teisipäev, 5. juuni 2018

Ratas 1. kord



  Tänasest olen siis ratta omanik ja lisaks kepikõndimisele hakkan ratast sõitma. Esimene sõit on tehtud, 2 km kõmpisin jala ratta järgi ja 8 km sõitsin ratast.

  Ausalt öeldes olin enne vaid korra käigukaga sõitnud ja seda ka kesklinnas. Tahan ikka vanamoeliselt pidurdada, nii harjumatu on see, et pidurid on lenksude küljes, aga eks ma harjun. Kuidagi ebamugav on ka. Nii, et täna oli minu elu teine sõit linnas, teine sõit käigukaga. Vot nii.

 Ratas on kuidagi järsk ja sadula tahan välja vahetada, pean uurima kus kohast neid soetada saab. Ja tegelt võiks ka lenksud teistsugused olla, aga sain selle soodsalt osta ja olen rahul.

 Algul oli ikka tagumik kange küll, aga nüüd on juba ok. Andis vihtuda, sest täna oli rajal ikka väga tugev tuul. Panin küll lausa jope selga ja salli kaela, aga...Hei teie, mis käiguga tuleb mäest üles sõita? Esimesega? Kuigi meil Pärnus just mägesid ei ole, aga Niidupargis on üks küngas ja ma ei saanud sellest teise käiguga üles. Algaja ju alles. Aga kodus ma olen ja ühes tükis ka.

 No ja pidin ju ikka jäädvustama ka:
minek ratast ostma...
kesklinna promenaadi aerulambid on sellised...
varsti saab laevukesega sõita...
rajal...
sisse pakitud...
ilus...
vot nii...
esimene sõidupaus...enne sillale minekut
see on minu Päike 
parklas. õde helistas....
3 km koduni...


5. juuni. 2018.a.
Vana-Rääma

2 kommentaari:

  1. Mul on maastikuratas 21 käiguga. Tavaliselt kasutan 18.käiku (3x6). Laugetel tõusudel ja tugevama tuulega, kas 12. või 15.käiku (3x4 või 3x5) - olenevalt, kumb mugavam tundub. Kui ikka väga hulluks läheb, siis panen 9.
    Muide - kange tagumik annab järgmisel ratta selga istumisel rohkemgi tunda kui praegu. Sadulapehmendus leevendabb, kuid seesugust mugavust kui vanasti need mõnusalt laiad sadulad olid, see siiski ei paku. Nii ütleb minu kui aeg-ajalt hobi korras sõitja kogemus. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi jummel, need käigukad! Oehh, ehk õpin siiski selgeks! Aga sadaula tahan ära vahetada, kindlasti.

      Kustuta