodus niigi ahvatles meid ja otsustasime sõita Peipsit imetlema.
kuhu edasi? ;)
  Mööda pikka ja sirget teed kulgedes jõudsime lõpuks ristteele, kus teeviit näitas Mustveesse ning otsutasime selle teekonna ette võtta. No, kiskus kohe!
võrratu vaade Kasepäält Peipsile
  Teekond mööda Peipsi kallast oli lausa imeline, kuna taevas vee kohal oli violetne.sinakas- valge ja vesi tõusis justkui taevasse. Mõelda vaid, vee taga asub suur Venemaa! ;) Nii me Kasepääl väikese peatuse pildistamiseks tegimegi.
Mustvee
  Mustvees püüdsid pilke linna 3 kirikut. Võimalik, et neid on rohkem, aga hämaras kolme nägime. Aga kõige rohkem püüdis pilku siiski LEINAV NEITSI ja selle juures peatusime kauem, hingasime veerekese pääl Peipsi ja Mustvee õhku, tegime mälestuseks fotoseriaali ja liikusime edasi.

Peipsi 
LEINAV NEITSI
LEINAV NEITSI
Germo ja mina LEINAVA NEITSI pihus
Germo ja mina LEINAVA NEITSI pihus
LEINAV NEITSI
  Järgmisena sõitsime Laiuse linnuse juurde. Selleks ajaks oli juba pime sügis oma nägu näidanud, aga ära me käisime ja mõne fotosüüdistuse tegime ka.
LEINAV NEITSI
Germo Laiuse linnuse juures
  Ja siin on imelised kingitused! Te vaadake vaid! Taas üks värvi muutev tass mu kollektsioonis juures!
 Olen ülimalt tänulik ja õnnelik selle kingituse üle! Olen ülimalt tänulik üldse tänase päeva ja teie kõikide üle, kes te meiega kohtuma tulite ja kes te meile selle võimaldasite.
 Nüüd pakatan positiivsest energist veel rohkem. Kallin teid kõiki ja tänan kogu südamest! :)
  Siia ka mõned fotojäädvustused kingitustest!

28. okt. 2015.a.
Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar