pühapäev, 25. oktoober 2015

Oktoobri lõpp suvises Pärnu rannas

armsa Terje ja tema sõbra Harriga Pärnu rannas 25.10.2015.a.


  Nüüd, selles blogis jõuan lõpuks selleni, et veetsin tõesti pool eilsest päevast õues, täpsemalt imelises Pärnu rannas, koos sõpradega. Peale Kristiga kohtumist oli plaan koju minna ja ennast õhtuseks Kairit Tuhkaneni kontserdiks lille lüüa, aga jäime sõbraga kesklinna jutustama ja siis tuli ootamatult mu armas sõbranne Terje. Terje Heinmets on minu sõbranne, andekas poetess ja töötan temaga koos juba neljandat aastat, sotsiaaltöö valdkonnas, linnavalituse alluvuses.

  Terjega teineteist teadsime juba ammu, väike Pärnu ja ühised huvid. Olin teda kohanud kaua aastatid tagasi Pärnu luuleklubi "Suleklubi", mille eesotsas on andekas poetess ja kunstnik Luule Luuse, üritusel "Pärnu Romanss". Aktiivsemalt suhtlema hakkasime alles 2009. aastal, peale "Poetry Slämi" Pärnu eelvooru, mille korraldamisega veidi ametis oli, enne kui ühe eelvooru võitja /ja Eesti eelvooru võitja/ Jaak Känd asja sujuvalt enda kanada napsas. Jah, ma ikka natuke ka Jaaguga pundis ;) . Ja alates 2011. aasta algusest töötan Terje isikliku abistajana, mitte hooldajana. Tihti kiputakse neid kahte ametit sassi ajama, aga Terje ei vaja hooldajat.


  Eilne "sõjaplaan" viis meid sõpradega Pärnu randa. See oli armas kogemus, kuna jõudsin möödunud suvel randa vaid paaril korral ja vette ei jõudnudki. Olid ju suve kuumemad päevad just siis, kui Pärnu rand oli massiliselt rahvast tulvil, kuna siia jõudis "Weekend". Kes peale sellist massiüritust ikka vette julgeb minna kui kogu linn ja rand on sodi täis, ning lausa tänaval liikumine oli raske. Ütlen ausalt, mulle mitte raasugi ei meeldi sellised massiüritused Pärnu rannas. Liiga kallis on mulle see kohake, et seda solkida ja reostada. Ärge pange pahaks, aga see on minu isiklik arvamus. Ja klubimuusika ei sobi ka minu kõrvadele. Ühele ema, teisele tütar jne...Aga alati on võimalus selleks ajaks ennast Pärnust minema "ajada" ja järgmisel aastal teengi seda.

  Ja lõpuks peale "rannamõnusid" käisime keha kinnitamas armsas Lehe kohvikus. Ilm oli lihtsalt suviselt soe ja meie võtsime sellest kõik. Ma isegi naersin, et saan lõpuks ka ehk pruuniks teiseks juunis, või novembriks ;)

  Terje ja minuga saavad lugejad kohtuda juba homme, 26. oktoobril, kell 18.00 Lavassaare raamatukogus, kus esitleme oma raamatuid. Üritus on tasuta, olete kõik oodatud!


24-25. okt. 2015.a.
Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar